Quantcast

Garliavos istorija: 15 svarbiausių įvykių

Generalinė prokuratūra ketvirtadienį paskelbė, kad Lietuvos prašymu Čikagoje suimta buvusi Seimo narė Neringa Venckienė, kaltinama nevykdžiusi teismo sprendimo perduoti dukterėčią motinai.

BNS primena svarbiausius Garliavos istorijos įvykius:

2009 metų spalio 5 dieną Kaune nušautas teisėjas Jonas Furmanavičius ir Violeta Naruševičienė. Prokurorai nustatė, kad žmogžudystes įvykdė garliaviškis Drąsius Kedys, kaltinęs grupę asmenų seksualiniais nusikaltimais prieš jo ir Laimutės Stankūnaitės dukterį.

2010 metų balandžio 17 dieną prie Kauno marių rastas po žudynių besislapsčiusio D. Kedžio kūnas.

2010 metų birželio viduryje Alytaus rajone kūdroje šalia keturračio motociklo aptiktas Andriaus Ūso kūnas. D. Kedys šį vyrą kaltino pedofilija, bet teismai kaltinimus paneigė.

2012 metų kovo 19 dieną D. Kedžio rėmėjai įregistravo politinę partiją „Drąsos kelias“.

2012 metų gegužės 17 dieną Garliavoje dalyvaujant gausioms policijos pajėgoms įvykdytas teismo sprendimas mažametę D. Kedžio dukrą, gyvenusią pas tetą N. Venckienę, perduoti motinai L. Stankūnaitei.

2012 metų liepos 2 dieną prezidentė Dalia Grybauskaitė N. Venckienę atleido iš teisėjos pareigų.

2012 metų spalio 14 dieną N. Venckienė ir dar šeši „Drąsos kelio“ kandidatai išrinkti į Seimą.

2013 metų balandžio 9 dieną panaikinta N. Venckienės kaip Seimo narės teisinė neliečiamybė. Nuo tada jos pasigesta Lietuvoje.

2013 metų balandžio 10 dieną Vilniaus apygardos teismas vadinamojoje pedofilijos byloje paliko galioti išteisinamąjį nuosprendį velioniui A. Ūsui.

2013 metų gegužės 9 dieną Lietuvos teisėsauga paskelbė N. Venckienės paiešką.

2013 metų rugpjūtį žiniasklaida, remdamasi skaitytojos atsiųsta nuotrauka ir informacija, paskelbė, kad bėgle tapusi Seimo narė N.Venckienė nuo teisėsaugos slapstosi Čikagoje.

2014 metų birželį Seimas per apkaltą panaikino N. Venckienės mandatą. 

2015 metų gruodį JAV Teisingumo departamentas priėmė Lietuvos prašymą dėl N. Venckienės ekstradicijos.

2018 metų vasario 15 dieną Kauno apylinkės teismas D. Kedžio motiną Laimutę Kedienę ir jos kaimynę Olgą Girdauskienę pripažino kaltomis dėl mažametės L. Stankūnaitės ir D. Kedžio dukros tvirkinimo bei skyrė laisvės apribojimo bausmes.

2018 metų vasario 22 dieną pranešta, kad Lietuvos prašymu N. Venckienė suimta Čikagos mieste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

motina [ne veronika,ne "barakuda"tik moteris]

motina [ne veronika,ne "barakuda"tik moteris] portretas
Zmogau[...pries 4 val]..kas del" dypuku"barakudu-- [tai tie" lietuviai"naudoja NE lietuviska zodi [nes jie toli nuo isgrynintos lietuviu kalbos ;ir dypukai ir grynoriai-1906 m emigrantai-]],na, tai del tu tamstos "barakudu"__==nereikia smerkti TU!!! nes ne tik TOS yra smerktinos! Gerbiamasis ,ne Sventa Dvasia ,NE Dievulis !! Apreiskia JAS!"barakudas" ,o kedys ,puodys jonys ir t.t. vai vai vai! o kodel iki xx1 amz. mes lietuviai taip ilgai smerkiam moteri???ir ypatingai jaunute mergina ,ieskom "gedingu" Vienuolio -paskenduoliu-Veroniku?? kada isbrisim is tamsos ir gerbsim moteri,uzjausim [gal ir puoluse]jauna mergina,istiesim ranka krentanciam,kada?juk mes tikrai garbing ,protinga TAUTA! bet tuoj kertam [atsiradus migloto proto sutrikimu pradininkui ,na siuomet venckienei kuri nemasto jog gali prarasti sunu ,nes ji ligoto proto]] tai kaip ten del barakudu-veroniku ,pr...t..tautieti..ar ne kalti cia turtai sukaupti kedzio Rusijos turguose???bet tikiu Lietuviu atgimimu tikiu --

Dievo pirstas[atleisk Viespatie,]]grimasu seimynai

Dievo pirstas[atleisk Viespatie,]]grimasu seimynai portretas
..O,Goga!! is tamstos rasinio --Dievui I ausi !!Tai butu trumpiausias baisingos -kerstingos venckienes teismas. nes si vistgaide[nei ji moteris[be uzuojautos jaunutei mamai su atskirta dukrele] nei ji vyras [nes pagauta -spruko visai ne vyriskai]pridejo I kelnes ir paliko savo irshtvair ---I krumus nere. vai vai geda --tokiai[ ar[ "tokiam"]gudrutei .teisesauga perprato jos[ !]ligota pustazandishkuma,nors ji visais imanomais budais niekino Lietuvos teisesauga..good lakk==dabar susirungti poniute su Lietuvos vyrija teiseje[cia tau ne turtus krauti is nudobtu zvereliu..o kaip su mokesciais,poniute?]

Pirmas (svarbiausias) įvykis nušviestas nepilnai

Pirmas (svarbiausias) įvykis nušviestas nepilnai   portretas
Turėtų būti - 2009 metų spalio 5 dieną Kaune nušautas teisėjas Jonas Furmanavičius - ienintelis teisėjas, išdrįsęs nuteisti Enriką Daktarą, miestą šiurpinusios kriminalinės “Daktarų” grupuotės vado Henriko Daktaro sūnų, taip pasirašydamas sau mirties nuosprendį.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių