Quantcast

Kas Nemuno pakrantę užteršė plastiko atraižomis?

  • Teksto dydis:

Apie smulkinto plastiko gabalėliais nuklotą Nemuno pakrantę Lietuvos žaliųjų partijai pranešė sunerimęs Kauno gyventojas.

Lietuvos žaliųjų partijos pirmininkas, Seimo narys Linas Balsys kreipėsi į Kauno regioninį aplinkos apsaugos departamentą ir Aplinkos apsaugos agentūrą, prašydamas ištirti didelio masto Nemuno upės ties Lampėdžiais taršą smulkinto plastiko atraižomis.

Apie, kaip įtariama, pramoniniu būdu smulkinto plastiko gabalėliais nuklotą Nemuno pakrantę Lietuvos žaliųjų partijai pranešė dėl žalos aplinkai sunerimęs Kauno gyventojas, pateikęs filmuotą medžiagą, kurioje matyti baltomis, skaidriomis vienodo dydžio plastiko atraižomis nuklota upės pakrantė, susikaupusio plastiko atliekos vandenyje.

„Iš medžiagos, kurią mums atsiuntė susirūpinęs kaunietis, matosi, jog plastiko atraižos gali būti su nuotekomis išmetamos iš pramoninės įmonės, kuri savo gamyboje naudoja plastiką. Tikimės, jog po mūsų kreipimosi į Kauno regioninį aplinkos apsaugos departamentą ir Aplinkos apsaugos agentūrą bus inicijuotas skubus tyrimas ir surastas bei nubaustas teršėjas“, –  sakė Lietuvos žaliųjų partijos Kauno skyriaus narys Saulius Vytas Pikšrys.

Vietiniai gyventojai teigia, jog su nuotekomis plastiko atraižos patenka į Nemuno vandenis ir yra išplaunamos į upės krantą jau nebe pirmi metai, tačiau nei nevyriausybinės, nei valstybinės aplinkosauginės organizacijos šia problema nesidomi ir kaltųjų neieško. 

Pasak S. Pikšrio, tokioms plastiko atraižoms savaime suirti prireiktų nuo kelių šimtų iki tūkstančio metų, todėl tarša neabejotinai turės neigiamos įtakos Nemuno upės biologinei įvairovei.

Vietos gyventojų nuomone, Nemuną teršti gali Raudondvario plente įsikūrusios įmonės, kurios perdirba ar presuoja plastiko atliekas.

Kaip atrodo plastiku užteršta Nemuno pakrantė, galima pamatyti Kauno gyventojų nufilmuotame įraše: 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senel4

Senel4 portretas
Žmonės šaunuoliai, tik viešinanat viską, galima ką nors pasiekti.Gal plastikas ir nekenksmingas žmogaus sveikatai(nors tai labai klaustukas), bet upės taršai - labai reikšmingas. O kam kliūva ir padangos ir nešvara, kodėl nieko nedaro? Geriausia yra ką nors naudingo dirbančius koneveikti, argi ne?

Izabele

Izabele portretas
Šaunuoliai žmonės. Ačiū

jo

jo portretas
Kodel niekas nesidomi is kur Neries pavirsiumi atplaukia rudos spalvos putos didziuliais kiekiais.Atejus zvejoti anksti ryte ju pilna,savitgaliais dar daugiau buna.Rado pora sauju celofano ir daro tragedija.Didziule padanga rioksanti antram plane kazkodel nemaiso. Jaigu tokie pilietiski reikejo istraukti is upes ir priduoti i stambiagabariciu atlieku aikstele.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių