Quantcast

Kaunas pasirengęs priglausti liūdnai pagarsėjusius bankininkus

Lieka vis mažiau kliūčių banko „Snoras“ savininkus Vladimirą Antonovą ir Raimondą Baranauską susigrąžinti į Lietuvą. Kauno tardymo izoliatorius jau senokai pasiruošęs priimti liūdnai pagarsėjusius bankininkus.

Lieka vis mažiau kliūčių banko „Snoras“ savininkus Vladimirą Antonovą ir Raimondą Baranauską susigrąžinti į Lietuvą. Kauno tardymo izoliatorius (KTI) jau senokai pasiruošęs priimti liūdnai pagarsėjusius bankininkus.

Londono Aukštasis teismas trečiadienį atmetė V.Antonovo ir R.Baranausko skundus dėl jų ekstradicijos. Lietuvos prokurorai yra pateikę Europos arešto orderį dėl V. Antonovo ir R. Baranausko suėmimo, jie įtariami pasisavinę apie 490 mln. eurų „Snoro“ turto. Prokurorai taip pat yra apriboję jų nuosavybės teises į 233 mln. eurų vertės turtą.

Tiesa, laiko apskųsti šį Londono teismo sprendimą dar yra.

Aišku tai, kad jei vis tik V. Antonovo ir R. Baranausko ekstracija bus pradėta vykdyti, KTI administracijai teks pasirūpinti apartamentais naujiesiems klientams.

Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) ne kartą pripažino Lietuvą pažeidus žmogaus teises ir pagrindines laisves. Teismo sprendimai, kurie tapdavo pagrindu nuteistiesiems prisiteisti žalą, o užsienio valstybių teismams neišduoti nusikaltimus padariusių asmenų atlikti bausmę Lietuvoje, buvo vienas iš skundų, kad „Snoro“ bankininkai negali būti perduoti Lietuvai.

Šiedu turtuoliai teisėsaugos norus apgyvendinti juos mūsų šalies laikino sulaikymo vietose mėgino atremti čia esančiomis nežmoniškomis sąlygomis. Jungtinės Karalystės teismas atsiuntė ekspertą įvertinti KTI siūlomą komfortą suimtiems įtariamiesiems.

Užsienio ekspertų dėmesio KTI sulaukė dar prieš keletą metų, kai Generalinė prokuratūra ėmė krutinti garsiųjų žlugusio „Snoro" banko vadovų V. Antonovo ir R. Baranausko perdavimo Lietuvai procedūrą. Tačiau dvi dienas KTI viešėjęs ekspertas nerado „Snoro" bankininkus gąsdinančių gyvenimo sąlygų.

Po gero eksperto įvertinimo Lietuva įsipareigojo būtent KTI apgyvendinti iš Jungtinės Karalystės pargabentus bankininkus.


Šiame straipsnyje: Snorasbankininkaiteismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
O jie dar tikrai Anglijoje? Ar jau kokiam sauletam treciuju saliu papludimyje?

NUVA KAIP GERAI...

NUVA KAIP GERAI... portretas
PAGALIAU ATEJO AFERYSTAMS LAIKAS... GALES PASEDETI UZ GROTU....OTAIP...LAZDA TURI DU GALUS...

NA NA

NA  NA portretas
lietuvoje visi bankininkai kurie netarnauja politikams ir jų nefinansuoja ,"liūdnai baigia " PVZ : Ūkio bankas ,buvęs jo savininkas Konopliovas " NUSIŠOVĖ " kol padėjo landsbergiui buvo gyvas ,o po to ,,,ir šiaip , skurdžioje lietuvoje ,turtingu būti nelaimė, ______ "kas man iš tos laimės ,jei kiti liūdės ",,,kol lietuvoje dar eksperimentuojama ,kokią valdymo sistema geresnė ,ir vis dar vyksta kovos dėl įtakos zonų , gyvenimas čia ir dabar bus "GERIAU JAU MANĘS ČIA NEBŪTU ",,,,sėkmės išlikti žmogumi ,,,,,
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių