Quantcast

Įsibrovė į dar neatidarytą muziejų: nekviestus „svečius“ išsivežė policija

Naktį iš antradienio į trečiadienį buvo įsibrauta į Kauno tvirtovės VI forte besikuriantį Vytauto Didžiojo karo muziejaus Karo technikos skyrių.

Didelių nuostolių išvengti pavyko

Kadangi teritorija yra stebima vaizdo kameromis, tad į netikėtus „svečius“ sureagavo saugos tarnybos darbuotojai.

„Du vyrai – vienas iš jų yra nepilnametis – buvo sulaikyti ir perduoti policijai. Įsibrovėliai nepaaiškino, kodėl atėjo į muziejaus teritoriją, tačiau pažadėjo daugiau taip nedaryti“, – apie incidentą pasakojo Karo technikos skyriaus vedėja Rita Malinauskienė.

Pašnekovė priminė, kad netikėti „svečiai“ čia apsilanko nebe pirmą kartą. Praėjusių metų kovą nuo vandalų nukentėjo 8 automobiliai, jie buvo sudaužyti.

„Šį kartą pavyko išvengti didelių nuostolių – jie nulaužė kai kurių automobilių, tarkim, gaisrinės mašinos, durų rankenėles. Vyrai „prasinešė“ pro šarvuotų automobilių aikštelę, tačiau čia per trumpą laiką sunku padaryti didelių nuostolių. Kol atvažiavo apsaugos darbuotojai, įsibrovėliai „prasiėjo“ pro šarvuotus automobilius – jie buvo atidaryti“, – pasakoja skyriaus vedėja. Kol kas nėra aišku, kokį nuostolį šįkart patyrė muziejus.

„Prašome sąmoningumo ir kantrybės. Planuojama, kad su karo technikos ekspozicija pirmieji lankytojai galės susipažinti jau vasarą“, – sakė R. Malinauskienė.

Moteris priminė, kad muziejaus teritorija yra stebima vaizdo kameromis, tad visais atvejais apie įsibrovėlių vizitą bus pranešta policijai.

Norėjo nusifotografuoti tanke?

Kauno policijos atstovė Justina Kazragytė patvirtino, kad vasario 20 d. apie 0.32 val. policija gavo pranešimą, jog Kaune, K. Baršausko g., į muziejaus teritoriją įsibrovė du asmenys.

Pirminiais duomenimis, du – 2001 m. ir 1993 m gimę – jaunuoliai norėjo nusifotografuoti tanke. Įvykio metu niekas nenukentėjo.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai atlieka tyrimą, aiškinasi visas šio įvykio aplinkybes. Anot J. Kazragytės, surinkus visus reikiamus duomenis bus priimtas procesinis sprendimas.

Atvežtas ir įspūdingo dydžio naikintuvas

Portalas jau yra rašęs, kad iki 2017 metų pabaigos Vytauto Didžiojo karo muziejaus Karo technikos skyrius veikė Vilniuje. Susitarimą dėl teritorijos Kaune sutvarkymo ir Karo muziejaus padalinio perkėlimo iš Vilniaus į Kauną 2017 m. pabaigoje pasirašė krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis ir Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Anot Karo technikos skyriaus atstovų, šiuo metu VI forte vyksta intensyvūs darbai. Planuojama, kad vasarą fortas vartus atvers ir miestiečiams bei miesto svečiams: čia bus galima pasigėrėti eksponuojama karine technika. Šių metų pradžioje čia buvo įrenginėjama ne tik ratinės karinės technikos aikštelė, bet ir atvežtas įspūdingo dydžio naikintuvas SU-7.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marija

Marija portretas
Žiūrėkit ką gadina statybininkai šį šeštadienį, jie perkasė senają akmeninę aikštę o projekte nieko panašaus nebuvo ar tai jau madinga nusikalsti savaidgalį kor tarnybos medirba!!!!!!!

Anonimas

Anonimas portretas
Įspūdingai mažos rašeivos smegenys.

andra

andra portretas
meklējat skatītājus par manu striptīza privatlady.club meiteni 28 gadus vecu
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių