Quantcast

Ekspertų išvados sujaukė žudiko versiją

Ekspertų išvados dėl Kauno mafijos veterano Virginijaus Silvestravičiaus žūties teisėsaugininkams sukėlė abejonių, kad jis nušautas esant būtinosios ginties aplinkybėms. Taip linkęs teisintis kaltinamasis Algis Taškevičius. Ši byla netrukus bus perduota teismui.

Iškalbinga reakcija

Po ekspertų išvadų A.Taškevičiui pareikštas galutinis įtarimas dėl tyčinio V.Silvestravičiaus nužudymo. Iškart po to įtariamasis atsisakė duoti parodymus. Esą papasakos, kaip viskas buvo, teisme.

Jis tebesilaiko savo versijos, kad prieš pusmetį nušovė 46-erių V.Silvestravičių gindamasis. Nužudytasis priklausė Daktarų gaujai ir tarp sėbrų turėjo Virgelio pravardę. Įtariamojo teigimu, šis jo pažįstamas nuo jaunystės laikų, kilus konfliktui, pradėjo muštis, todėl jis ir išsitraukė savigynai įsigytą pistoletą "Makarov".

Dėl ko kilo šis konfliktas, iki šio įvykio Kauno teisėsaugai nežinomas 55-erių A.Taškevičius nelabai linkęs atskleisti. Kaip ir mįslingo verslo, sukto kartu su V.Silvestravičiumi, užkulisių.

Šiurpus sūnaus radinys

"Kauno diena" rašė, kad V.Silvestravičius buvo rastas praėjusių metų lapkričio 19-osios popietę nebegyvas kraujo klane viename remontuojamame Muziejaus gatvės name.

Jį aptiko sūnus, ieškojęs tėvo nuo ryto. Pirminiais duomenimis, pastato lauko durys buvo neužrakintos.

Virgelis nebuvo oficialus šio namo savininkas, tačiau užsakė jame vykusius remonto darbus. Šiuos organizavo A.Taškevičius. Pastarasis leido teisėsaugininkams suprasti, kad tragiškai pasibaigęs konfliktas susijęs su pinigais.

Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, tądien šio pastato turėjo atvažiuoti apžiūrėti pirkėjas, tačiau jis persigalvojo. Toks jo sprendimas galėjo įžiebti konfliktą tarp bendro verslo siejamų V.Silvestravičiaus ir A.Taškevičiaus. Kaip įtariama, konfliktuota ne pirmą kartą, jeigu pastarasis nešiojosi savigynai įsigytą pistoletą.

Sulaikytas neblaivus

Pirminiais duomenimis, į V.Silvestravičių pataikė dvi kulkos. Viena jų buvo kniūbsčia gulėjusio velionio pakaušyje.

Buvo sugūrinta ir jo nosis, todėl neatmesta prielaida, kad velionis galėjo kristi iš nemažo aukščio. Bute, kuriame įvykdyta žmogžudystė, buvo ir dar nebaigta įrengti palėpė.

Šiuo nusikaltimu įtariamas A.Taškevičius sulaikytas savo namuose – už poros valandų po pranešimo apie šiurpų V.Silvestravičiaus sūnaus radinį. Įtariamasis buvo neblaivus.

Sulaikymo metu A.Taškevičiui nustatytas beveik vidutinis girtumo laipsnis – 1,46 promilės. Jis tikino, kad vartojo alkoholį jau po tragedijos. Duomenų, kad jis būtų buvęs neblaivus ir nusikaltimo metu, teisėsaugininkai neturi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonuks

jonuks portretas
Kaip zjb,darai nusikaltimus,zudai zmones,o kai tave pagauna,pareiski,kad bendradarbiausi su policija,ir taves ne tik kad nepasodina,bet dar itraukia i valstybes saugomu asmenu sarasa...absurdas,aisku,kazkoks,nes tauta ir toliau islaiko nusikaltelius,kaip kad stankunaite,pvz....nors,ka ir noret,kai valdzioje vien kysininkai ,del pinigu padarantys bet ka..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių