Quantcast

Koks bus E. Čekanavičiaus atsakymas į dar vieną teismo antausį?

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas antradienį paskelbė grąžinantis garsiausiu Lietuvos pedofilu tituluojamam Ervydui Čekanavičiui, šiuo metu atliekančiam bausmę už eilinį savo nusikaltimą, prieš beveik 20 metų per kratą jo namuose rastą penkiaženklę rublių sumą. Tačiau yra pagrindo įtarti, kad jis tradiciškai apskųs ir šią teismo nutartį, nes minėti banknotai – jau nebegaliojantys.

Netikėtas radinys

Kaip jau rašyta, šie 1992-ųjų metų laidos Rusijos rubliai buvo rasti vokelyje, esančiame vienoje Kauno apylinkės teismo nagrinėtoje E. Čekanavičiaus byloje, saugomoje archyve. Sukako terminas šią sunaikinti, o jos nuosprendyje joks sprendimas dėl minėtų pinigų nebuvo priimtas.

Teismo raštinės darbuotojos, aptikusios šį radinį, teikimą nagrinėjo teisėja Liuba Kymantienė, 2000-ųjų birželį paskelbusi minėtą nuosprendį, kuriuo E. Čekanavičius buvo pripažintas kaltu tik dėl nepilnamečių berniukų apsvaiginimo psichotropinėmis medžiagomis. Dėl kėsinimosi lytiškai pasinaudoti savo bejėgiškos būklės aukomis jis tada buvo išteisintas, nesurinkus pakankamai įrodymų. Esą policijos pareigūnai įsiveržė per anksti, E. Čekanavičiui, kuris rastas sėdintis prie stalo, dar nespėjus nusirengti.

Tada teisėja L. Kymantienė jam skyrė ketverių metų laisvės atėmimo bausmę griežto režimo pataisos darbų kolonijoje. Tačiau pritaikius amnestiją, ši bausmė buvo sumažinta trečdaliu.

Grąžinti pinigų neprašė

E. Čekanavičius tradiciškai šį nuosprendį skundė, tačiau Kauno apygardos teismas jo skundą atmetė.

Tačiau nei minėtoje Kauno apygardos teismo nutartyje, nei teisėjos L.Kymantienės nuosprendyje nebuvo nė žodžio apie minėtus Rusijos rublius, kaip paaiškėjo, nagrinėjant šį teikimą, rastus per kratą, atliktą E.Čekanavičiaus namuose Vilijampolėje, Vytenio gatvėje, 1998-ųjų pavasarį.

Belieka įtarti, kad šie rubliai, perduodant bylą teismui, nebuvo įtraukti į jos daiktinių įrodymų sąrašą, nes jau tuo metu buvo nebegaliojantys. Šią prielaidą patvirtina ir tai, kad E. Čekanavičius, skųsdamas nuosprendį, taip pat neprašė jų grąžinti.

Tačiau teikimo nagrinėjime dalyvavusi Kauno apylinkės prokurorė Živilė Muliuolytė siūlė šiuos pinigus jam dabar grąžinti. Esą jie su nusikaltimu, už kurį šioje byloje nuteistas E.Čekanavičius, neturi nieko bendro – su nukentėjusiaisiais jais nebuvo atsiskaitoma. Kaip portalui kauno.diena.lt teigė teisėja L. Kymantienė, tai ir tapo pagrindiniu motyvu grąžinti šiuos rublius nuteistajam. Be to, atsižvelgta ir į tai, kad byloje, kurioje rasti pinigai, nebuvo jokių nukentėjusiųjų ieškinių.

Pusę bausmės atliko

Pats E.Čekanavičius, svarstant šį teikimą, nedalyvavo. Tokie klausimai tradiciškai sprendžiami be nuteistųjų. Tačiau apie teismo nutartį jis bus informuotas. Ir turės galimybę ją apskųsti.

Garsiausiu Lietuvos pedofilu tituluojamas E. Čekanavičius, kuriam prieš pusmetį sukako 68-eri, šiuo metu atlieka penkiolikos metų laisvės atėmimo bausmę Kybartų pataisos namuose bausmę, kuri jam buvo skirta už trylikamečio, su kuriuo susipažino Vilniaus geležinkelio stotyje ir atsiviliojo jį savo namus Kaune, seksualinį prievartavimą bei jo apsvaiginimą neteisėtai laikytomis psichotropinėmis medžiagomis, kurių rastas labai didelis kiekis.

Įskaičiavus į E. Čekanavičiui už šiuos nusikaltimus skirtą bausmę ir beveik pusantrų metų, praleistų už grotų iki šio nuosprendžio, jis turėtų išeiti į laisvę 2024-ųjų rudenį, kuomet jau būtų 75-erių.

Atliekant kratą šioje byloje, E. Čekanavičiaus namuose taip pat buvo rasta nemažai pinigų. Be įvairios valiutos, tarp kurios taip pat buvo Rusijos rublių, – ir penkiolika tūkstančių litų. Tada E. Čekanavičius šių pinigų kilmę aiškino, kaip ir ankstesniais panašiais atvejais, – esą jį išlaiko užsienio organizacijos, finansuojančios Lietuvos nepriklausomų žurnalistų ir Lietuvos žmogaus teisių gynimo sąjungų veiklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
CHE: "šie rubliai, perduodant bylą teismui, nebuvo įtraukti į jos daiktinių įrodymų sąrašą, nes jau tuo metu buvo nebegaliojantys" - kaip suvenyrai buvo paimti, kaip suvenyrai ir grąžinti; jie jau seniai būtų pakuroms sunaudoti, dabar nors kiek antikvarinės vertės įgavo.

Anonimas

Anonimas portretas
kas gali uo atsikratyt situ slykstyne.kalejimuose buna blogai zmonems.sitas kiek sedejo vis dar sveikas.niekas jo nepamoke kodel kalejime jo neisauklejo nesuprantu.kiek kartu dejo vis iseina ir savo darbus slykscius daro
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių