Quantcast

Įtariami jonaviškio žudikai – suimti, bet nekalbūs

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas antradienį 20 dienų leido suimti tris Jonavos rajono gyventojus, kurie įtariami nužudę 39 metų vyrą.

Kaip pranešė teismas, šiuo metu nėra galimybių skirti švelnesnes nei suėmimas kardomąsias priemones.

,,Įtariamieji, būdami laisvėje, gali bandyti patys arba per kitus asmenis paveikti kitus proceso dalyvius, liudytojus, sunaikinti ar paslėpti nusikaltimo įrankius”, – griežčiausios kardomosios priemonės skyrimo motyvus aiškino teisėja Živilė Bliūdžiuvienė.

Tyrimo duomenimis, be žinios dingęs ir ieškotas Giedrius Valiūnas, įtariama, buvo nužudytas šių metų kovo 4 arba 5 dienomis Gumbiškių kaime, Jonavos rajone. V.G., D.R. ir D.B. automobiliu nuvežė kūną į apleistą raketų bazę, kurioje lavoną įmetė į vandens rezervuaro šulinį.

Anksčiau teisti įtariamieji nusikaltimą padarė būdami apsvaigę nuo alkoholio.

Teismas priimtose nutartyse pažymi, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas dar neseniai, įtariamieji laikosi gynybinių pozicijų ir atskleidžia ne visas tyrimui reikšmingas aplinkybes. Be to, siekiama nustatyti asmenis, turinčius duomenų apie nusikaltimo padarymo aplinkybes.

Nužudytas vyras, kurio ieškota kaip dingusio be žinios, rastas pirmadienio naktį.

Policijos duomenimis, G. Valiūnas su dar trimis Jonavos rajono gyventojais susipyko jiems kartu vartojant alkoholį. Šio konflikto metu vyras, pirminiais duomenimis, buvo nudurtas į krūtinę.

Tiek įtariamieji, tiek nužudytasis anksčiau buvo teisti už vagystes, plėšimus, viešosios tvarkos pažeidimus.

Įtariamiesiems nužudymu gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos.


Šiame straipsnyje: Giedrius Valiūnasnužudymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių