Quantcast

Vyras namuose laikė 150 karo laikų ginklų

Į Žaliakalnio policiją kreipėsi kaunietis, kuris namuose laikė 150 įvairaus kalibro šautuvų, pistoletų konstrukcijų bei įvairių durklų. 

Į policiją kreipęsis 42 metų V.M. pareiškė norintis legalizuoti namuose laikomą, nuo vaikystės rinktą kolekciją. Tačiau pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis. Paprastai tokiais atvejais ginklus policija perduoda tirti ekspertams. 

Įvykio vietoje ginklus apžiūrėję ekspertai ne iš karto galėjo pasakyti, kokio kalibro tai ginklai ir kokia jų būklė. Prireiks laiko išaiškinti šio arsenalo būklę, kada paskutinį kartą tie ginklai naudoti ir daugybę kitų klausimų. 

Ginklų savininkas V. M. pareigūnams pareiškė, kad Kaune, P. Plechavičiaus g., savo bute, turi daug įvairių ginklų ir šaudmenų, kuriuos nori legalizuoti. 

Ekspertams nustačius, kad ginklais galima naudotis, jų šeimininkui gali grėsti gerokai rimtesnė atsakomybė – areštas arba laisvės atėmimas iki 5 metų. Tačiau jei bus pripažinta, kad žmogus ginklus kolekcionavo ir jie jau nebetinkami naudotis, ikiteisminis tyrimas bus nutrauktas.  

Policija primena, kad asmenys, turintys dujinių pistoletų (revolverių), senovinių ginklų bei jų kopijų, taip pat nedidelės galios (2,5 J - 7,5 J) šaunamųjų ginklų (šratinių), kuriuos įgijo iki 2011 m. kovo 1 d, ir dar nėra užregistravę, privalo iki šių metų liepos 1 d. juos užsiregistruoti teritorinėse policijos įstaigose ir gauti leidimus laikyti (nešiotis) ginklus.

Asmenims, kurie po nurodyti termino neturėdami policijos leidimo disponuos tokiais ginklais, bus taikoma baudžiamoji atsakomybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AAAA

AAAA portretas
Na, toks idiotizmas tik paskatins nesikreipti į valdžios struktūras. Žmogus ateina pats, o jį - teisman? Normaliai tai turėtų paimti į muziejų, išsiaiškinti, ar nebuvo padaryti nusikaltimai su tais ginklais ir beveik tiek. Įspėti žmogų. Po tokios "pamokos" kiti tiesiog išmes ginklus kur miške ir tiek. O kas nors suras ir galimai pasinaudos blogiems tikslams. Tai kuo pas mus dabar ne rusų laikai psichologine prasme? Negražu taip sakyti, bet - durnių kompanija. Nebent čia ne visos aplinkybės atskleistos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių