Quantcast

Garsi kaunietė pradingo vidury dienos

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Mįslingai dingusios Valerijos Urmonienės, kurios pavardę žino daugelis visuotinio deficito laikais gyvenusių kauniečių, likimas jau baigia apaugti gandais. Tačiau kai kurie jos kaimynai apie nelaimę pirmą kartą išgirdo tik pasibeldus į duris „Kauno dienos“ žurnalistams.

Mįslingai dingusios Valerijos Urmonienės, kurios pavardę žino daugelis visuotinio deficito laikais gyvenusių kauniečių, likimas jau baigia apaugti gandais. Tačiau kai kurie jos kaimynai apie nelaimę pirmą kartą išgirdo tik pasibeldus į duris „Kauno dienos“ žurnalistams.

Priklausė sovietiniam elitui

Smetoninės statybos Maironio gatvės keturaukštis, kuriame – 87-erių našlės V.Urmonienės, gyvenusios tik su katinu, trijų kambarių butas su dideliu holu ir tarnaitės kambarėliu, liudija apie kažkada jos išsikovotą svorį visuomenėje.

Sovietiniais laikais ji ne vieną dešimtmetį vadovavo Kauno prekybos organizacijų valdybai. Ir buvo laikoma moters etalonu – ne tik dėl visuomet nepriekaištingos išvaizdos, bet ir įgimtos elegancijos.

Nepaisant jau solidaus amžiaus, ši valdinga, tačiau, anot kaimynių, žmogiškai rūpestinga moteris vis dar buvo energinga ir gana šviesaus proto. Ji vis dar važinėjo čia pat, po langais, esančiame garaže laikomu automobiliu – dažniausiai į sodą. Ir stodavo ginti panašaus amžiaus, tačiau kur kas mažesnės gyvenimiškos patirties turinčių kaimynių teisių, net jų neprašoma. Palaidojusi vyrą mediką, V.Urmonienė gyveno viena – jiedu neturėjo vaikų. Artimiausia mįslingai dingusiosios giminaitė – velionio brolio dukra.

Dingo vidurdienį

V.Urmonienės pasigesta pirmadienį apie pietus. Pirmadienį apie 8 val. ryto V.Urmonienė dar lankėsi pas šeimos gydytoją Centro poliklinikoje. Remiantis vėliau jos namuose rasta iš poliklinikos parsinešta pažyma, liudijančia, kad ji tikrai dar buvo į juos grįžusi, širdies tyrimo rezultatai buvo neblogi.

Tačiau kas galėjo atsitikti po to – svarbiausias klausimas, į kurį atsakymo ieško ne tik V.Urmonienės dukterėčia, draugės, bet ir teisėsaugininkai. Apie 13 val. ji jau neatsiliepė draugei telefonu, nors šis veikė. Taip buvo kiekvieną kartą, bandant prisiskambinti iš naujo.

Galiausiai nerimauti pradėjusi draugė paskambino V.Urmonienės dukterėčiai. Tačiau ir jai nepavyko prisiskambinti tetai.

Pirmadienio vakare renkant V.Urmonienės telefono numerį, šis jau neveikė. Nors naktį signalas trumpam buvo atsiradęs.

Laužtasi tik į sąskaitą?

V.Urmonienės telefono signalas vėliau trumpam buvo užfiksuotas Klaipėdoje, todėl pranešant visuomenei apie dingusiąją ir užsiminta neva ji gali būti ten išvykusi. Tačiau, pasak „Kauno dienos“ šaltinių, ji neturėjo ten pas ką vykti.

Teigiama, kad nustatytas ir šešių sekundžių bandymas prisijungti prie V.Urmonienės, apie kurios turtus taip pat buvo kuriamos legendos, elektroninės bankininkystės sąskaitos. Tačiau ši jau buvo užblokuota.

Mįslingiausia, kad antradienį galų gale nusprendus įeiti į skambučius neatsakančios prapuolenės butą, kurio lauko durys su dviem spynomis buvo be jokių laužimosi žymių, viduje nieko vertingo nepasigesta. Jos atsirakintos dukterėčios turėtais raktais. Nors butas – su signalizacija, ši nebuvo įjungta.

Atsakymą žino katinas?

Pirmasis įspūdis, patekus buto vidun, buvo toks, kad jo šeimininkė kažkur trumpam išėjus.

Prie radiatoriaus stovėjo džiovinami jos žieminiai batai. Savo vietoje buvo ir visi pastaruoju metu buto šeimininkės vilkėti paltai. O virtuvėje rastas pradėtas lupti kivis – atrodė, kad netikėtai užklupta skambučio į duris, viską metusi, nubėgo jų atidaryti. O už šių turėjo stovėti pažįstamas asmuo, nes lauko duryse įrengta akutė. Žinoma, jeigu ji nebuvo užklijuota.

Tačiau pirmus negerus įtarimus sukėlė tai, kad miegamajame rastas uždarytas katinas, nors ten nebuvo nei dėžės su kraiku, nei maisto. Galimas atsakymas, kodėl taip atsitiko, rastas vėliau – miegamajame esančios sekcijos stalčiuje buto šeimininkė laikė visus dokumentus. Tarp jų – ir buto bei sodo nuosavybės. Ir katinas galėjo nepastebėtas ten šmurkštelti.

Nuspręsta užplombuoti

Galiausia konstatuota, kad įprastoje vietoje nėra nei buto, nei sodo, nei jų savininkės asmens dokumentų. O tame stalčiuje, kur jie buvo laikomi, – neįprasta savininkei nebūdinga netvarka.

Pirminiais duomenimis, be minėtų dokumentų pasigesta ir vienos V.Urmonienės šlepetės bei vonioje įprastai kabėdavusių didžiulių rankšluosčių. Tačiau nei jokių grumtynių pėdsakų, juo labiau – kraujo, neaptikta.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Keista...

Keista... portretas
Ir viskas? Dingo zmogus ir tiek ziniu? Nei paieska toliau skelbiama, nei informacijos apie paieska... Suo dingsta ir tai labiau paieskomas :(

mama

mama portretas
]

Lietuve

Lietuve portretas
Kaip sovietmeciu= prisimenu gerai ta baisu atveji, kai nuzude ta protinga ir teisinga advokate...- Jos vyras dirbo prokuroru, kuri nuzude viduri baltos dienos prie kabineto durulaiptineje prokuraturos -/prie soboro prokuratura/ ir niekas nemate, o po to ir jo zmona nuzude- jokie tyrejai neistyre ir netyre to kriminalo. Tas pat kartojasi ir dabar- prokurorai, tyrejai yra tu buvusiu isperos, kurie dirba pagal teveliu modeli... pinigai , pinigai ir galai kaip i vandeni... banditai ir vagys labai toli plaukia ,o juos net globoja strukturiniai -valstybiniu istaigu klanai///
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių