Quantcast

Kokaino kontrabandos byla: pasidavė dvejus metus slapstęsis įtariamasis

  • Teksto dydis:

Policijai atvykęs į Vilnių pasidavė Vygantas Panka, kuris dvejus metus buvo ieškomas kaip įtariamasis kokaino kontrabandos iš Kolumbijos byloje.

„Vygantas Panka – vienas iš galimų itin didelio masto kontrabandos organizatorių, rugpjūčio 22 d., po dvejų metų slapstymosi, pats atvyko į policijos įstaigą Vilniuje, Saltoniškių g.“, – skelbia Kauno apskrities policija.

Vyras buvo sulaikytas, atvežtas į Kauną ir uždarytas į areštinę. Pareigūnams jis neaiškino, kodėl slapstėsi ir į policijos įstaigą atvyko tik dabar.

Trečiadienį Kauno apylinkės teismas 50-mečiui vyrui paskyrė kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesių laikotarpiui. Jam gresia laisvės atėmimas iki 15 metų.

2015 metais Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnams surinkus duomenų, kad Kauno miesto gyventojai galbūt užsiima kokaino kontrabanda iš Kolumbijos, buvo pradėtas tyrimas dėl neteisėto disponavimo dideliu narkotinių medžiagų kiekiu, gabenimo bei jų kontrabandos.

Tais pačiais metais liepos mėnesį pareigūnams perkasus 367 tonas akmens anglies, iš viso buvo rasta 600 kilogramų kokaino. Ikiteisminiame tyrime buvo nustatytos penkios konspiracijai naudotos įmonės, iš kurių viena registruota Ukrainoje, dar viena – Rusijoje ir trys Lietuvoje. Įtarimai buvo pareikšti 11 asmenų.

Vienas iš galimų kontrabandos organizatorių, V.Panka, iškart po nusikalstamo veikos padarymo pasislėpė. Buvo išduotas Europos arešto orderis bei teismo leidimas iškart jį suimti.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na per ta laika

na  per ta  laika   portretas
rinko teisejams prokurorams ,advokatams kysiams reikalingas sumas ,...kada surinko --tada ir atvyko

Povilas

Povilas portretas
buvo laiko sugalvoti pasakėlę...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių