Quantcast

Kaune sulaikytas Anglijos narkomafijos baronas ilgus metus praleis už grotų

  • Teksto dydis:

Praėjusių metų kovą Anglijos narkotikų baronu vadinamas Jamesas Mulvey, kilęs iš Solihalo, buvo sulaikytas Kaune ir vėliau perduotas Didžiajai Britanijai. Šią savaitę paaiškėjo, kad jis už grotų praleis 32 metus, praneša anglija.lt. 

Portalas anglija.lt skelbia, kad septynerius metus besislapstęs narkomafijos baronas antradienį pripažintas kaltu dėl sąmokslo įvežti į Angliją kokaino ir kanapių 2006–2007 metais.

Per tarptautinę operaciją 2017 metų kovą sulaikytas britas, kuris buvo įtariamas prekyba narkotikais, Lietuvoje valdė nekilnojamąjį turtą ir kelias bendroves, kurių formali vadovė yra Lietuvos pilietė.

Kaune sulaikytą 40-metį J.Mulvey Kauno apylinkės teismas leido suimti trims mėnesiams, jis buvo išgabentas į Vilnių, o vėliau – į Didžiąją Britaniją.

„Buvo vykdoma didžiulė operacija per kelias valstybes. Jį turėjo sulaikyti Anglijoje, tačiau taip gavosi, kad jis atsidūrė Lietuvoje“, – iškart po sulaikymo portalui kauno.diena.lt sakė Kauno apygardos prokuroras Marius Venskūnas.

Kaip jau rašyta, NCA pareigūnai savo tinklalapyje skelbė, kad glaudžiai dirbo su Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Kauno skyriumi, siekdami nustatyti J.Mulvey buvimo vietą. Vykdant tarptautinę operaciją dėl narkotikų prekybos, PVM grobstymo bei pinigų plovimo, šturmavus namą Petrašiūnuose ir buvo sulaikytas Didžiosios Britanijos policijai gerai žinomas J.Mulvey.

„Panašu, kad jis buvo nustebęs dėl suėmimo. Likus trims dienoms iki operacijos jis pakeitė gyvenamąją vietą, tačiau pareigūnai nustatė naująją ir laukė visą dieną, kol bus gautas Europos arešto orderis“, – tuomet pasakojo prokuroras M.Venskūnas.

Europos arešto orderyje sulaikytasis buvo įvardijamas kaip narkotikų prekeivis dideliais kiekiais. Lietuvos tie narkotikai nepasiekdavo. Lietuvoje galimi įtarimai dėl dalies pinigų plovimo. Mūsų šalyje J.Mulvey kontroliavo kelias ne savo vardu registruotas įmones.

NCA skelbia, kad J.Mulvey buvo paieškomas ir dėl 2007 m. Belgijoje konfiskuotų 20 kg kokaino, 365 kg kanapių ir 10 kg fenacetino. Tačiau neabejojama, kad tikrieji narkotikų kontrabandos mastai buvo gerokai didesni.

Kaune sulaikytas J.Mulvey anuomet nuo teisėsaugos pasislėpė. Jis apsigyveno Ispanijoje. Vėliau jis grįžo į Angliją, tačiau teisėsauga nenuleido nuo jo akių, nes įtarė, kad pragyvenimui lėšos uždirbamos neteisėtu būdu.

Prokuroras M.Venskūnas anglų narkomafijos baroną apibūdino kaip dažnai gyvenamąją vietą keičiantį asmenį. Neabejojama, kad tai buvo susiję su jo verslo specifika.

„Tačiau Lietuvoje jis jautėsi gana saugus. Panašu, kad ketino čia įsikurti ilgesniam laikui. Gyveno su lietuve drauge, buvo įsigijęs du šunis“, – pastebėjo prokuroras.

FNTT Kauno pareigūnai suteikė visokeriopą pagalbą Britanijos prokurorams, teisėjams, tyrėjams dėl šio asmens sulaikymo, kratų atlikimo. Operacijoje dalyvavo ir britų pareigūnai. Prokuroras neslėpė, kad operacija nebuvo iš lengvųjų. J.Mulvey sulaikymo dieną, kovo 28-ąją, buvo neaišku, kurioje valstybėje jis yra.

Anglijoje, Lietuvoje, Mauricijuje ir Austrijoje pareigūnai buvo parengtyje. Buvo gauta informacija, kad ieškomas asmuo vis dėlto yra Lietuvoje, nors buvo spėjama, kad tuo metu jis bus Anglijoje.

Kol J.Mulvey nebuvo sulaikytas, buvo draudžiama vykdyti bet kokius veiksmus, kratas. „Viskas turėjo įvykti vienu ir tuo pačiu metu nuo to asmens sulaikymo momento“, – operacijos detalėmis tuomet dalinosi prokuroras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

patikėjom cha cha cha

patikėjom    cha  cha cha  portretas
pasipirks kaip ir m o c k u s juk teisėsaugoi daugiau axcijų nei mzsimoi

Oho

Oho portretas
Slapstėsi pavarde Rimas Dromantas?

ta

ta portretas
pati leituvos piliete...o kuri ta pati? jei iskarpet straipsni tai perskaitykit pirmiau zurnalistai..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių