Quantcast

Kyšininkavusiam Kauno policininkui skirta tūkstantinė bauda

Kauno apygardos teismas antradienį kaltu kyšininkavus pripažino Kauno kriminalinės policijos tyrėją Nikolajų Gandziuką ir skyrė jam 6 tūkst. eurų baudą.

„N. Gandziuką pripažinti kaltu, paskirti jam bausmę – 160 MGL (6 tūkst. eurų) dydžio baudą“, – paskelbė bylą naginėjęs teisėjas Gytis Večerskas.

Iš kriminalisto taip pat trejus metus atimta teisė dirbti valstybės tarnyboje.

Kauno apskrities policijos kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos vyriausiasis tyrėjas N. Gandziukas nuteistas, nes reikalavo kyšio, kad būtų nutrauktas ikiteisminis tyrimas.

Bylos duomenimis, ikiteisminio tyrimo metu 2016 metų rugpjūtį jis kelis kartus tariamai apklausai į savo darbo kabinetą pasikvietė bendrovės, kurioje buvo įvykęs nelaimingas atsitikimas, vadovą. Jokių procesinių veiksmų neatlikęs tyrėjas tarpusavio pokalbių metu minėtą asmenį provokavo duoti kyšį.

Vėliau išsikvietęs tariamai apklausai iš jo reikalavo 1 tūkst. eurų kyšio už tai, kad jam nebūtų pranešta apie įtarimą ir ikiteisminis tyrimas būtų nutrauktas.

Žinodamas apie ikiteisminiam tyrimui vadovaujančio prokuroro 2017 metų sausio nutarimą bendrovės vadovą apklausti kaip liudytoją apie savo galbūt padarytą nusikalstamą veiką, N. Gandziukas pernai kovą vėl tariamai apklausai iškvietė vyrą ir savo darbo kabinete bendraudamas su juo nurodė, kad tik nuo jo sprendimo priklausys, ar jis bus apklausiamas kaip liudytojas ar įtariamasis bei vėl pareikalavo anksčiau reikalauto kyšio dalies – 500 eurų. Pareigūnas susitarė nurodytą kyšio dalį iš nukentėjusiojo priimti per kitą susitikimą.

Bendrovės vadovas dėl tokių tyrėjo veiksmų kreipėsi į teisėsaugą.

Kovo viduryje N. Gandziukas savo darbo vietoje tiesiogiai savo naudai už neteisėtą veikimą vykdant jam suteiktus įgaliojimus, už šališką ikiteisminio tyrimo atlikimą taip, kad nebūtų pranešta apie įtarimą padarius nusikalstamą veiką, priėmė iš teisėsaugos užduotį vykdžiusio vyro dalį reikalauto kyšio – 500 eurų, nurodydamas pinigus padėti į rašomojo stalo stalčių.

Iš karto po šio įvykio jis buvo sulaikytas.

Savo kaltės teisme pareigūnas nepripažino, o vėliau laikėsi pozicijos, esą norėjęs nukentėjusįjį apgauti.

„Nors jūs teigiate, kad įvykdėte sukčiavimą, norėjote apgauti nukentėjusįjį, teismas laiko, kad (...) reikalavote duoti kyšį ir jį priėmėte. Tai patvirtino ne tik nukentėjusysis, bet tai teismas sprendžia iš įrašų, jūsų išsakytų frazių“, – į N. Gandziuką skelbdamas nuosprendį kreipėsi teisėjas.

„Teismas laiko, kad jūs veikėte neteisėtai, atlikdamas tą ikiteisminį tyrimą“, – sakė G. Večerskas.

Kyšį N. Gandziukui davęs vyras byloje pripažintas nukentėjusiuoju, jam priteisti 500 eurų neturtinės žalos.

Prokuroras prašė pareigūnui skirti kitokią bausmę – laisvės atėmimą su atidėjimu.

16 metų policijoje dirbantis pareigūnas buvo devynis kartus skatintas, vieną kartą baustas. N. Gandziukas po to, kai buvo sulaikytas, yra nušalintas nuo pareigų. Nušalinimas jam pratęstas iki nuosprendžio įsiteisėjimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilkaviškis.

Vilkaviškis. portretas
Bet terbą kyšiams didelę turi...Gal iš tėvo pareigūno paveldėjo? Bet ne. Krepšys naujas, talpus ir modernus. Bet va, kyšio duoti ar imti moderniškai nemokėjo....

Titas

Titas portretas
Toks „madingas", apšepęs pareigūnas kyšininkas. Dažniausiai pareigūnai nuteisiami tik lygtinai. O galėtų nors 60 dienų pašluoti gatvę prie komisariato.

vyt padla kysininka policaju

vyt  padla  kysininka  policaju portretas
ir dar apmyzt , o ne skirt bausme ,,,,laisves atemima su atidejimu,,,,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių