Quantcast

Nuo pareigūnų besislapstęs kaunietis Lenkijos nepasiekė

  • Teksto dydis:

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) praneša apie dar vieną taiklų savo šūvį pasirinktinai stabdant Lenkijos pusėn vykstančias transporto priemones.

Šį kartą tokiomis aplinkybėmis įkliuvo nuo vasaros pradžios Kauno policijos ieškotas 33-ejų E.J., pasislėpęs nuo Kauno apylinkės teismo, kuriam perduota byla, kurioje jis kaltinamas sumušęs kitą asmenį.

Šio kauniečio, kurį teismas buvo suėmęs už akių, vairuojamą „BMW 560L“ lietuviškais numeriais Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai patikrinimui sustabdė antradienį Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose.

Anot VSAT atstovo Giedriaus Mišučio, tai buvo eilinė šios tarnybos profilaktinė priemonė, atsižvelgiant į šiandienos rizikos faktorius. Jos metu stabdomas vos vienas procentas viso transporto, vykstančio keliu Marijampolė-Suvalkai, srauto. Ir, pasak G.Mišučio, nepaisant tik tokio kiekio sustabdytų automobilių dažniausiai juose kažko randama.

Ir šį kartą – patikrinus ieškomų asmenų duomenų bazę, paaiškėjo, kad Lenkijon vykstančio BMW vairuotojo ieško Kauno apskrities policijos komisariatas, paskelbęs jo paiešką gegužės pabaigoje – po to, kai į teismo posėdžius neatvykstantį E.J., kuris kaltinamas nežymiu sveikatos sutrikdymu arba fizinio skausmo sukėlimu, už akių suėmė jo bylą nagrinėjantis Kauno apylinkės teismas.

Tai konstatavus, E.J. buvo sulaikytas bei pristatytas į Kalvarijos užkardos patalpas. Pranešus apie tai Kauno policijai, netrukus atvyko ir šios konvojaus pareigūnai, pervežę sulaikytąjį į Kauno areštinę. E.J. vairuotas BMW perduotas į Kalvarijos užkardą atvykusiai jo sutuoktinei.

 Anot Lietuvos pasieniečių, šiemet jie jau sulaikė 629 įvairių šalių piliečius, kurių dėl nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo mūsų šalies ar užsienio valstybių teisėsauga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O ko negalėjot savo laiku bėgančio Zuokulos 'nušaut'?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių