Quantcast

Nepilnamečiui neblaiviam mopedo vairuotojui gresia administracinė atsakomybė

  • Teksto dydis:

Atėjus šiltajam metų laikui į gatves išrieda įvairiausios motorinės ir ne motorinės transporto priemonės, mikliai manevruojančios keliuose. Kauno apskr. VPK pareigūnai dar aktyviau vykdo vairuotojų daromų kelių eismo taisyklių pažeidimų kontrolę, daugeliui nepilnamečių pradėjus keliuose važinėtis mopedais.

Antradienį Kauno pareigūnai užfiksavo vieną neblaivų nepilnametį, vairavusį transporto priemonę.

Balandžio 17 d. apie 3.00 val. Kėdainiuose, Gegučių g., patruliuodami pareigūnai pastebėjo motorolerį „Yamaha“, kuriuo važiavo du jaunuoliai. Bandant sustabdyti mopedą patikrinimui, įjungus specialiuosius šviesos ir garso signalus, vairuotojas nestojo ir padidinęs greitį nuvažiavo. Galiausiai, nepasirinkęs saugaus greičio bei neatsižvelgęs į meteorologines oro sąlygas, vairuotojas Chemijos g. nesuvaldė transporto priemonės ir vertėsi. Vairuotojas bei keleivis bandė bėgti, tačiau netrukus buvo sulaikyti pareigūnų. 16 metų vairuotojui alkoholio matuokliu nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1,30 prom., keleiviui  nustatytas taip pat lengvas girtumo laipsnis – 0,55 prom.

Be to, pareigūnai nustatė, jog nepilnametis, kuris vairavo mopedą „Yamaha“, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, neturi teisės vairuoti transporto priemonės. Vaikinui gresia administracinė atsakomybė.

Pareigūnai motociklininkams primena ne tik laikytis kelių eismo taisyklių, bet ir kelyje pasirinkti ne maksimalų, bet saugų greitį, atsižvelgiant į kelio būklę ir esamas oro sąlygas. „Alkoholis neretai tampa skaudžių eismo įvykių priežastimi. Kelyje privalome rūpintis ne tik savimi, bet ir kitais eismo dalyviais“, - vairuotojams primena Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai, akcentuodami, jog už vairo sėsti privalome tik būdami blaivūs.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių