Quantcast

Kauno ugniagesių pagalbos prireikė dviems mažyliams bei jų tėvams

  • Teksto dydis:

Šiandien Kauno ugniagesiai gelbėtojai, rytoj tradiciškai minėsiantys savo profesinę šventę – Šv.Florijono dieną, skubėjo į pagalbą panikuojantiems net dviejų mažamečių tėvams. Vieną pranešimą nuo kito skyrė vos valanda.

Apie pusę devynių sulaukta pagalbos šauksmo iš Užliedžių seniūnijoje esančios Giraitės gyvenvietės. Maždaug tokiu laiku į vieną Maumedžių gatvės namą atvyko meistrai. Jų pasitikti namo šeimininkė išėjo per pakeliamus garažo vartus. Manydama, kad tik trumpam palikusi namuose vieną devynių mėnesių kūdikį.

Tačiau garažo vartai netikėtai užsidarė. O paskambinus į avarinę tarnybą, sulaukta atsakymo, kad jos meistrai atvyks tik per keturias valandas.

Tada ir nuspręsta kviestis pagalbon niekada neatsisakančius padėti ir atvykstančius daug operatyviau ugniagesius gelbėtojus.

Pastarieji, atskubėję į Giraitę iš artimiausios – Šilainių komandos, padėjo panikuoti pradedančiai mažylio mamai atidarę pravirą antrojo aukšto langą, per jį patekę vidun ir netrukus įleidę į namą ir pačią šeimininkę.

Apie 9.37 val. sulaukta vyro pagalbos šauksmo, kad viename Radvilėnų plento daugiaaukštyje užsitrenkė dvimetis. Šio ką tik gimtadienį atšventusio mažylio mama taip pat tik trumpam paliko jį namuose vieną, išeidama su reikalais į laiptinę.

Tačiau to užteko, kad išdykęs berniukas uždarytų vidinę durų sklendę, kuri iš išorės neatsidaro. Tai konstatavo ir pagalbon, nepavykus įkalbėti mažylio atidaryti duris, kviesti raktininkai.

Tada išdykėlio mama kartu su iš darbo atskubėjusiu vyru ir paskambino ugniagesiams gelbėtojams. Pastarieji atvyko net dviem ekipažais – kadangi butas, kuriame toliau vienas šeimininkavo dvimetis, - devintajame aukšte, į įvykio vietą išvyko ir autokeltuvas iš miesto centre – Nemuno gatvėje įsikūrusios komandos.

Teigiama, kad išdykėlis smalsiai stebėjo, kaip iki lango, ant kurio jis rymojo, su keltuvu kyla dėdės ugniagesiai. Ir sutiko šiuos, laužtuvėliu atidariusius jo balkono duris, gana draugiškai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vištos nepasimoko

Vištos nepasimoko portretas
Tą vidinę durų spyną reikia išardyt- išimt viduriuką, ir sudėt atgal.

regina

regina portretas
Toks atvejis atsitiko man.Dvimetis anukas uzdare balkono duris man esant jame.Kadangi gyvenu pirmam aukste,islipau,pas kaimynus pasiskolinau telefona ir kvieciausi gelbetojus,atvaziavo greitai,labai dekinga jiems
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių