Quantcast

Girtai motinai nepavykstant patekti pas vaikus, kviesti ugniagesiai

  • Teksto dydis:

Pirmadienio naktį Kauno specialiosios tarnybos vėl skubėjo į pagalbą mažamečiams neblaivios motinos vaikams. Šį kartą buvo pranešta, kad viename Kalniečių gatvės daugiabutyje vieni bute palikti trejų bei septynerių metų vaikai, o įkaušusi mažamečių motina negali pas juos patekti ir daužosi laiptinėje.

Tokį pranešimą Bendrasis pagalbos centras užregistravo apie pusę pirmos nakties. 

Atvykus į įvykio vietą, paaiškėjo, kad mažamečių motinai esą trumpam išėjus iš namų į laiptinę, užsitrenkė šarvuotos buto durys. O viduje esantys vaikai kažkodėl jų neatidaro.

Įvertinus situaciją, nuspręsta bandyti patekti į butą ne per sunkiai įveikiamas jo šarvuotas duris, o per langą. Ugniagesiai gelbėtojai pasilypėjo iki jo ištraukiamomis kopėčiomis. O pabeldus į langą, atsiliepė ir, kaip paaiškėjo, jau užmigę vaikai. Jie ir atidarė motinai duris.

Tąnakt nuspręsta mažamečių iš motinos, kuri augina juos viena - vaikų tėvystė nenustatyta, dar nepaimti - konstatuota, kad jie prižiūrėti, o 26-erių įtariamoji savo atžalų nepriežiūra kalba rišliai, nors šiai ir buvo nustatytas 0,9 prom. girtumas.

Tačiau informavus apie šį iškvietimą Kauno miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyrių, jo sprendimu pirmadienį apie pietus vaikai iš motinos paimti. Toks sprendimas priimtas dėl to, kad ši šeima jau apie porą metų yra skyriaus įskaitoje dėl motinos socialinių įgūdžių stokos ir vaikų nepriežiūros. Šiuo metu laukiama moters artimųjų atsakymo, ar jie sutinka globoti mažamečius. Jeigu atsakymas bus neigiamas, jiems bus ieškoma pastogės globėjų šeimoje.

Žaliakalnio policijos komisariatas, kurio teritorijoje gyveno ši šeima, dar neapsisprendė, ar bausti mažamečių motiną - šiuo metu tikslinamos jiems perduotoje įvykio medžiagoje užfiksuotos aplinkybės. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

????

???? portretas
Ir vėl mokesčių mokėtojai mokės globos pinigus, kodėl nepriteisiami alimentai iš tos motinos už jos vaikų priežiūrą?

Kaimyne

Kaimyne portretas
Mama yra vartojanti narkotikus senu seniausiai apie tai zinojo vaiku teises bet niekk nedare nes jos tevas buves policijos virsininkas.Vaikus pasieme globoti mociute.

hm

hm portretas
kam straipsnis be pabaigos? o koks vaiku likimas, manau visus jaudina labiausiai!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių