Quantcast

Kauniečio namuose – ir kontrabandiniai rūkalai, ir dešimtys litrų „naminukės“

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Panemunės policijos komisariato pareigūnai, tikrindami turimą informaciją, pas vyriškį aptiko ne tik nemenką kiekį galimai nelegalaus alkoholio distiliato, bet ir kontrabandinių cigarečių.

Atlikus kratą 52 metų vyrui priklausančioje patalpose, esančiose Kaune, Aukštuosiuose Šančiuose, pareigūnai aptiko daugiau nei 40 l skaidraus skysčio, turinčio alkoholio kvapą. Taip pat kratos metu rasti ir paimti 47 pakeliai cigarečių, nepaženklintų Lietuvos Respublikos nustatyta tvarka.

Dėl to Kauno miesto Panemunės policijos komisariate pradėta administracinė teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 209 str., už akcizais apmokestinamų prekių įsigijimą, laikymą, gabenimą, naudojimą ar realizavimą pažeidžiant nustatytą tvarką.

Tiesa, vyrui gresia ir baudžiamoji atsakomybė – už neteisėtą gaminimą, laikymą, gabenimą naminių stiprių alkoholinių gėrimų, turint tikslą jas realizuoti. Už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorai.

Pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją bei primena, kad apie vietas, kur prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, pranešti galima telefonu 112 arba anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 303 050.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tomas

Tomas portretas
Puiku. Vienu "tašku" mažiau...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių