Quantcast

Muitininkai sulaikė tris tonas neteisėtai gabento spirito

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį muitininkai su policijos pareigūnais sulaikė tris tonas neteisėtai gabento spirito.

Kaip pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba, neteisėtai gabentas krovinys sulaikytas, kai Kauno policijos patrulis pastebėjo Kauno pakraštyje, Biruliškėse, esančioje degalinėje stovintį krovininį mikroautobusą „Citroen Jumper“. Įtarimą sukėlė tai, kad mašina buvo aiškiai perkrauta – jos dugnas kone lietė žemę.

Vairuotojas pareigūnams teigė vežantis valiklio, dezodoranto ir oro gaiviklio krovinį, nuo automobilio išties sklido stiprus aitrus specifinis kvapas. Tačiau patikrinę mikroautobuso krovininę dalį, pareigūnai suabejojo, ar išties gabenama deklaruota prekė – mašinoje buvo trys plastikinės 1 tūkst. litrų talpos, skleidžiančios stiprų alkoholio kvapą.

Jokių įsigijimo, gabenimo, akcizų ir pridėtinės vertės mokesčio sumokėjimą patvirtinančių dokumentų vairuotojas neturėjo.

Atvykę muitinės kriminalistai sulaikė krovinį, automobilį ir vairuotoją, pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal dėl neteisėto alkoholio gabenimo, laikymo ar realizavimo.

Sulaikyto skysčio mėginiai perduoti muitinės laboratorijai, įtariant, kad skaidrus bespalvis skystis yra tiesiog spiritas, skirtas nelegalių alkoholinių gėrimų gamybai. Tyrėjai taip pat turėtų nustatyti, ar jame nėra sveikatai kenksmingų priemaišų.

Muitinės laboratorijos ekspertai nustatė, kad gabentas skystis – tiesiog šiek tiek vandeniu atskiestas spiritas. Jame nerasta jokių denatūrato priemaišų, tokį spiritą itin lengva ir paprasta naudoti alkoholiniams gėrimams falsifikuoti.

Muitininkai teigia pastarosiomis savaitėmis Lietuvoje nebe pirmą sykį sulaikantys spirito ar falsifikuoto alkoholio krovinius. Lapkričio 23 dieną Vilniuje muitinės kriminalistai sulaikė Rusijos pilietį, atsivežusį daugiau nei porą tūkstančių butelių falsifikuotų svaigalų – degtinės ir „konjako“. O po savaitės, lapkričio 29 –ąją dieną, Vilniuje vėl sulaikytas automobilis su 80 litrų neteisėto alkoholio.

Iš viso šiemet Muitinės kriminalinė tarnyba pradėjo keturis ikiteisminius tyrimus dėl neteisėto alkoholio gabenimo. Pernai pradėtas vienas toks ikiteisminis tyrimas.

Pasak muitinės, šių metų antrąjį pusmetį stebimi pokyčiai nelegalioje alkoholio rinkoje: į Lietuvą vis dažniau įvežami falsifikuoti alkoholiniai gėrimai arba tokių gėrimų gamybai reikalinga žaliava.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sklianka

sklianka  portretas
opa tai stiklariezas brangs tur but

...

... portretas
"Muitininkai sulaikė tris tonas neteisėtai gabento spirito" - tai kada jie dabar išsiblaivys? :D
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių