Quantcast

Kaune pagrobtam bitkoinų prekeiviui grasinta išdurti akis

Vasarą kauniečius sukrėtęs vaizdelis – kai į mikroautobusą jėga buvo įsodintas vyras – įgauna ikiteisminio tyrimo rėmus. Tai buvo ne bernvakario pokštas, o pasikėsinimas neteisėtai atimti laisvę.

Nepatvirtintais duomenimis, tąsyk buvo pasikėsinta į 29-erių metų kaunietį Tadą Kasputį. Kaip įtariama, kauniečiai E. J., R. G., M. Š. ir Š. P. liepos 11 d. prie Kaune, Kaunakiemio g., esančios automobilių plovyklos, panaudodami fizinį smurtą, įstūmė nukentėjusįjį į automobilį ,,Ford Transit”, surakino jam rankas ir, pavežę kiek tolėliau, persodino jį į kitą automobilį, kuriame uždėjo ant akių kepurę ir iki paryčių važiojo po Kauno apylinkes.

Įtariama, kad pagrobėjai vertė T. Kasputį pervesti 52 bitkoinus (104 tūkst. eurų), tačiau kai jiems nepavyko gauti prisijungimo duomenų, pareikalavo 300 tūkst. eurų. Jie, kaip įtariama, grasino savo aukai išdurti akis, ant kuolo pasmeigti jo vaikus ar sunaikinti turtą – sudeginti automobilį.

Įtariamieji iš nukentėjusiojo pagrobė kuprinę, kurioje buvo mobiliojo ryšio telefonas, kompiuteris, grynųjų pinigų, įvairių dokumentų ir mokėjimo kortelių. Be to, pasisavino 10 tūkst. eurų vertės rankinį laikrodį, panašiai kainuojančią auksinę apyrankę. Padaryta žala siekia beveik 27 tūkst. eurų.

Teismas, atsižvelgdamas, kad E. J., R. G. ir M. Š. anksčiau yra teisti, kai kurie turi ryšių užsienyje, todėl gali bėgti arba slėptis, jiems skyrė vieno mėnesio suėmimo laikotarpį. Š. P. skirtas trumpesnis – 15 parų suėmimo terminas, nes buvo atsižvelgta į jam pateiktų įtarimų apimtį, šiuo metu turimus ikiteisminio tyrimo rezultatus ir tai, kad šis įtariamasis turi šeimą, darbą ir pastovią gyvenamąją vietą. Dėl minėtų priežasčių skirtas trumpesnis suėmimo terminas, nei prašė prokurorė.

Šias nutartis per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

33 ir 29 metų įtariamieji buvo sulaikyti Laisvės alėjoje. Už įvairius nusikaltimus ne kartą teisti vyrai gyveno Kaune. Kitas jų kompanionas sulaikytas Šauklių gatvėje. 43 metų vyras taip pat patyręs Temidės rimbą – teistas kitose ES šalyse. Vyriausias 50 metų pagrobėjų kompanijos atstovas sulaikytas prie savo namų Garliavoje. Sulaikymo operacija truko kelių valandų intervalu.

Neteisėtas laisvės atėmimas, turto prievartavimas, vagystė, machinacijos su elektroninėmis mokėjimo priemonėmis – tokie įtarimai papuoš keturių sulaikytųjų biografiją. Jiems gresia laisvės atėmimas iki dešimties metų.


Vadina bitkoinų sukčiumi

Tarptautinį tyrimą apie nutekėjusius Panamos kompanijos "Mossack Fonseca" dokumentus koordinuojančio tiriamosios žurnalistikos centro "International Consortium of Investigative Journalists" duomenų bazėje rasite ir kaunietį T. Kasputį. Jis yra vienas iš Jungtinėje Karalystėje registruotos įmonės "Kaduceo LLP" savininkų. Beje, tai patvirtinantys duomenys britų registre vieši ir prieinami ir be "Mossack Fonseca" dokumentų.

T.Kasputis specializuotoje žiniasklaidoje tituluojamas bitkoinų sukčiumi. Portalas siliconangle.com skelbia, esą kaunietis susijęs ne su viena afera, vykdyta pasitelkiant virtualią valiutą. Lietuvis siejamas su ne viena žlugusia bitkoinų prekybos sistema, esą nusavinusia ja besinaudojusių klientų pinigus. Portalas tvirtina, esą T.Kasputis su bendrininkais taip galbūt pasisavino milijonus dolerių.

15min.lt pavyko susisiekti su T.Kaspučiu. Jis patvirtino esąs siliconangle.com personažas, tačiau pareiškė, esą šis portalas jį šantažuoja. "Jie šantažuoja mane tiesiog. Ten melagingas straipsnis. Jeigu pastebėjote, daugiau nefigūruoja, kituose portaluose, panašūs straipsniai", – kalbėjo T.Kasputis.

Verslininkas tikina nesąs susijęs su jokiomis siliconangle.com aprašomomis aferomis. "Kažkas piktas ant manęs gal", – svarstė pašnekovas. "Būtų labai gerai, jeigu tai būtų tiesa. Būčiau milijonierius", – pridūrė jis.

Kaunietis taip pat patvirtino su partneriais per "Mossack Fonseca" įsteigęs "Kaduceo LLP". Tačiau, anot verslininko, įmonė realios veiklos nevykdė. "Jinai nevykdo jokios veiklos. Užregistravo kolega ir viskas", – sakė T.Kasputis. Kokia veikla turėjo verstis "Kaduceo LLP", jis atsisakė atskleisti.

Šaltinis: 15min.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pastabus

Pastabus portretas
betgi komisarai sakė, kad ,,gaujos išsklaidytos"...tai juos po keturis išsklaidė ?

Teisininkas

Teisininkas portretas
Čia ir didžiausia Lietuvos bėda, kad žurnalistai dar tik darželinukai. Jiems iki demokratijos, kaip varnams iki mėnulio. Todėl Lietuvoje ir klesti korupcija, nebaudžiamumas, apgavystės, valdininkų savivalė, patyčios iš silpnesnių. Tik tikras viešumas ir atsakomybė pagerintų padėti Lietuvoje. O visokie rašymai ir atsirašymai B,Š., K. M. ......teisybės ieškokite st.5-15, papild. 28-3945 nut.25-65-14-13. .....Ar ką nors supratot ???????? Tokie mūsų žurnalistai ir valdinykai.....

...

... portretas
"Kaune pagrobtam bitkoinų prekeiviui grasinta išdurti akis (atnaujinta)" - o 'kai ko' nenupjovė? ;D :s
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių