Quantcast

Profesinės sąjungos lyderiui pareikšti įtarimai

  • Teksto dydis:

Lietuvos profesinių sąjungų federacijos "Sandrauga" pirmininkas Kęstutis Juknis klimsta vis giliau. Vakar jam pareikšti įtarimai dėl galimai įvykdytos nusikalstamos veikos.

Nukentėjusioji - policijos tyrėja

Kaip praneša Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (AVPK), jo Imuniteto valdybos Korupcijos tyrimų skyrius ikiteisminį tyrimą dėl šmeižimo, kuriuo įtariamas K.Juknis, pradėjo dar sausio 31-ąją. Po to, kai į šį skyrių dėl tikrovės neatitinkančios bei ją žeminančios informacijos kreipėsi viena Kauno AVPK tyrėja. 

Ši teigė sužinojusi apie tai iš asmens, susijusio su privačiu jos gyvenimu, kuris gavo ne vieną tokį elektroninį laišką apie ją. Šie buvo rašyti ir anglų, ir lietuvių kalba.

Minėtuose laiškuose pareiškėja buvo apibūdinama kaip prasta pareigūnė, kurios ir asmeninis gyvenimas esą ne koks. 

Kratos buvo rezultatyvios

Apie mėnesį trukęs pareiškėjos nurodytų aplinkybių patikrinimas baigėsi kovo pradžioje atliktomis kratomis K.Juknio vadovaujamoje "Sandraugoje" - nustatyta, kad minėti laiškai gali būti siunčiami iš jos būstinės. 

"Buvome nuoširdžiai nustebę, - portalui kauno.diena.lt prisipažino Kauno AVPK Imuniteto valdybos viršininkas Andrejus Rabij. - Mes esame atlikę ne vieną panašų ikiteisminį tyrimą. Tiesa, dažniau - dėl grasinimų pareigūnams. Ir paprastai tuo būdavo įtariami asmenys, susiję su nusikalstamu pasauliu, turintys už ką keršyti pareigūnams. O šį kartą paaiškėjo, kad įtariamasis - pats profesinės sąjungos, kuriai priklauso policijos pareigūnai, pirmininkas."  

Teigiama, kad rezultatyvios buvo ir kratos "Sandraugoje" - jų metu rasta ikiteisminiam tyrimui reikšmingų dokumentų bei daiktų, kurie paimti. 

Davė parodymus tik žiniasklaidai

Ketvirtadienį K.Jukniui buvo pareikštas ir įtarimas dėl galimai įvykdytos nusikalstamos veikos.

Už šmeižimą Baudžiamasis kodeksas numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki vienerių metų.

Pareiškus įtarimą, K.Juknis pasinaudojo įstatymų numatyta teise neduoti parodymų. 

Tačiau Kauno AVPK išplatinus pranešimą apie jo atžvilgiu atliekamą ikiteisminį tyrimą, K.Juknis BNS teigė, kad dėl šmeižto kreipėsi ilgametė profsąjungos narė. Esą kažkas iš profsąjungos kompiuterio parašė šmeižiantį laišką anglų kalba jos draugui užsieniečiui. Anot K. Juknio, jis pats anglų kalbos nemokantis. Be to, jis buvo linkęs pridėti, kad su šia profsąjungos nare buvo nesutarimų dėl darbo apmokėjimo. Ir ji esą yra vieno asmens, susijusio su ankstesniu skandalu, į kurį jis taip pat įveltas, giminaitė.

Skandalingas šleifas

Portalas kaunodiena.lt rašė, kad prieštaringai vertinamas K.Juknis vasario pradžioje prie savo namų Marvelėje apšaudė jo namo fasadą atnaujinusį darbininką, atvykusį pasikalbėti dėl skolos.

Apšaudytojo teigimu, K.Juknis jam liko skolingas 300 eurų. "Sandraugos" vadovas šią skolą ignoravo, nes jie nebuvo sudarę sutarties. Ir net iš jo tyčiojosi bei grasino teismais, kuriuose esą turi pažinčių. O tąkart atvykus prie jo namų su žmona bei penkiamečiu vaiku, ir apšaudęs, kaip paaiškėjo vėliau - iškviestiems pareigūnams pristačius K.Juknį į policiją, šratasvydžio žaidimuose naudojamu pistoletu.   



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha, cha, cha

cha, cha, cha portretas
Kažin, kas finansuosi teisininkei tatuiruotės po "papu" pvz vėžio ženklas, pašalinimą? Gal sekantis meilužis - turtingesnis..Užuojauta vaikams, žinant mamytės gyvenimo smulkmenas...

Anonimas

Anonimas portretas
Normalioje demokratinėje valstybėje vien ti įtarimų pareiškimas reiktų bent kokios visuomenės karjeros pabaigą.

...

... portretas
Nebus jokio tyrimo. Jau senai visi viską pamiršo. Per smulkus.
VISI KOMENTARAI 66

Galerijos

Daugiau straipsnių