Quantcast

Teismas atmetė T. Ismailovo prašymą dėl teistumo panaikinimo

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas nerado priežasčių tenkinti vaiko teisių specialisto Teodoro Ismailovo prašymą dėl teistumo panaikinimo.

Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos specialistą T.Ismailovą išgarsino kauniečių Eglės ir Gintaro vaikų paėmimo istorija.

T.Ismailovo biografijos faktai ir pačiai tarnybai leido suabejoti specialisto pasirinkimu. Teistumas, skirtos bausmės nevykdymas, administracinės bausmės temdė debesis virš T.Ismailovo.

Kauniečių skandalo įkarštyje jau nušalintas nuo pareigų Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos specialistas T.Ismailovas kreipėsi į Kauno apylinkės teismą dėl teistumo panaikinimo.

Eglė ir Gintaras/Asmeninio archyvo nuotr.

Buvo skelbta, kad 2012 metais T.Ismailovas buvo organizavęs gaują, kuri išrašė suklastotų sąskaitų už 2 mln. litų ir pasisavino daugiau kaip 300 tūkst. litų pridėtinės vertės mokesčio.

2013 metais birželį Kauno apylinkės teismas T.Ismailovą pripažino kaltu dėl didelės vertės svetimo turto įgijimo apgaule ir dokumentų klastojimo.

Teismas jam skyrė dvejų metų laisvės apribojimo bausmę, įpareigojo per vienerius metus ir dešimt mėnesių atlyginti dalį turtinės žalos, tai yra 20 tūkst. litų.

Teistumas T.Ismailovui išnyks tik 2020 metais. Tačiau įstatymas numato, kad nuteistas asmuo gali prašyti panaikinti teistumą atlikus pusę teismo paskirtos bausmės.

Tai T.Ismailovas jau galėjo padaryti šių metų balandį, tačiau į teismą kreipėsi gerokai vėliau. Spalio 31 dieną teismas priėmė T.Ismailovo prašymą dėl teistumo panaikinimo. Tačiau geros naujienos iš teismo T.Ismailovo nepasiekė. Jo prašymas nepatenkintas.

Viena iš kliūčių teismui priimti palankų T.Ismailovui sprendimą – neįvykdyta teismo skirta bausmė. 

Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos specialistas T.Ismailovas neslepia esantis teistas.

T. Ismailovo butas/Vilmanto Raupelio nuotr.

T.Ismailovas „Kauno dienai“ patvirtino, kad nesumokėjo valstybei teismo skirtos baudos 20 tūkst. litų, tačiau garantavo, kad baudos neišsižada ir rengiasi sumokėti.

Kaip sakoma, gerais norais kelias į pragarą grįstas. Teismas nurodė nematantis jokių nuteistojo pastangų sumokėti jam paskirtą baudą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Tegul apsigraibo. Gal sparneliai auga?

Jezuseliau

Jezuseliau portretas
Kada to bandito snuki isims is ekrano.Visi vaikai neislenda is paloviu,spintu.Siaubas.

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Gaila,bet yra ir tokių lietuvių,kuriems joks bizns nesiseka.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių