Quantcast

Gyvūnų globėjų vaidai: santykius aiškinasi teisme

Gyvūnų globos namų "Penkta koja" įkūrėjai teismuose aiškinasi, kam iš tikrųjų priklauso organizacija. Vienas dalininkas savo teises apgynė Kauno apygardos teisme, tačiau jo kolegė toliau žarsto priekaištus ir sėsti prie bendro stalo neketina.

Įtarimai dėl finansų

Šiemet kauniečiai 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio vėl dosniai aukojo kilnia misija – gyvūnų globa užsiimančiai įstaigai "Penkta koja".

"Kauno diena" išsiaiškino, kad graži įstaigos iškaba slepia vaidus tarp dalinininkų. Vienas įkūrėjų net buvo priverstas dėl savo teisių kovoti teisme. Neseniai Kauno apygardos teismas konstatavo, kad Paulius Boreika yra "Penktos kojos" dalininkas. Trejus metus užtruko, kol vienas įkūrėjų tai įrodė, nors proceso metu kolegės buvo vadinamas vos ne pašaliniu asmeniu.

             P. Boreika

Tiesa, teisinė kova dar nesibaigė. Dabar "Penktoje kojoje šeimininkaujantys asmenys kreipėsi į Aukščiausiąjį teismą. "Iš tiesų situacija labai keista. Tas bandymas mane ignoruoti kelia įvairių minčių. Neslėpsiu, man jau kilo įtarimų, galbūt iš žmonių surinkti pinigai naudojami ne pagal paskirtį, todėl dabar bijoma, kad pripažinus mano kaip dalininko teises, įsigilinsiu į finansinius dokumentus", – svarstė P.Boreika.

Veiklos pradžia

Šią įstaigą P. Boreika ir Agnė Volockytė įkūrė dar 2008 m., tačiau aktyviai veikti pradėjo po dvejų metų.

Paulius pasakojo, kad 2010 m. lapkritį aktyviai pradėjus veiklą jis buvo atsakingas už viešinimą, rėmėjų, partnerių paiešką, statybos darbų kuravimą, paramos renginių organizavimą. Agnė buvo paskirta direktore.

Organizacijos įkūrėjai rūpinosi vis didėjančiu globotinių skaičiumi, o pagalbininkų komanda netrukus smarkiai išsiplėtė. "Nuolatinių savanorių turėjome bent kelias dešimtis", – prisiminė Paulius. 2011 m. rudenį dalininkų susirinkimo sprendimu nuspręsta įsigyti patalpas Linksmakalnyje.

"Nuo pat pirmųjų savaičių, kai patalpos tapo "Penktos kojos" nuosavybe pradėjome organizuoti savaitgalio talkas, lėšų labai trūko, o noras greičiau įrengti modernią prieglaudą labai didelis, tad beveik kiekvieną savaitgalį praleisdavau Linksmakalnyje, griaudamas senas grindis, sienas, perdangas", – pasakojo P.Boreika.

Apėjo įstatymus

"Penktai kojai" vis populiarėjant, staiga P.Boreika sužinojo, kad yra nepageidaujamas asmuo savo paties įkurtoje organizacijoje.

"Viskas prasidėjo nuo to, kad negalėjau prisijungti prie elektroninio pašto, nes jis buvo užblokuotas, kartu su visais mano kontaktais ir beveik ketverius metus kaupta informacija, susijusia su įstaigos veikla. Taip pat buvau pašalintas iš "Penktos koja" paskyros administratorių socialiniame tinkle "Facebook" ir užblokuotas, kad negalėčiau net rašyti komentarų. Pasirodo, viešosios įstaigos direktorius gali pakeisti įstatus, išmesti dalininkus ir tai įregistruoti Registrų centre. Tai yra įstatymų spraga, nes dalininkai yra neregistruojami ir nesąžiningi žmonės gali lengvai nusavinti viešąją įstaigą", – stebėjosi vienas "Penktos kojos" dalininkų P.Boreika.

Jis neslėpė, kad buvo skaudu teisme įrodinėti, kad yra vienas įstaigos įkūrėjų, o ne žmogus iš gatvės, kaip bandė pateikti A.Volockytė. Pirmuose posėdžiuose ši net buvo pareiškusi, kad jo nepažįsta. Vėliau nuomonė kito. Atsirado versija, kad "Penktoje kojoje" jis kelis kartus buvo pasirodęs kaip savanoris.

                     A. Volockytė

P.Boreikai pikta, kad jį palaikantys savanoriai buvo išmesti iš įstaigos, o A.Volockytę ėmė supti jai ištikimos draugės.

Neseniai išnagrinėjęs pateiktus dokumentus, Kauno apygardos teismas paskelbė, kad P.Boreika yra įstaigos "Penkta koja" dalininkas, todėl turi tokias pat teises kaip ir A.Volockytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Siandien Auksciasis teismas galutiniu ir neskundziamu sprendimu patvirtino, jog Paulius Boreika yra VsI Penkta koja dalininkas. Pagaliau tiesa nugalejo ir padetas taskas smeizto bei melo istorijoje.

Iveta

Iveta portretas
Tam tam taram :D agnyte, kaip reikalai tavo?

AURELIJA

AURELIJA portretas
Labai negražiai pasielgė VŠĮ Penkta koja,kai laimėjo viešąjį konkursą iš Kauno m.savivaldybės lėšų projekto PSP įgyvendinimui.Kiek kreipėsi pagalbos Kauno gyventojai dėl kačių sterilizacijos,buvo nukreipiami "Lesės" savanorei Linai vykdyti Kauno miesto gyventojų prašymus dėl kačių sterilizacijos.Teko tuo klausimu kreiptis pagalbos dėl kačių sterilizavimo ,tačiau po poros mėnesių gyventojų laukimo ir prašymų (vos ne reikalavimų,kad kreipsimės į savivaldybę,jeigu nepadėsite),teikėsi išsterilizuoti 3 kates iš 15 ,tačiau "pasireklamuoti" gyventojams apie vykdomą projektą PSP ,sugebėjo.Kiek teko kreiptis pagalbos dėl gyvūnų ,VŠĮ Penkta koja ,labai formaliai atsakydavo ,kad "neturime galimybių,trūksta lėšų).Tikrai neatitinka GYVŪNŲ GLOBOS STATUSO ŠI ĮSTAIGA IR JOS VADOVĖS ELGESYS NETINKAMAS.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių