Quantcast

Karmelitų bažnyčią apvogęs ilgapirštis atsisako advokato

Atvesdintas konvojaus į teismą Ernestas Čičinskas nepersižegnojo, kaip prieš vagystę Šv.Kryžiaus (Karmelitų) bažnyčioje. Tačiau turbūt ne dėl to, kad buvo surakintas antrankiais, kurie netrukdė jam dengtis veido. Tai jau šešta šio 32-ejų metų ilgapirščio akistata su Temide.

Atpažino iš karto

Prieš Kauno apylinkės teismą vakar stojęs E.Čičinskas kaltinamas vienuolika nusikaltimų, kuriuos įvykdė beveik per metus. Kaltinamąjį aktą sudaro 30 lapų.

Tačiau yra pagrindo įtarti, kad ne visi jo padaryti nusikaltimai buvo nufilmuoti, kaip jau minėta nemažą atgarsį sukėlusi vagystė iš bažnyčios, dėl ko E.Čičinskas ir bando slėpti nuo žiniasklaidos fotoobjektyvų veidą.

Kaip jau rašyta, remiantis šiuo policijos išplatintu vaizdo įrašu, atėjęs pernai vasario 15-osios popietę į minėtus "Akropolio" kaimynystėje esančius Dievo namus, jis pirmiausia atsiklaupė ir persižegnojo, o po akimirkos jau savinosi nuo Švč.Mergelės Marijos altoriaus tikinčiųjų dovanas už pagalbą ištikus nelaimei. Net ir pamatęs virš jo įrengtą vaizdo stebėjimo kamerą, uždengęs ją kepure, toliau tęsė savo šventvagišką darbą.

Tada iš šios bažnyčios buvo pagrobti senoviniai karoliai, paauksuotas kryželis, auksinis žiedas ir sidabrinė grandinėlė. Nufilmuoto akiplėšos grobis buvo įvertintas 3 tūkst. eurų.

Anot teisėsaugininkų, jie atpažinę ilgapirštį iš karto – kaip seną savo klientą, apie kurį visa šalies žiniasklaida rašė dar prieš aštuonerius metus. Tada E.Čičinskas sugebėjo nepastebėtas įsmukti į Kauno prekybos miestelio "Urmas" administracines patalpas ir pagrobti iš jų pinigų pilną portfelį. Apie šią 410 tūkst. litų vagystę pranešta tik po kelių dienų, o įtariamasis ja buvo sulaikytas per specialią Vilniaus policijos operaciją sostinės Gedimino prospekte su dalimi grobio. Tada E.Čičinskas buvo nuteistas puspenktų metų laisvės atėmimu. Iš Vilniaus pataisos namų jis buvo paleistas į laisvę 2015-ųjų gegužę.

Sąrašas – iškalbingas

Oficialus nusikaltimų, kuriais po paleidimo į laisvę kaltinamas jau nuo paauglystės vagiliaujantis E.Čičinskas, sąrašas prasideda užpernai rudenį.

Jį pradeda vagystė J.Gruodžio gatvėje. Vieną 2016-ųjų rugsėjo popietę joje nukentėjo iš muzikos mokyklos grįžtantis mažametis. Remiantis pareikštu kaltinimu, E.Čičinskas pasisiūlė jam padėti panešti dėklą su saksofonu. Patikrinęs, kas jo viduje, "geradarys" netrukus pabėgo, kartu su saksofonu pagrobdamas ir mažamečio mobilųjį telefoną.

Po jau minėtos vagystės Karmelitų bažnyčioje E.Čičinskas įtariamas vieną pernykščio kovo pavakarę radęs neužrakintų kabinetų ir vienoje Kęstučio gatvėje įsikūrusioje įstaigoje. Iš jų buvo pavogtos dvi rankinės. Apvogtosios jo grobį įvertino apie 2,5 tūkst. eurų.

Tą patį kovą jis kaltinamas tokiomis pačiomis aplinkybėmis apvogęs ir vieną renovuojamą Senamiesčio meno galeriją. Iš jos dingo 240 eurų įvertinta kuprinė.

E.Čičinskui inkriminuojama ir vagystė iš automobilio, įvykdyta pernai gegužę vienoje Laisvės alėjos požeminėje aikštelėje. Iš transporto priemonės dingo multimedijos įranga ir vaizdo registratorius. Kaltinamas jis ir dviračio vagyste iš vieno Fredos rūsio-garažo.

O pernai rugpjūtį E.Čičinsko pėdsakų aptikta ir viename Savanorių prospekto verslo centre. Iš šio tada dingo kompiuterinė įranga ir kvepalai. Bendra grobio vertė – daugiau kaip 12 tūkst. eurų. Tiesa, dalis jo rasta per kratą E.Čičinsko namuose po jo sulaikymo praėjus pusantro mėnesio. Tačiau per tą laiką jis kaltinamas dar apsivogęs vienoje K.Donelaičio gatvėje įsikūrusioje viešojoje įstaigoje. Jos fojė vaizdo stebėjimo kameros tada užfiksavo, kaip pro neužrakintas lauko duris savaitgalį vidun patekęs svečias iš pradžių studijuoja nuorodas, kur kokia įstaiga ar kabinetas. O po poros valandų išeina iš pastato su kuprine ir tokiu pat pilnu maišu. Atėję pirmadienį į darbą, apvogtieji pasigedo šešių nešiojamųjų kompiuterių, jų dėklų ir projektoriaus.

Tarp aukų – ir pareigūnas

Anot teisėsaugininkų, E.Čičinskui pavyko taip ilgai slapstytis ir net vagiliauti tose pačiose gatvėse, kur įsikūrę Kauno policijos komisariatai ir prokuratūros, nes jis vizualiai mažai panašus į valkataujantį ilgapirštį, nors neturi oficialios gyvenamosios vietos.

Galiausiai pavyko nustatyti, kad jis apsistojęs viename Partizanų gatvės daugiabutyje, šalia kurio ir buvo sulaikytas. O per kratą rasta ir suklastota asmens tapatybės kortelė su E.Čičinsko nuotrauka.

Tačiau sugebėjo jis nusikalsti ir sulaikytas. Vežamas surakintas antrankiais iš tardymo izoliatoriaus į apklausą Kauno vyriausiajame policijos komisariate, E.Čičinskas trenkė galva šalia jo tarnybiniame policijos automobilyje sėdėjusiam Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnui. Ir praskėlęs jam lūpą, pasak sužalotojo bei automobilį vairavusio šio kolegos, ėmė trankyti galvą į automobilio dureles bei lango stiklą. Vėliau prokuratūrą pasiekė E.Čičinsko pareiškimas apie esą jo sužalojimą konvojuojant į apklausą. Tačiau Imuniteto skyriaus pareigūnai, kuriems buvo persiųstas šis pareiškimas, pradėti ikiteisminį tyrimą atsisakė.

Po šio išpuolio E.Čičinskas atsisakė duoti parodymus. Iki tol jis buvo prisipažinęs tik dėl vagystės iš Verslo centro.

Surengė pageidavimų koncertą

Nebuvo nepriekaištingas E.Čičinsko elgesys ir vakar konvojui pristačius jį į teismo posėdžių salę, kurioje vos tilpo nukentėjusieji. Nors ne visi iš jų atvyko.

Pavyzdžiui, jau minėtas E.Čičinsko sužalotas pareigūnas pareiškė norą nedalyvauti šiame teismo procese. Tačiau vakar jis neprasidėjo ne dėl to – buvo gautas valstybės E.Čičinskui paskirto advokato prašymas atidėti bylos nagrinėjimą, nes jis tuo pačiu metu turėjo dalyvauti prioritetine pripažintos Sausio 13-osios bylos nagrinėjime Vilniuje. Tai, regis, nelabai patiko E.Čičinskui, pareiškusiam, kad atsisako advokato, nes nori, kad byla būtų kuo greičiau išnagrinėta.

Jeigu teismas nagrinėtų suimto kaltinamojo bylą nedalyvaujant, kaip reikalauja įstatymai, šio advokatui, jo sprendimas būtų neteisėtas. Vis dėlto į E.Čičinsko pageidavimą kuo greičiau viską baigti buvo atsižvelgta – kitas posėdis numatytas jau po savaitės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šitas žmogus turėtų supūti kalėjime. Jau 14m daro nusikaltimus, tokiems ne vieta laisvėje!!!

nukentėjusi Dalyviui teisme

nukentėjusi Dalyviui teisme portretas
geras žmogus iš kitų žmonių jų turto nevagia...5 kartus teistas Robinas Hudas, gal tegul eina dirbti?

Dalyvis teisme

Dalyvis teisme portretas
Ar jus buki ar ka zurnalistai viska iskraipot pagal save. As ji pazystu ir zinau del ko jis taip daro o jus tik supisti zurnaliugos tik smerkti zmogu galit o ka ten kiti nukentehuseji raso savo kainas kad bbd net tokiu kainu sugalvot bukam reik but su savo tipo naujais ir pvm mokesciais debilqi tik tiek galiu pasakyt. O atisako advokato kad butent greiciau viskas baiktusi ir keistu gyvenimo buda. As ji laikau geru zmogum nes jo istorina labai panasi kaip Robino Hudo. Tai isigylinkit labiau o ne smerkit jo...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių