Quantcast

Kauno pareigūnai: neapgalvotas elgesys kelyje gali baigtis tragiškai

  • Teksto dydis:

„Nė vienas nenori kelyje patirti jokio eismo įvykio, susižeisti, ar tuo labiau sužaloti kitus, tačiau kodėl kelyje ne visiems norisi laikytis kelių eismo taisyklių? Juk kiekvienas esame atsakingi ne tik už save, bet ir už kitus“, - teigia Kauno apskr. VPK Kelių valdybos pareigūnai, primindami, jog šiemet skaudžių eismo įvykių metu jau žuvo 14 eismo dalyvių, o per pastarąjį pusmetį Kauno miesto keliuose žuvo 8 eismo dalyviai. Įvyko 223 eismo įvykiai, kuriuose sužeisti net 269 žmonės.

„Pėstieji kelyje turi saugoti save, elgtis ypač atsargiai ir atsakingai. Važiuojamosios kelio dalies kirtimas tam neskirtoje vietoje gali baigtis tragiška nelaime. Vairuotojai pėsčiųjų atžvilgiu taip pat turėtų būti sąmoningesni. Matant, jog prie perėjos stovi žmogus, privalu jį praleisti, o prieš pėsčiųjų perėjas visuomet reikia sumažinti greitį. Juolab, jei matome kelyje, pirmoje eismo juostoje, prieš pėsčiųjų perėją sustojusią kitą transporto priemonę. Reikia pristabdyti arba sustoti, įsitikinti, jog važiuoti saugu ir tik tuomet tęsti savo kelionę“, - apie saugumą kelyje eismo dalyviams primena Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai.

Dažniausia eismo įvykio priežastimi tampa pėsčiųjų važiuojamosios kelio dalies perėjimas arba ėjimas ja ten, kur tai draudžia kelių eismo taisyklės. Taip pat didelį avarijų skaičių sudaro vairuotojų pareigų pėstiesiems nevykdymas, tai yra, pėsčiųjų nepraleidimas pėsčiųjų perėjose.

„Didele problema keliuose tampa ir vairuotojų neatidumas. Asmenys, kurie vairuodami transporto priemones naudojasi mobilaus ryšio telefonais, užsiima kitais pašaliniais veiksmai, kurie atitraukia dėmesį nuo vairavimo, dažnai sukelia avaringas situacijas keliuose. Toks žmonių abejingumas saugumui neretu atveju lemia eismo įvykius, kuriuose yra sužalojami ar net žūsta žmones“, - teigia Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos viršininkas Vigintas Lukošius, pabrėždamas, kad ir toliau bus vykdomos įvairios viešojo ir ne viešojo pobūdžio policinės priemonės, kuriomis bus siekiama užkardyti vairuotojų daromus kelių eismo taisyklių pažeidimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
KLIEDESIAI: "Važiuojamosios kelio dalies kirtimas tam neskirtoje vietoje gali baigtis tragiška nelaime" - nelaime baigias susidūrimas su transporto priemone (tiek perėjoj, tiek ir kitur); ėiimas per kelią nesant mašinų visuomet saugus nepriklausomai nuo ten (ne)sustatytų ženklų.

Tegul nejuokina

Tegul nejuokina portretas
Jei busi mento dukrele, galesi legaliai zmones numusineti.Pavyzdi jau turimeJuozapaviciaus prospekte.

Tučkus

Tučkus portretas
Ypač pareigūnų elgesys kelyje, kam mokyt o kam patylėt, kelių gaidžiai...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių