Quantcast

Dviejų moterų nužudymu įtariamą studentą tirs psichiatrai

Dviejų kaimynių nužudymu įtariamas buvęs teisės studentas Karolis N. perduotas Utenos ekspertinio skyriaus psichiatrų globai. Toks buvo ekspertų verdiktas, trumpai pabendravus su įtariamuoju.

Dviejų kaimynių nužudymu įtariamas buvęs teisės studentas Karolis N. perduotas Utenos ekspertinio skyriaus psichiatrų globai. Toks buvo ekspertų, kurių teisėsaugininkai klausė, ar jam reikia tokio tyrimo ligoninėje su grotomis, verdiktas, trumpai pabendravus su įtariamuoju.

Kietas riešutėlis

Daugiau kaip tris mėnesius su šiuo labai sunkiais nusikaltimais įtariamu kauniečiu dirbę teisėsaugininkai prisipažįsta lig šiol nesupratę jo poelgių motyvų. Tačiau tai – tik viena iš priežasčių, kodėl jam skirta stacionarinė psichiatrinė ekspertizė, kurios, anot pareigūnų, nužudymų bylose skiriamos ne visada. 

Kita priežastis – pareigūnų surinkta informacija apie 25-erių Karolio N. artimuosius bei jų polinkį į psichikos sutrikimus. Tačiau tai nesutrukdė jam studijuoti teisę Kauno Vytauto Didžiojo universitete.

Kodėl metė mokslus?

Kaip jau rašyta, pernai rugsėjį trečiakursis Karolis N. pasiėmė akademines atostogas. Oficialiai nepatvirtintais duomenimis – dėl sveikatos sutrikimo.

Tačiau įdomiausia sunkiai paaiškinamų Karolio N. poelgių detalė – kad prieš vienišų kaimynių dingimą, su kuriuo jį sieja teisėsaugininkai, jis oficialiai nutraukė studijas universitete. 

„Labai gudrus...“ – tik tokį įtariamojo apibūdinimą pavyko išpešti iš vieno su šiuo ikiteisminiu tyrimu susijusio pareigūno.       

Lemtingas sausis

Portalas kaunodiena.lt jau rašė, kad 63-ejų Nijolė Vaškevičienė – Karolio N. kaimynė iš to paties Kalniečių mikrorajono – gyvenusi virš jo ir močiutės buto, dingo šiemet sausio viduryje. Nuo tada artimieji nebegalėjo su ja susisiekti. 

Maironio gatvėje gyvenusios buvusios ilgametės Kauno prekybų organizacijos valdybos vadovės Valerijos Urmonienės pasigesta likus vos porai dienų iki 87-ojo jos gimtadienio – sausio 26-ąją.

Duomenų, kad šios moterys būtų buvę pažįstamos, teisėsaugininkai neturi. Vienintelė jungtis, siejanti dingusiąsias, – jos buvo Karolio N. kaimynės (viena – mieste, kita – sodininkų bendrijoje) ir gyveno vienos. Dėl pastarosios priežasties tebėra tikslinama, kas dingo iš jų namų. Viena iš versijų – pensininkės buvo nužudytos apiplėšimo tikslais.

Kol kas labiau linkstama prie versijos, kad su galimomis savo aukomis Karolis N. susidorojo vienas – be bendrininkų.

Seimo šešėlis

Su šiuo ikiteisminiu tyrimu, kurio duomenys saugomi po devyniais užraktais, susijusių teisėsaugininkų teigimu, daugiau jokių naujienų, kurios žinotinos šia byla itin besidominčiai visuomenei nėra. Iki šiol nerasta nei nužudytųjų kūnų, nei dingusio jų turto, kurio pasigedo šių moterų artimieji. Anot pastarųjų, legendos, kad dingusiosios maudėsi turtuose, gerokai perdėtos.

Teisėsaugininkų nekalbumas gali būti susijęs ir su patiriamu politikų spaudimu. Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, šiuo ikiteisminiu tyrimu intensyviai domisi ir kai kurie Seimo nariai, gerai pažinoję V.Urmonienę, kuri sovietmečiu buvo viena įtakingiausių Kauno moterų.

Ieško ir kūnų dalių

Laumėnuose, sodininkų bendrijos prie Kauno marių, tvenkinį naršę narai ieškojo ne tik dingusiųjų kūnų, bet ir jų dalių. Teisėsaugininkai neatmeta, kad, slepiant nusikaltimų pėdsakus, nužudytųjų kūnai buvo padalinti į dalis, kurios išmėtytos ne vienoje vietoje. 

Tvenkinys naršytas net nuleidus dalį jo vandens, nes netoliese – V.Urmonienės ir įtariamojo jos nužudymu artimųjų sklypai.

Kitą savaitę baigiasi Karolio N. suėmimo, kuris kovo pradžioje buvo pratęstas dar trims mėnesiams, terminas. Tačiau, jam atsidūrus Utenos psichiatrų rankose, suėmimo pratęsimas tebus formalumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LILI

LILI portretas
Tai negi toki negalima priversti prakalbeti. I psichuske uzdare tik tam kad pratestu laika. Tikrai manau kad tai ne vieno nesveiko " bernelio "darbas.Gerai kad kazkam is seimo rupi, nes numarintu byla eilini karta.

Naikint

Naikint portretas
tokius "urodus"-svieto pabaiga ir siaubas,kokios ju uzmacios ,kad praturtetu...

Kaunietė

Kaunietė portretas
Bet argi psichiškai sveikas žmogus gali ryžtis tokiam nusikaltimui? Netikiu, kad jis daug pasipelnijo.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių