Quantcast

Kaune sučiupti sukčiai, kurie apsimetę policininkais vogdavo iš pensininkų

  • Teksto dydis:

Kaune sulaikyti sukčiavimu įtariami asmenys, turėję įžūlumo apsimesti net policijos pareigūnais.

Kauno miesto Santakos policijos komisariato pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo, birželio 27 d.  Kaune esančioje Tilžės g. sulaikė tris asmenis, kurie birželio 20-26 dienomis neteisėtu būdu galimai pasisavino įvairias pinigų sumas.

Vyras, gimęs 1989 m., ir dvi moterys, gimusios 1992 m., įtariami įvykdę septynis nusikaltimus Kauno mieste, Šilainiuose ir Vilijampolėje, kai apsimetę policijos bei kitų valstybinių institucijų pareigūnais iš vyresnio amžiaus žmonių išviliojo įvairias pinigų sumas, siekiančias daugiau nei 2 tūkst. eurų.

Pareigūnai nustatė, kad įtariamieji nakvodavo automobiliuose ar viešbučiuose, o sulaukę skambučio vykdavo į pasakytą vietą paimti apgaule išviliotų pinigų. Birželio 27 d., bandant sulaikyti įtariamuosius, važiuojančius nuomotu automobiliu, šie bandė sprukti. Pavažiavę kelis kilometrus, palikę automobilį pievoje, jie ėmė bėgti, tačiau Santakos policijos komisariato pareigūnai visus tris operatyviai sulaikė.

Vėliau paaiškėjo, kad įtariamieji ne tik sukčiavo, bet ir vairavo transporto priemonę, neturėdami teisės jos vairuoti. Ikiteisminio tyrimo metu taip pat buvo nustatyta, kad vienas įtariamasis prieš keletą mėnesių galimai įvykdė vagystę iš buto, esančio Šarkuvos g., Kaune.

Vakar, birželio 29 d., Kauno apylinkės teisme vyrui buvo paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas dviem mėnesiams. Jam pareikšti įtarimai įvykdžius nusikalstamas veiklas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. 1 d., 215 str. 1 d., 178 str. 2 d., už kurias gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų. Dėl galimai įvykdytų nusikalstamų veikų vienai įtariamajai paskirta kardomoji priemonė – registracija policijos įstaigoje ir asmens dokumento paėmimas, kitai – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir registracija policijos įstaigoje.


Šiame straipsnyje: sukčiainusikaltimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Kaip jie atrodo,kodėl nėra nuotraukų, tų sukčių.Manau visi turėtų matyti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių