Quantcast

Nupjautos galvos detektyvas: trūkstama skulptūros dalis rasta visai šalia

  • Teksto dydis:

Prieš tris savaites Kaune didelio atgarsio sulaukė nusikaltimas, kuomet vandalų taikiniu tapo nekilnojama kultūros vertybe pripažinta bronzinė skulptūra „Skalbėjėlė“. „Kauno dienai“ pavyko išsiaiškinti, kad nupjauta skulptūros galva jau rasta.

Lapkričio 21 d. Kultūros paveldo departamento Kauno skyriaus inspektoriams patikrinus Kultūros paveldo objektą, esantį Savanorių pr., buvusio buitinių paslaugų komplekso „Juzė“ vidiniame kiemelyje, rasta sugadinta dekoratyvinė skulptūra „Skalbėjėlė“.

Į įvykio vietą atvykus pareigūnams paaiškėjo, kad skulptūra buvo nuversta nuo pjedestalo, nupjauta skulptūros galva, sugadinta didelės kultūrinės reikšmės turinti vertybė. Tiesa, skulptūros galvos nusikaltimo vietoje nebuvo, todėl buvo keliama versija dėl jos pagrobimo.

Praėjus keturioms dienoms po įvykdyto skulptūros suniokojimo, pavogta galva buvo rasta to paties pastato pirmame aukšte. Ją pastebėjo ir apie tai policijos pareigūnams pranešė šio apleisto pastato bendrasavininkiai. Skulptūros „Skalbėjėlė“ galva perduota specialistams, o pareigūnai toliau atlieka ikiteisminio tyrimo veiksmus.

Kauno policijos duomenimis, žala dėl sunaikinto kultūrinės reikšmės paveldo objekto dar tikslinama. Tačiau už tokį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Skulptoriaus Juozo Ruzgo bronzinė skulptūra „Skalbėjėlė“ buvusio buitinių paslaugų komplekso „Juzė“ vidiniame kieme stovi nuo 1978 metų. Pats pastatas šiuo metu yra rekonstruojamas.

„Skalbėjėlė“ – viena geriausių J.Ruzgo skulptūrų“, – yra sakęs skulptorius Stasys Žirgulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Menininkas

Menininkas portretas
Prakeikti n u o p i s os tik išsigimėliai galėjo taip siaubingai suniokot skulptūrą, jie degradai s u p i s t i kurie nieko negerbia. Kas iš to kad galva surasta, žala padaryta nepataisomai, o autoriaus neprikelsi iš naujo restauruoti ar perlieti. Tikiuosi tam išsigimėliui ligoniui kuris pjovė galva jam pačiam atsisugs, nupjaus jam galvą buožgalviui. Niekingi lietuviai darosi šiais laikais!!

Neriukas

Neriukas portretas
Turbut ta galva buvo pagrobta ;) Ir kazkas sumokejo ispirka :D

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Munde,nesikeik.Ne tau juk galvą nupjovė,nes tu jos niekad neturėjai.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių