Quantcast

Neeilinio Velykų kriminalo byloje nepavyko išsisukti tik Asilui

Kauno teisėsaugininkai pagaliau perdavė teismui juos ant kojų sukėlusio neeilinio 2016-ųjų Velykų kriminalo bylą. Nors iš pradžių įtariamųjų buvo daugiau, prieš teismą dėl savo kolegos, susijusio su Kauno gaujomis, nužudymo stos tik Asilo pravardę turintis Mindaugas Mažeika.

Kaltinamas trimis nusikaltimais

Nors aštuonis kartus teistas M.Mažeika atsisakė ikiteisminio tyrimo metu duoti parodymus, anot teisėsaugininkų, duomenų perduoti jo bylą teismui pakanka.

Ne per seniausiai 42-ejų sulaukęs M.Mažeika kaltinamas 2016-ųjų kovą nužudęs su Agurkiniais sietą devyneriais metais jaunesnį I.L. Jis taip pat sunaikino visuotinai pavojingu būdu automobilį, kuriuo pervežė aukos palaikus į kitą vietą. Be to, bandė papirkti policijos pareigūnus.

Pastarasis jam inkriminuojamas nusikaltimas buvo prijungtas prie pagrindinės bylos vėliau. M.Mažeika kaltinamas davęs policininkams, konstatavusiems jo Kelių eismo taisyklių pažeidimą, 50 eurų kyšį šių metų sausį, kai buvo paleistas už 20 tūkst. eurų užstatą iš suėmimo dėl jam konstatuotos sunkios onkologinės ligos. Ši buvo diagnozuota trys dienos iki I.L. nužudymo.

Neatmetama, kad M.Mažeikos organizme aptiktas alkoholio ir psichotropinių medžiagų kiekis iš pradžių buvo bandymas užsimiršti. O paskui jau pagautas vadinamasis kablys. Po M.Mažeikos sulaikymo pradėtas ikiteisminis tyrimas ir dėl psichotropinių medžiagų platinimo.

Daugiadienes vainikavo tragedija

Nustatyta, kad sunkiai sergantis M.Mažeika žmogžudystės išvakarėse svečiavosi Vilniuje, iš ten grįžo su taksi, nes dėl girtumo nebegalėjo vairuoti BMW, su kuriuo nuvyko į sostinę. Nepaisant to, kad iš jo dėl ankstesnių pažeidimų buvo atimtas vairuotojo pažymėjimas.

Kitą dieną M.Mažeika paprašė Kaune draugų, kad padėtų jam parsigabenti iš Vilniaus ten likusį automobilį. Tarp trijų asmenų, bendravusių tada su M.Mažeika, buvo ir I.L. Tačiau vyrai į Vilnių taip ir neišvažiavo, nes pakeliui užsuko į parduotuvę.

Girtauta ir važinėta po visą Kauną apie keturias valandas, kol M.Mažeika liko su I.L. dviese.

Kurioje Kauno vietoje pastarasis buvo nušautas, nenustatyta. Tik tai, kad lavonas buvo pervežtas kitur jau kitu automobiliu – iš draugo pasiskolintu "VW Golf".

Nepavyko surinkti įrodymų ir, kad M.Mažeika galėjo turėti bendrininkų tiek nušaunant I.L., tiek pervežant jo palaikus į kitą vietą. Nors iš pradžių buvo sulaikyti ir kiti du kartu su M.Mažeika ir I.L. girtavę asmenys. Tačiau vėliau ikiteisminis tyrimas pastarųjų atžvilgiu buvo nutrauktas.

Ne visi įkalčiai paslėpti

Kaip jau rašyta, I.L. palaikai buvo aptikti nuošaliame pušynėlyje ties buvusiu molio karjeru, esančiu netoli Lapių apylinkių Šatijų kaimo.

Anot ekspertų, velionis buvo nušautas dviem šūviais į pakaušį. Gabenant palaikus į šiukšlynu paverstą pušynėlį, šiuose atsirado ir kirstinių žaizdų, padarytų jau po I.L. mirties.

Automobilis "VW Golf", kuriuo šie palaikai buvo atgabenti į jų radimo vietą, buvo aptiktas anksčiau už I.L. kūną. Pirmiausia buvo pranešta apie atvira liepsna degantį "VW Golf", o po to jau už 10 km rastas ir lavonas. Ant šio ekspertai aptiko ne vieną įrodymą, kad nužudytasis buvo gabenamas sudeginto "VW Golf" bagažinėje.

Tačiau jokio apčiuopiamo I.L. nužudymo motyvo teisėsaugininkai prisipažįsta nenustatę. Po M.Mažeikos sulaikymo surengtoje spaudos konferencijoje Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas teigė: "Tai – per ilgai ne tik su alkoholiu, bet ir su psichotropinėmis medžiagomis švęstų Velykų pasekmė. Tragedija įvyko, kai apkvaitę asmenys pradėjo elgtis nenormaliai."

Deja, nei ginklo, kuriuo buvo nušautas I.L., nei automobilio, kuriame tai buvo padaryta, rasti nepavyko. Nužudytojo našlė yra pareiškusi M.Mažeikai daugiau kaip 91 tūkst. eurų ieškinį.

Iškalbingas išpuolių šleifas

Apie tai, kad turbūt ne veltui M.Mažeika turi tokią iškalbingą pravardę, liudija ir ankstesni jo išpuoliai: siautėjimas kito su Kauno gaujomis siejamo asmens kieme, taranuojant jo vartus automobiliu ir sušaudant šeimininko kojas, o šiam pakritus dar talžant ir beisbolo lazda, ar žiaurus elgesys su drauge – esą iš meilės pjaustant jai kojas bei pilant ant žaizdų druską ir degtinę.

Kaip jau rašyta, Kauno apylinkės teismas netrukus turėtų skelbti sprendimą M.Mažeikos administracinėje byloje dėl šiemet liepą jo Šilainiuose sukeltos avarijos, per kurią buvo sudaužyti keturi automobiliai. Ir tada jo organizme aptikta psichotropinių medžiagų. Nagrinėjant šią bylą teisme, M.Mažeika prisipažino ir tą vidurdienį skubėjęs esą pas medikus iš vieno pobūvio, savavališkai pasiėmęs kito jo dalyvio BMW. Po šio eismo įvykio tik 20 proc. dėl onkologinės ligos darbingam M.Mažeikai buvo nustatytas ir 0,3 prom. girtumas.

Šiemet rugpjūčio pabaigoje M.Mažeika, iš kurio yra atimtas vairuotojo pažymėjimas, sulaikytas vairuojantis dar vieną BMW. Tai pavyko tik po įspūdingų vidurdienio gaudynių. Už šią savivalę Kauno apylinkės teismas prieš porą mėnesių M.Mažeikai skyrė 1 300 eurų baudą, tačiau BMW nekonfiskavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nežinojau,

nežinojau, portretas
kad ir gyvūnai onkologinėm ligom serga. Tai daba į zoologijos sodą jį?

Optimistas

Optimistas portretas
Gedos neturi zurnalistai. Sitaip smeizti ligoni...

algis

algis portretas
nu taigi raset anksciau kad prie sushines nuplojo, dar tipo draugelis pamates pabego bet paskui gryzo prie auto. Nesuprantu tai ten zurnaliugu istorijos tokios prikurtos?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių