Quantcast

Lietuva neturi žinių iš JAV dėl N. Venckienės paieškų

Lietuva kol kas neturi žinių iš Jungtinių Valstijų (JAV) teisėsaugos dėl įvairiais nusikaltimais įtariamos buvusios teisėjos ir buvusios Seimo narės Neringos Venckienės, šiuo metu dar laukiama sprendimų, sako generalinis prokuroras Evaldas Pašilis.

Spaudos konferencijoje apie dingusius vaikus dalyvavęs Generalinės prokuratūros vadovas priminė, kad JAV Teisingumo departamentas dar 2015-ųjų pabaigoje priėmė Lietuvos prašymą dėl N. Venckienės ekstradicijos ir pripažino jį vykdytinu.

„Ir tai parodo, kad Lietuva padarė savo darbą. Tikiuosi, kad Amerikos teisėsauga irgi daro savo darbą ir ieško. Tas terminas – labai sudėtinga pasakyti, ar šį, ar kitą mėnesį, ar kitais metais. Mes negalime nei Jungtinių Amerikos Valstijų, nei kitų šalių teisėsaugos spartinti (...). Pareiškimas priimtas, mes tiesiog esame laukimo stadijoje. Bandyti perimti kitos valstybės darbą, patiems ieškoti, vietą nustatinėti, būtų mažų mažiausiai nekorektiška“, – teigė jis.

Spaudos konferencijoje dalyvavusi JAV ambasadorė Anne Hall (En Hol) teigė taip pat nežinanti šios bylos detalių.

Teisėsauga atlieka net kelis tyrimus, kuriuose figūruoja N. Venckienė, jai norima pateikti kaltinimus dėl nevykdyto teismo sprendimo, kuriuo ji buvo įpareigota skubiai perduoti brolio Drąsiaus Kedžio dukra mergaitės motinai Laimutei Stankunaitei, trukdymo antstolei, pasipriešinimo policijai. Kito ikiteisminio tyrimo objektas – neteisėtas informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimas, mirusiojo atminimo paniekinimas, šmeižimas, grasinimas nužudyti.

2013 metų rugpjūtį žiniasklaida, remdamasi skaitytojos atsiųsta nuotrauka ir informacija, paskelbė, kad bėgle tapusi Seimo narė N. Venckienė  nuo teisėsaugos slapstosi Čikagoje. 2014 metų birželį Seimas per apkaltą panaikino N.Venckienės mandatą. Prieš tai buvusi teisėja dingo iš Lietuvos, buvo paskelbta jos paieška.

Teisėsauga yra nustačiusi, kad N. Venckienė su savo teta Audrone Skučiene subūrė grupę, organizavo buvusio Kauno apygardos teismo teisėjo Alberto Milinio šmeižimą, organizavo duomenų apie privatų gyvenimą rinkimą. Teisėjo sūnus Vaidas Milinis buvo viešai apkaltintas pedofilija.

Taip pat nustatyta, kad 2012 metų birželį L.Stankūnaitė buvo stebima kavinėje Kauno rajone, Ringauduose. Valstybės saugomą moterį su dukra Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai iš kavinės nedelsiant išvežė. Šioje byloje nusikaltimais kaltinamas A. Skučienės sūnus Tomas Skučas – teigiama, jog jis veikė mamos ir buvusios teisėjos N. Venckienės  suburtoje asmenų grupėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
gal ne lietuva,o lietuvos pedofilai ir tikrai nieks nepatikės pedofiliniais prakurorais ir teisėjeis,kad kaimynė su močiute pedofilino stankę

kur tavo vyras violetine /

kur tavo vyras violetine / portretas
vyte

vyte

vyte portretas
violeta grigaraviciaus sliuxe, kaip ten buvo kai tavo vyra isvez e.autobusai baigesoi kur tavo vyras randasi ,pransuzija nera G rigaraviciaus .katanio 'parasyk ,kad tavo vyras psixuskei.ba as parasysiu kur randasi' zurnalistai patikrys violeyta.feliotabva.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių