Quantcast

Kauno pareigūnas: visi turi ne tik jaustis, bet ir būti saugūs

  • Teksto dydis:

Kaip ir kiekvieną dieną išsiruošę į tarnybą, šeštadienį, sausio 27 d., Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, siekdami užtikrinti Kauno miesto gyventojų saugumą, tik prasidėjus pamainai, tarnybiniu automobiliu pajudėjo Kauno miesto gatvėmis.

„Savaitgaliais Kauno centras, senamiestis bei Laivės alėja prisipildo žmonių, tiek jaunuoliai, tiek vyresni leidžia laiką lankydamiesi kavinėse, restoranuose, baruose, naktiniuose klubuose. Tiesa, būna ir taip, jog gyventojų pranešimų beveik nebūna, atrodo, jog viskas ramu, tačiau patruliuodami vis apvažiuojame teritoriją, stebime gal kam reikia mūsų pagalbos. Siekiame, kad visi ne tik jaustųsi, bet ir būtų saugūs bet kur ir bet kuriuo paros metu“, - pasakoja tarnybos metu Kauno miesto Centro teritorijoje daugiausiai laiko praleidžiantis pareigūnas.

Šeštadienio naktį Kauno miesto centre gyventojai leido pakankamai ramiai, tačiau keletą kartų teko vykti į iškvietimus dėl galimo smurto artimoje aplinkoje. Taip pat gautas pranešimas apie Kauno rajone, kelyje link Pažėrių kaime, nuo kelio nuvažiavusį ir apsivertusį automobilį. Nedelsiant atvykus į įvykio vietą rastas stipriai apgadintas automobilis ir šalia buvęs blaivus vairuotojas. Laimei, eismo įvykio metu blaivus vyras nenukentėjo, o po kurio laiko atvykusi avarinė pagalba atvertė ir išgabeno sugadintą automobilį.

Taip pat patruliuojant prevenciškai patikrinimui sustabdomi vairuotojai, važiuojantys vėlų vakarą beveik tuščiomis miesto gatvėmis. „Dažniausiai vairuotojai turi visus reikiamus dokumentus, už vairo sėda blaivūs, tad į tokius patikrinimus reaguoja visiškai ramiai, vieni su kitais draugiškai atsisveikiname, palinkėdami saugios kelionės. Džiugu, jog visuomenė tampa sąmoningesnė, informuoja apie pastebėtus įtartinai kely manevruojančius automobilius ir kitus įvykius. Kuo gyventojai bus aktyvesni, dalinsis informacija, tuo daugiau nusikaltimų bus užkardyta, tuo greičiau sureaguosime į įvykį bei padėsime tam, kam tos pagalbos tuo metu kaip tik reikia. Mes juk dirbame vardan to, kad apsaugotume, gintume gyventojus, padėtume jiems“, - teigia į pranešimus reaguojantis Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės pareigūnas, ragindamas gyventojus visuomet apie pastebėtus galimai daromus teisės pažeidimus informuoti pareigūnus bendruoju pagalbos telefonu 112.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Melas, grubus melas

Melas, grubus melas portretas
“Mes juk dirbame vardan to, kad apsaugotume, gintume gyventojus, padėtume jiems“

rek

rek portretas
malaciai daugiau policijos centre
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių