Quantcast

Neradęs draugo, padėjo „bombą“ savivaldybėje

Dėl Kauno savivaldybės „užminavimo“ penktadienio pavakarę policija buvo sulaikiusi net du įtariamuosius.

Pergėręs aleksotiškis Arūnas A., padėjęs „sprogmenį“, likus mažiau kaip valandai iki oficialios valdininkų darbo dienos prieš savaitgalį pabaigos, prisistatė savo pažįstamo iš to paties mikrorajono Valdo J. vardu. Paskambinęs telefonu 112, jis nerišliai vapėjo apie savivaldybėje padėtą sprogmenį, kurį neva matė savo akimis.

Pirmiausiai prie savo namų buvo sulaikytas blaivus ir nesuprantantis, kas vyksta, Valdas J. Jis dievagojosi, kad neturi su savivaldybės „užminavimu“ nieko bendro. Tačiau įrodyti savo nekaltumą į policiją apklausai atsivežtam apšmeižtajam pavyko, tik sutikrinus jo ir skambinusiojo mobiliųjų telefonų numerius.

Tikrasis „sprogdintojas“ už geros valandos po savo „pokšto“ buvo rastas namuose beveik komos būsenos. Susišnekėti su Arūnu A., kuriam nustatytas sunkus girtumas (3.20 promilės), buvo neįmanoma. Teko paieškoti ir, kur jis padėjęs telefoną, iš kurio skambino. Galiausiai šį, gerokai apdaužytą, pavyko rasti išjungtą, tačiau su SIM kortele.

Išsiblaivęs policijos areštinėje, Arūnas A. prisipažino nevykusiai papokštavęs. Tačiau teigė, kad tai nebuvo kerštas kažkuo jam neįtikusiems valdininkams ar protestas prieš naująjį merą bei šio komandą. Sulaikytasis mykė neva norėjęs paskambinti jau minėtam savo pažįstamam. Tačiau tai nepavyko, dėl ko ir įpainiojo jį šią istoriją.

Šeštadienį po pietų Arūnas A. jau buvo paleistas. Atsižvelgiant į tai, kad įtariamasis dar neteistas, ir į tai, kas gresia už tokius poelgius, į teismą dėl jo suėmimo nuspręsta nesikreipti.
Tačiau pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų planuojama baigti pagreitinto proceso tvarka.

Tiesa, jeigu per įstatymo duotas 10 dienų pavyks gauti atsakymus iš specialiųjų tarnybų, turėjusių reaguoti į Arūno A. pranešimą, bei darbus anksčiau laiko dėl to nutraukusios savivaldybės apie jų patirtus nuostolius. Ir, jeigu pavyks per šį laiką sutarti dėl konsultacijos su psichiatrais, kuriems ketinama parodyti įtariamąjį. Jam gresia ne tik piniginiai ieškiniai. Už šį baudžiamąjį nusižengimą numatyti ir viešieji darbai arba bauda iki 1 882 eurų, arba laisvės apribojimas, arba areštas nuo 10 iki 45 parų.

Iki šiol Arūnas A. keturis kartus baustas už girto pasirodymą viešoje vietoje. O pernai vos išsisuko nuo baudžiamosios atsakomybės už nesunkų sveikatos sutrikdymą, nes pavyko susitaikyti su nukentėjusiuoju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

komentatoriui

komentatoriui portretas
o kokia nauda , kad ji sulaikys, i kalejima uzdarys? Juk is ten grys tikrai kitoks ziauresnis ir kur kas pavojingesnis.

kažkokia

kažkokia portretas
mistinė vietelė centre............ vienas,persigėres,''užminavo'',....kitas aplink Vytauto paminklą su bonkute vandens ir balta vėliava laksto , o dar ir''stiklainis'' likes nedastatytas ...........fantastika turistams

griežtai bausti

griežtai bausti portretas
Tik pagalvokit, nusilakė iki komos, be to, dar neteistas, tai galima paleisti, kad vėl skambinėtų ir šokdintų specialiąsias tarnybas, kurios dirba už mokesčių mokėtojų pinigus. Kodėl seimūnai nepriima griežto įstatymo už tokius nusikaltimus, kad nė vienam daugiau nekiltų noras šitaip elgtis?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių