Quantcast

Girtas vairavęs kaunietis atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas ketvirtadienį nusprendė atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės Artūrą Kuršentaitį, kuris sausio 1 dieną vairavo neblaivus.

Vaikinui taip pat bus taikoma baudžiamojo poveikio priemonė – jam dvejiems metams atimama teisė vairuoti.

„Teismas nusprendžia A.Kuršentaitį padarius nusikalstamą veiką atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės perduodant jį laiduotojos atsakomybei vieneriems metams be užstato ir baudžiamąją bylą nutraukti“, - ketvirtadienį paskelbė teisėjas Aurelijus Rauckis.

Vaikinas pagal laidavimą perduodamas savo tetai.

Prokuroras taip pat prašė iš vaikino konfiskuoti jo automobilį, tačiau teismo vertinimu, tai nebūtų adekvati priemonė. Kaip po sprendimo komentavo teisėjas, šiuo metu nėra iki galo aišku, ar tokiose bylose turėtų būti konfiskuojamas automobilis.

„Palikta teismams spręsti - konkrečios praktikos dabar nėra. Galbūt aukštesni teismai išaiškins ir susiformuos praktika“, – kalbėjo teisėjas.

Vilniaus teismas trečiadienį panašioje byloje vairuotoją pripažino kaltu ir nusprendė konfiskuoti neblaivaus vairavusio vyro automobilį ir paskirti jam 1,8 tūkst. eurų baudą.

Bylos duomenimis, A.Kuršentaitis sausio 1 dieną apie 6.50 val. Kaune, važiuodamas Žemaičių plentu nuo Baltų prospekto link Baltijos gatvės, automobiliu „Volkswagen Passat“ nuvažiavo nuo kelio važiuojamosios dalies ir kliudė apšvietimo stulpą.

Vyro kraujyje rasta 1,97 promilės alkoholio.

Nuo sausio 1 dienos įsigaliojus naujajam Administracinių teisės pažeidimų kodeksui, dalis jame iki šiol buvusių pažeidimų perkeliami į Baudžiamąjį kodeksą ir už juos jau gresia baudžiamoji atsakomybė. Vienas iš tokių pažeidimų – vairavimas neblaiviam su daugiau kaip 1,5 promilės alkoholio girtumu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

linas

linas portretas
Parenge pataisas eikvojo lesas ir laika o istatymu nesilaiko kazka reik mest is darbo ar teisejus kurie randa spragu ar tuos kurie renge sias nesamones geda skaityti laikas rotacijai gal kaip ka pazeminti pareigose kaip neatitinkanty pareigas aciu

kam tie įstatymai

kam tie įstatymai portretas
jei jų nesilaikoma.O jei ten būtų ne stulpas,o žmogus ? Nei vienoje šalyje šitaip neišsidirbinėjama kaip Lietuvoje, priima įstatymą,bet jis nevykdomas.

Justas

Justas portretas
Lietuviški įstatymėliai ir geruliukai teisėjukai. Šlykštu.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių