Quantcast

Nustatytas tikrasis neeilinės sumaišties Kauno oro uoste kaltininkas

Kauno teisėsaugininkams pavyko rasti tikrąjį kaltininką, po kurio pranešimo apie esą užminuotą iš Kauno į Londoną skrendantį lėktuvą spalio pradžioje į orą buvo pakelti net Didžiosios Britanijos naikintuvai.

Nukentėjo per gerą širdį

Tikrasis įtariamasis nustatytas, tikrinant tą pačią dieną sulaikyto Domeikavos gyventojo, iš kurio telefono tada buvo skambinta, parodymus. Pastarasis – taksi vairuotojas, kaip paaiškėjo, nukentėjęs per savo patiklumą ir gerą širdį.

Tą ankstų spalio 4-osios rytą jis pagal iškvietimą iš Kaune, Islandijos plente, esančio restorano paėmė tris neblaivius keleivius. Vienas iš jų, įsitaisęs šalia vairuotojo, netrukus pastarojo pasiteiravo, ar šis nežino Kauno oro uosto informacijos telefono numerio. Po to paprašė taksi vairuotojo trumpam paskolinti savo mobilųjį telefoną.

Ką keleivis kalbėjo juo kažkam paskambinęs, taksi vairuotojas teigė negirdėjęs, nes automobilyje grojo muzika, o skambinusysis pokalbio metu buvo nusisukęs. Šią trijulę jis išleido Dainavos mikrorajone – netoli „Teo“ pastato.

Atliko titanišką darbą

Kaip jau rašyta, mobiliojo telefono, iš kurio buvo pranešta apie lėktuve padėtą sprogmenį, savininkas buvo sulaikytas už dešimties valandų po šio melagingo pranešimo savo namuose Domeikavoje.

Jo namiškiai buvo šokiruoti, kai išgirdo, dėl ko bus atliekama krata. 

Taksi vairuotojas buvo apklaustas įtariamuoju, dalyvaujant jo artimųjų nusamdytam advokatui. Šios apklausos metu jis neigė pareikštą įtarimą ir papasakojo apie keleivį, kuriam buvo trumpam paskolinęs telefoną.

Tikrindami taksi vairuotojo pateiktą versiją, teisėsaugininkai atliko labai kruopštų ir nuoseklų darbą. Šią bylą šiandien sudaro net trys tomai.

Gelbėjo vėluojantį draugą

Tikrasis įtariamasis melagingai pranešęs apie grėsmę valstybės objektui – 25-erių metų kaunietis A.V. prisipažino padaręs šį nusikaltimą ir nuoširdžiai gailisi, dėl ko ši byla artimiausiu metu bus perduota teismui baudžiamojo įsakymo tvarka. Teismo bus prašoma tik taikyti A.V. laisvės apribojimą vieneriems metams, įpareigojant naktimis būti namuose.

Šis Dainavos mikrorajono gyventojas prisipažino, kad vienas iš jo bendrakeleivių tą rytą vėlavo į lėktuvą, nes jiems pakeliui iš restorano dar reikėjo paimti iš namų jo bagažą. Todėl jam spontaniškai ir kilo mintis pranešti apie šiame lėktuve padėtą sprogmenį.

Draugas į lėktuvą nepavėlavo, tačiau A.V., kuris, būdamas nepilnamečiu, jau buvo teistas, tačiau šis teistumas jau išnykęs, biografijoje vėl atsiras teistumas. Vienintelė paguoda, kad niekas jam nepareiškė jokių ieškinių dėl sukeltos nemažos sumaišties, turėjusios net tarptautinį atgarsį.

Antrininkas nuteistas po 17 dienų

Kaip jau rašyta, birželį taip pat telefonu „sprogmenį“ Kauno oro uoste padėjęs 28-erių metų kaunietis Denisas Kupreščenkovas, prisipažinęs, kad taip bandęs sutrukdyti emigruoti į Škotiją savo merginai, išgirdo teismo nuosprendį jau po septyniolikos dienų.

Kauno apylinkės teismas šiam jau teistam asmeniui skyrė aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, atidedant jos vykdymą pusantrų metų bei priteisiant Valstybės įmonės „Lietuvos oro uostai“, Antiteroristinių operacijų rinktinės ir Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos jam pareikštus ieškinius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Kodėl sliapiamos nusikaltėlių pavardės , nuotraukos ,kas gali paneigti , kad tai naudinga Lietuvos ;;teisingumui''

Vladas-to germanas

Vladas-to germanas portretas
Na Tu ir duodi.Jie ten isvis nieko nedirba,o jei taip atsitiktu,tai isvis ir nedirbs.

germanas

germanas portretas
Nereikejo sitaip trukdyt lektuvui isskrist.geriau butu uzminaves S....ma,nes ten politikieriai visai sazines neturi,kuo tolyn,tuo naglyn,ten tai reiketu kazka tokio padaryt,o ne aerouoste.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių