Quantcast

Kauno forte į daubą įkritusį paauglį ištiko koma

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio vakarą į Kauno klinikų reanimaciją atvežtas sunkiai sužalotas šešiolikmetis, aptiktas be sąmonės II forto, esančio Julijanavoje, teritorijoje.

Specialiąsias tarnybas į Balbieriškio gatvę iškvietė nelaimėlio draugas. Portalui kauno.diena.lt jis pasakojo, kad tądien bendravo su Aleksote gyvenančiu vietinės gimnazijos dešimtoku Tomu. Apie 22 val. jis pasakė, kad eina į parką susitikti su draugais.

Po kurio laiko pašnekovas, vedžiodamas šunį, pamatė iš daubos, esančios ties II fortu, išbėgančius kelis 15-16 metų vaikinukus. Pirminiais duomenimis, tuos, su kuriais Tomas ėjo susitikti. Nusprendus pasidomėti, nuo ko jie taip bėgo, daubos apačioje pastebėtas aukštielninkas gulintis Tomas. Jis neatsiliepė į šaukimą ir nejudėjo.

Draugo iškviesti greitosios pagalbos medikai saugiai pasiekti nelaimėlio negalėjo, todėl kreipėsi pagalbos į ugniagesius. Gelbėjimo operacijoje dalyvavo Garliavos komandos ugniagesiai gelbėtojai. Nusileidę į, kaip paaiškėjo, šešių metrų gylio daubą, jie pirmiausia uždėjo sąmonę praradusiam šešiolikmečiui kaklo įtvarą. O po to, pritvirtinę jį prie stabilizavimo lentos, atsargiai su virve iškėlė. Ši, ugniagesių gelbėtojų teigimu, sudėtinga operacija užtruko apie 15 minučių.

Nelaimėlį apžiūrėję medikai konstatavo jam daugybinius sužalojimus. Įtartas ir dubens kaulų lūžis.

Pasak nukentėjusiojo draugo, bandžiusio penktadienį jį aplankyti Kauno klinikose, šešiolikmetis yra ištiktas komos. Esą dėl paauglio gyvybės kovojantys medikai prasitarė, kad atvežus jį į Klinikas buvo jaučiamas alkoholio kvapas.

„Kai mes su juo išsiskyrėme, Tomas tikrai buvo blaivus,“ – tikino pašnekovas, manydamas, kad jo draugas galėjo susižaloti paslydęs ir nukritęs nuo skardžio.

Kauno apskrities policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Kol kas, kol dar nėra oficialių medikų išvadų, – dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.


Šiame straipsnyje: Kauno fortaisužalojimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

VASIA

VASIA portretas
Visi ten geri ir tas patcukas. ir kiti draugeliai. lsliauzioja po forta ir po parkelius,nuotykiu iesko o kai atsitinka, , tada kas kaltas tevai. aplinka, ar patys kad valkiojasi . Visi patsukai visais laikais sliaziodavo ,tik vartodavo ne ta kaip siandien ,ir ne patcukai.

Anonime

Anonime portretas
Aš turiu klausimą Tomytės draugams. Kodėl jūs būdami suknisti pacukai negerbiate truputi skurdesnio ir truputi kitokio žmogaus ... ar jis jums padarė kažką blogo? Ar nuskriaudė? Ne jis tik bandė pritapt prie bandos žmonių kurie neturi nieko švento... aš tikiuosi kad Dievas jus nubaus ... jeigu to nesugebės Lietuvos instancijos. Tomai tu esi nuostabus žmogus tik buvai su žmonėm kurie tavęs negerbė kaip draugo ,kaip žmogaus tave žemino tyčiojosi ... Stiprybės šeimai... pasveik tave miniu kiekvienoje savo maldoje ... laukiu tik stebuklo kai galėsiu tave pamatyti vėl besišypsanti sakanti "Labas" prieš pamokas ir tavo šilto draugiško apkabinimo... Meldžiuos už tave Tomai, tikiuosi Dievas klauso mano maldų. ❤️

Gerai žinantis fortus

Gerai žinantis fortus portretas
Kontraeskarpinė siena nuo kurios nukrito ar buvo nustumtas aukštis yra 6, 30 m toks aukštis gynybiniuose grioviuose parinktas, jei priešas kristų susilaužytų kojas bet neužsimuštų. Vaikinas puikiai žinojo fortą ir pavojingas vietas, nelijo buvo neslidu. Tačiau nereikia spekuliuoti versijomis, manau bus atliktas tyrimas ir atsakys į klausimus kaip ten buvo ištikrųjų.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių