Quantcast

Lengviau atsikvėpė: vagis pavojingu virusu neužkrėtė

Po "Kauno dienos" publikacijos apie į nepavydėtiną situaciją patekusį kaunietį, kai jam į ranką įkandęs vagis pagrasino užkrėtęs mirtinu ŽIV virusu, gyvenimas vyrui grįžo į savo vėžes. Paaiškėjo, kad užpuolikas pamelavo.

Apsaugininku dirbančiam Valdui Sasnauskui tos dešimt dienų, per kurias nebuvo aišku, ar jį užpuolęs vyras nešioja ŽIV virusą, ar ne, virto pragaru. Kaunietis ne tik gėrė stiprius vaistus nuo infekcijos, turinčius stiprų šalutinį poveikį, bet veltui bandė įtikinti policiją, kad ji kuo greičiau surastų kaltininką ir paimtų jo kraujo mėginį.

Nesulaukęs pagalbos iš teisėsaugos, V.Sasnauskas pats bandė ieškoti užpuoliko, kas dieną eidavo į darbovietę, tikėdamasis jį surasti ir priversti pasidaryti ŽIV tyrimą. Vyras negalėjo atsistebėti, kodėl neįmanoma jo priversti duoti kraujo ir padaryti ŽIV tyrimą.

"Atsakymas būtų aiškus per 15 minučių ir gal man nebereikėtų gerti vaistų. Valstybė sutaupytų, nes dabar kompensuoja tiek mano brangų gydymą, tiek ligos pašalpą", – anąkart "Kauno dienos" žurnalistams sakė V.Sasnauskas.

Dėl vaistų šalutinio poveikio ir streso vyras nemiegojo naktimis, vartojo raminamuosius. Dėl aklavietės, į kurią jį įspraudė Lietuvos įstatymai, jis konsultavosi su teisininkais, kurie taip pat nesuteikė vilčių.

Vis dėlto, praėjus dešimčiai dienų, kai pasibaigė pirmoji vaistų dozė, kurią dar kompensavo valstybė, ir vyras turėjo pats apmokėti likusį gydymą, kainuojantį daugiau nei 500 eurų, išgirdo džiugią naujieną.

"Sužinojau, kad vagis buvo kriminalistų surastas ir pristatytas į Kauno klinikinės ligoninės Infekcinių ligų skyrių. Paimtas jo kraujo mėginys parodė, kad jis neturi ŽIV viruso. Man nereikia gerti brangių ir didelį šalutinį poveikį turinčių vaistų, galėsiu ramiai gyventi. Nukrito akmuo nuo širdies", – džiaugėsi V.Sasnauskas. Vyras dėkojo "Kauno dienai" už neabejingumą jo problemai ir palaikymą sunkiu gyvenimo laikotarpiu.


Šiame straipsnyje: ŽIVnusikaltimaiįkando

NAUJAUSI KOMENTARAI

lt

lt portretas
zvaigzde tapai Valdai

ggg

ggg portretas
Dziaugiuosi, kad issisprende

LLL

LLL portretas
Be reikalo tam vagišiui neišmušė dantų...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių