Quantcast

Naktinis reidas Kaune: vairuotojai – blaivūs, bet be saugos diržų

Šeštadienio vakarą Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai tikrino, kaip vairuotojai laikosi kelių eismo taisyklių (KET).  Po padidinamu stiklu atsidūrė miestiečiai, sėdę už „CityBee“ automobilių vairo.

Tiesa, pastariesiems pareigūnai priekaištų neturėjo – iki vidurnakčio miesto centre patikrinti penkių trumpalaikės nuomos automobilių vairuotojai KET pažeidimų nepadarė, visi vairavo blaivūs.

„Jai alkoholis dabar tikrai nerūpi“, – besilaukiančiai, Rotušės link judančiai „Mini Cooper“ vairuotojai pareigūnai linkėjo gero kelio.

Pirmasis nusižengėlis, papuolęs reidą vykdžiusių policininkų rankas – „Volkswagen Multivan“ vairuotojas. Vyras mikroautobusą vairavo neprisisegęs saugos diržo. Įkandin jam – lengvasis automobilis „Opel Astra“, kurio vairuotojas ne tik pamiršo prisisegti saugos diržus, bet dar ir vairavo be dokumentų.

„Remontuoju mašiną. Matote, viduje viskas išdraskyta. Palikau popierius namuose“, – rankomis skėsčiojo jaunas vyras. 

Iš viso šeštadienio vakarą įkliuvo keturi diržų neprisisegę vairuotojai. Visi savo kaltę pripažino. Jiems surašyti protokolai ir skirtos 15 eurų baudos.

Ne visi sustabdytieji nuolankiai linksėjo galvas ir mušėsi į krūtines. Antai, mobilųjį telefoną rankoje laikiusi  „Opel Zafira“ vairuotoja  nesuprato, už ką buvo sustabdyta pareigūnų. 

Moteris tikino, esą ji nekalbėjo, o tik akies kampeliu dirstelėjo į telefono ekraną.  Vairuotoja neatlyžo net ir tada, kai pareigūnai paskaitė KET punktą, primenantį, kad automobilyje telefonu galima naudotis tik su laisvųjų rankų įranga. Priešingu atveju gresia bauda nuo 60 eurų iki 90 eurų, prasižengus pirmą kartą – 30 eurų.  Deja, minėtai vairuotojai teks pakloti daugiau, mat metų bėgyje ji jau buvo bausta – ne vietoje paliko savo automobilį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O man

O man portretas
Saugos dirzas tik varzo laisvai vairuot...o mieste vezlio greiciu judant nahui jis reikalingas juk toks reikalavimas prilygsta jai pesciajam lieptu prisisegt...

Petka

Petka portretas
Vairuoju nuo 70m....visa laika vairuoju be dirzu ir gyvenam....protingai vazinek ir 100 metu......

Jonas....

Jonas.... portretas
Miesto ribose dirzai nereikalingi,greitis 50 uzmigti gali......
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių