Quantcast

Į konteinerį išmesto šuns šeimininkė dingo pati?

Prieš Kauno apylinkės teismą stojo įtariamasis žiauriu elgesiu su kalyte, kuri sausio 1-ąją buvo aptikta šiukšlių konteineryje. Jo sesuo – išmesto gyvūno šeimininkė nepasirodė. Anot brolio, po šio incidento nepilnametė išėjo iš namų ir šeima nieko apie ją nežino.

Per plauką nuo tragedijos

Kaip jau rašyta, ši gyvūnų mylėtojų pasipiktinimą sukėlusi istorija nutiko pirmąją šių metų dieną V.Krėvės prospekto 14-ojo namo kieme. Jame esančiame šiukšlių konteineryje įmestą transportavimo krepšį su drebančia kalyte aptiko viena aplinkinių namų gyventoja.

Šiukšliavežė, į kurią kartu su šiukšlėmis galėjo patekti išmestas gyvūnėlis, turėjo pasirodyti jau sausio 2-osios rytą.

Kalytę aptikusiai merginai įdėjus jos nuotraukas ir vaizdo įrašą į "Facebook", išmestą gyvūną priglaudė VšĮ "Lauros prieglaudėlė". Pasak šios savininkės Lauros Ališauskienės, pirmiausia, ieškant šuns šeimininkų, atsišaukė šiuos vaizdus pamatę jo šeimininkės draugai. Jie pranešė, kad ši septyniolikmetė yra išvykusi su kompanija į Palangą sutikti Naujųjų metų.

Kalytės šeimininkė atsirado tik kitą dieną ir norėjo savo augintinę pasiimti. Tačiau prieglaudos darbuotojai šuns jai neatidavė. Ir kreipėsi į policiją, kad ši pradėtų ikiteisminį tyrimą dėl žiauraus elgesio su gyvūnu. Nurodytas ir įtariamasis, nes septyniolikmetė net nedvejodama pareiškė, kad taip pasielgti su jos augintine galėjo tik metais vyresnis brolis, kurio bei motinos priežiūrai ji esą palikusi kalytę porai dienų.

Bumerango sulaukė abu

Kauno policija nusprendė nubausti ir septyniolikmetę šuns šeimininkę, ir jos brolį.

Pastarajam buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas dėl žiauraus elgesio su gyvūnu, sąmoningai palikus šį be priežiūros. Jo nepilnametei seseriai – dėl to, kad laikė gyvūną neregistruotą ir neskiepytą bei neužtikrino tinkamos šio priežiūros.

Taip buvo nuspręsta po jųdviejų ir jų motinos apklausų. Per jas paaiškėjo, kad, septyniolikmetei prieš keletą metų panorus įsigyti naują šunį, kiti šeimos nariai tam prieštaravo. Nepilnametę palaikė tik motinos sugyventinis. Galiausiai jai leista įsigyti naują šunį, tačiau tik su sąlyga, kad ji pati vedžios ir prižiūrės augintinę.

Buvau net sesers atsiprašęs, bet ji nenori atleisti ir negrįžta namo – nežinome, ką ir galvoti.

Septyniolikmetė laikė ją savo kambaryje. Tačiau prisipažino išvesdavusi į lauką tik kartą per dieną, todėl augintinė dažnai tuštindavosi namuose, tai labai erzino jos brolį.

Mįslingas motinos vaidmuo

Septyniolikmetei išvykus į Palangą sutikti Naujųjų metų, kalytė be perstojo inkštė, todėl brolis parašė sausio 1-ąją šuns šeimininkei SMS, kad ji greičiau grįžtų ir išvestų į lauką augintinę.

Sesuo atrašė, esą sugedo automobilis ir ji grįžti negali. Tada brolis ją perspėjo, kad, jeigu negrįš, pasigailės.

Apie savo augintinės likimą septyniolikmetė sužinojo, gavusi iš draugės žinutę, kad prisijungtų prie "Facebook" tinklo – kai ką pamatys.

Jos motina teigė, kad išgirdo apie tai vakare – per televizijos žinias. Vis dėlto prisipažino, kad dieną, grįždama su sugyventiniu iš parduotuvės, sutiko kieme sūnų, išnešantį krepšį su dukters augintine.

Įtariamasis žiauriu elgesiu su gyvūnu policiją tikino tik norėjęs seserį pagąsdinti. Ir esą jos šuns į šiukšlių konteinerį neišmetęs. Tik įdėjęs jį į transportavimo krepšį ir palikęs prie kieme esančios transformatorinės. Kaip krepšys su kalyte atsidūrė prie transformatorinės esančiame šiukšlių konteineryje, jis teigė nežinantis.

Skydas – sesers amžius

Kadangi viena šios istorijos veikėjų – nepilnametė, negalima skelbti ne tik jos, bet ir brolio pavardės. Ir net pastarojo veido – kad nebūtų identifikuota jo sesers asmenybė.

Atrodo, kad tai žinodamas, nes pradėjo rinkti nuobaudas taip pat dar būdamas nepilnamečiu, septyniolikmetės brolis Marius vakar net nedengė savo veido nuo žiniasklaidos fotoobjektyvų.

Stebint iš šalies, šis teismo procesas jam buvo eilinis nuotykis. "Tikrai gailiuosi dėl savo poelgio, – teigė jis, suteikus teisę į paskutinį žodį, su ironiška šypsenėle veide. – Buvau net sesers atsiprašęs, bet ji nenori atleisti ir negrįžta namo – nežinome, ką ir galvoti."

Beje, žodeliu "mes" niekur nesimokantis ir nedirbantis Marius buvo linkęs prisidengti ir, pasakodamas apie sausio 1-osios įvykį. Esą jie nusprendę išnešti likimo valiai sesers paliktą kalytę į lauką, kai nepavyko prisiskambinti į jokią gyvūnų prieglaudą, kad šios ja pasirūpintų. Esą sesuo apsimelavo, kad paliko savo augintinę jo bei mamos priežiūrai. "Mamai ji net nesakė, kad važiuoja į Palangą, o manęs, kai ji išvyko net neatsisveikinusi, nebuvo namuose", – teigė Marius, ir teisme pakartojęs, kad tik palikęs krepšį su kalyte prie transformatorinės. Tiesa, uždarytą – kad ji neparbėgtų atgal į namus.

"Pasielgiau neteisingai, bet taip išėjo", – galų gale pavyko iš jo išpešti bylą nagrinėjusiam teisėjui Raimundui Mikštai.

Biografija – iškalbinga

Tikėti žiauriu elgesiu su gyvūnu įtariamo Mariaus parodymais trukdo jo iškalbinga biografija.

Jis dar tik aštuoniolikmetis, tačiau jau apie dešimt kartų yra baustas už įvairius administracinius pažeidimus: alkoholio vartojimą, pasirodymą neblaiviam viešoje vietoje, rūkymą, būnant nepilnamečiu. Tačiau daugiausia – už tai, kad dėjo į internetą melagingus skelbimus apie parduodamas įvairias prekes, o pervedusieji jam pinigus šių negaudavo. Jo padaryti ankstesni įstatymų pažeidimai ir už šiuos skirtos nuobaudos sudaro net septynis naujos Mariaus administracinio nusižengimo bylos lapus.

Savo sprendimą, kaip nubausti jį už žiaurų elgesį su gyvūnu, Kauno apylinkės teismas skelbs kitą savaitę. Už tai gresia bauda nuo 50 iki 1 200 eurų.

Mariaus seseriai už netinkamą šuns priežiūrą gresia bauda nuo 30 iki 120 eurų. Beje, Kauno policija vakar "Kauno dienai" teigė, kad dėl galimo šios septyniolikmetės dingimo niekas į ją nesikreipė.

Anot "Lauros prieglaudėlės" savininkės L.Ališauskienės, išgelbėta kalytė tebėra pas juos. Septyniolikmetė buvo atvažiavusi į prieglaudą jos aplankyti, tačiau kalytė prie buvusios šeimininkės net nėjo. Keli asmenys buvo panorę pasiimti ją auginti, tačiau vėliau, pamatę, kokia ši kalytė baikšti, persigalvojo. Šioje prieglaudoje ji bus tol, kol pavyks rasti naujus šeimininkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eglė

Eglė portretas
Buvau ir ne karta šioj prieglaudėlėj. Pasiemusi esu šuniuka,tai šuniukas buvo sutvarkytas,ir skiepytas ir čipuotas kastruotas. Visi pateikti dokumentai buvo. Šunelis tvarkingas padovanotas. Šuneliai gyvenantys lauke turi šiltas būdas,juose šiaudų. Pavalge visi,linksmi aktyvus žaismingi tik gaila be namų... Linku Laurai daug kantrybės visiame šiame darbe.. Kiek ji jiems savo laika dovanoja.. už tai negaudama algos.. Tikrai palaikau Laura. Sekmės Mairai rasti šeima mylinčia.

Laima

Laima portretas
Buvau anoj savaitėj prieglaudėlei susipažinti su Maira,nuostabi kalytė,aišku nedrasi.. Skanuku iš mano rankų neėme,vis glaudėsi prie Lauros,iš jos rankų ėme viska ka ji jai pasūlė,su ja ji jaučiasi saugi. Ir aplankiau tuo pačiu ir kitus šunelius gyvenčius lauke,būdos pilnos šiaudų sausų,plius matėsi kad apšildytos,visi linksmi,draugiški,stori... nei vieno nemačiau kad sirgtų ar blogai jaustusi. Vandens buvo,pas kuri sausiukas,pas kuri buvo košė. Na tikrai ten nėra nieko blogai žiūrint mano akimis. Jau geriau taip kad pas ja būtų,nei kad po gatve ar miške lakstytų alkani.. ( bėja tikrai Laura šaunuolė,jog parašė pareiškima dėl šunelio už žiaurių elgesį ) Sūliau kas kuo abejojat,nuveškite į klinika kur globotiniai gydomi,apmokėti skolas.. o ten jų tikrai yra. Bent mažiau burnosite kaip ten pas ja blogai.

Saulė

Saulė portretas
JANINA, kad liežuvis tau nupūtų už tokius žodžius!!! Kokie dar "darželiai" po balkonais? Piktžolių pieva? Kokią gamtą niokoja? Kas paaiškėjo, kad nekaltas? Ir tuos pienburnius abu ir tave įkišti į konteinerį ir palikti porai naktelių, tada pažiūrėčiau apie kokius "darželius" kalbėtum. Ale ir atsiranda idiotų!!!
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių