Quantcast

Gal ir jūs nukentėjote nuo šio garsaus sukčiaus?

Kauno teisėsaugininkai prašo atsiliepti visų nukentėjusiųjų nuo ne kartą vardą ir pavardę keitusio garsaus sukčiaus, prieš kelias savaites vėl įkliuvusio įtariant jį nauja afera. Kaip jau rašyta, jos metu šis asmuo, kurio inicialai tuo metu buvo V.V., buvo įsidarbinęs Lietuvos samariečių bendrijoje socialiniu darbuotoju. 

Eiline jau šešis kartus teisto 45-erių V.V. auka rugsėjo viduryje tapo 40-metė verslininkė, su kuria jis susipažino jau ne kartą išbandytu būdu – internete. Šį kartą – pažinčių portale draugai.lt. Ir po vos kelių pažinties dienų įtariamas iš jos apgaule išviliojęs 12 tūkst. eurų. 

Tai įvyko automobilių stovėjimo aikštelėje prie „Akropolio“ – automobilyje „Toyota Yaris“. Pirminiais duomenimis, įgavęs moters pasitikėjimą, jis pasisiūlė padėti jai įsigyti verslui reikalingas patalpas. Esą žino tokias nebrangiai parduodamas iš varžytinių.

Minėti 12 tūkst. eurų tebuvo avansas. Verslininkė suprato, kad yra apgauta tą pačią dieną. Jai kreipųsis į policiją, įtariamasis buvo sulaikytas jau kitos dienos pavakarę.

Šiai savo aukai V.V. prisistatė vienos užsienio kovos su kontrabanda tarnybos darbuotoju. Ir net rodė savo nuotrauką su kažkokia, anot apgautosios, svetimos valstybės uniforma.

Ankstesnėms savo aukoms už įvairias panašias aferas teistas V.V. yra prisistatęs ir JAV lietuviu, ir prekeiviu deimantais, ir teisininku. Dauguma jų taip pat susipažino su šiuo sukčiumi internete. Ir pametusios dėl jo galvą skolindavo naujajam savo pažįstamui pinigų sumas esą naujo verslo pradėjimui.

Viena iš nukentėjusiųjų net pardavė tėvų namą ir nunešė su V.V., kurio inicialai tada buvo kiti, pareiškimus tuoktis. Tačiau jaunikis į vestuves neatvyko ir pradėjo slapstytis.

V.V. yra studijavęs Policijos akademijoje bei tarp ankstesnių savo teistumų baigęs Lietuvos sporto universitete edukologijos bakalauro studijas, Šiaulių universitete studijavęs Socialinės globos ir negalios skyriuje, o tarptautiniame Ukrainos universitete įgijęs socialinio darbo magistro laipsnį. Su tokia savo dosje, kurioje nebuvo nė žodžio apie teistumus, jis rugsėjį Darbo biržos buvo atsiųstas į Lietuvos samariečių bendrijos Kauno skyrių.

Pastarojo pirmininkas Mindaugas Vėlyvis apie tai, kad naujasis jo darbuotojas, kurio pasigesta, suimtas, tada sužinojo iš portalo kauno.diena.lt. „To pas mus dar nėra buvę,“ – tokia buvo M.Vėlyvio reakcija į netikėtą naujieną apie nutylėtus skandalinguosius naujojo darbuotojo, priimto jam esant atostogose, biografijos faktus. 

Neatmetama, kad, įsidarbinęs Samariečių bendrijoje, V.V. taikėsi slaugyti pasiturinčius senelius. Nors iš pradžių buvo pasiųstas dirbti su socialinės rizikos šeimomis.  

Portalo šaltinių duomenimis, iš Jonavos kilęs V.V. prieš kelis metus buvo pasiėmęs žmonos pavardę ir tapęs V.L. Pasikeitęs jis ir savo vardą. Be to, yra šešių vaikų tėvas. Du iš jų gimę nuo skirtingų moterų tą pačią dieną.

Po pastarojo sulaikymo Kauno apylinkės teismas leido suimti V.V. vienam mėnesiui. Ir nors jis skundėsi dėl to aukštesnės instancijos teismui, šis jo skundą atmetė. 

Pagal naujai pareikštą įtarimą V.V. gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Asmenis, nukentėjusius nuo šio jau ne kartą teisto sukčiaus ar galinčius suteikti apie jį reikšmingos informacijos, prašoma skambinti šiais Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato telefonais: (8 37) 30 34 05, 30 30 78, 30 30 86 arba rašyti elektroniniu paštu rolandas.dackus@policija.lt, loreta.brazinskiene@policija.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BOBULE

BOBULE portretas
MOTERISKES! PRAREGEKITE!ISGIRSKITE! SUSIMASTYKITE!

šiaip

šiaip portretas
6 teistumai tai jau recidyvistas

100%

100% portretas
ar čia tik ne vedybinis aferistas Kęstas Vitkauskas, apie kurį rašė spauda ir rodė TV ?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių