Quantcast

Drama Rokuose: meluoja močiutės žudikas ar jo įtariamas bendrininkas?

Šiandien dar dviem mėnesiams pratęstas 16-mečio iš Rokų O.B., įtariamo nužudžius jį užauginusią močiutę, suėmimas. Įtariamojo sukursčius jį padaryti šį labai sunkų nusikaltimą suėmimas taip pat pratęstas, nepaisant šio pateikto alibi.

Generalinė repeticija

Per jau porą mėnesių vykstantį šios Rokų dramos aplinkybių ikiteisminį tyrimą prie jo prijungtas ir mįslingas velionės patekimas Kauno klinikų specialistų globon paskutinį mėnesį prieš tragediją.

Tada 70-metei O.B. močiutei taip pat buvo traumuota galva. Tačiau ji tada tikino nugriuvusi pati.

Po jos nužudymo šio įvykio aplinkybių tyrimas atnaujintas. Tačiau velionės anūkui kol kas įtarimas smurtavus prieš močiutę ir anksčiau dar nepareikštas.

Iš pradžių neprisipažino

Kaip jau rašyta, O.B. močiutės lavonas buvo aptiktas sausio 16-osios popietę jos bute viename Rokų J.Borutos gatvės daugiabutyje.

Buto duris, verčiamas giminaičių, atrakino pats 16-metis, iš pradžių neigęs savo kaltę, tačiau vėliau, priremtas įkalčių, prisipažinęs, kad užtalžė lovoje gulėjusią savo ligotą močiutę taburete. Ir tai įvyko prieš dvi paras, kai jis sausio 14-osios vakare po talkos pjaunant malkas neblaivus grįžo į namus. Ne vienas, o su esą jį kursčiusiu užvaldyti močiutės santaupas, šią nužudant, bendrininku – dvigubai vyresniu vieno kaimo, esančio už 10 km nuo Rokų, gyventoju E.D.

Pateikė alibi

Anot 16-mečio, esą E.D. buvo šalia ir jam suduodant pirmąjį smūgį. O po to nuėjo kartu su juo ieškoti močiutės banko kortelės.

Tačiau, išgirdęs močiutės dejones, 16-metis teigia pas šią sugrįžęs vienas ir trenkęs jai taburete per galvą dar porą kartų.

33-ejų E.D. kategoriškai neigia ne tik buvęs nusikaltimo vietoje, bet ir kurstęs O.B. atsikratyti močiute. Jis teigia turintis alibi – esą buvo tą vakarą su viena moterimi. Nepaisant to, šio viengungio, dirbančio staliumi, suėmimas vis tiek buvo pratęstas. E.D. nenaudai byloja ankstesni teistumai, pirminiais duomenimis, – už smulkias vagystes ir plėšimus, kurie jau yra išnykę.

Bandė pergudrauti ir auklėtoją

Užrakinęs močiutės lavoną namuose, O.B., remiantis iš banko gautais duomenimis, nuo jos kortelės nuėmė kelis šimtus eurų.

Likusį savaitgalį jis lyg niekur nieko toliau leido su draugais. O pirmadienį parašė savo klasės auklėtojai SMS, kad pamokose nepasirodys – esą turi neatidėliotinų pateisinamų reikalų.

Tačiau klasės auklėtoja nusprendė patikrinti, ar O.B. nemeluoja, paskambindama jo močiutei. Šios telefonas buvo išjungtas. Tada auklėtoja paskambino pačiam O.B. Jis atsiliepė, tačiau, paprašius perduoti telefoną močiutei, šį išjungė. Ir jau daugiau neatsiliepė.

Bus parodytas psichiatrams

Močiutės broliui bei seseriai O.B. tądien po pietų telefonu atsiliepė. Tačiau atvyko, šiems pareikalavus atrakinti buto duris, „su kvapu“. Netrukus jį sulaikę policijos pareigūnai konstatavo 0,84 promilės girtumą.

Kruvini velionės drabužiai vėliau rasti paslėpti miške. 16-metis prisipažino po nužudymo ją perrengęs. Esą taip pat vyresniojo bendrininko patartas.

Sprendžiama, ar neskirti O.B. psichiatrinės ekspertizės. Kaip jau rašyta, neatmetama, kad 16-metis susijęs ir su dviem padegimais – močiutės bei kaimynės butų.

Gresia maksimali bausmė

Kauno apylinkės teismo teisėjas Aurelijus Rauckis antradienį patenkino šiam ikiteisminiam tyrimui vadovaujančio prokuroro Dariaus Jakučio prašymą pratęsti O.B. suėmimą dar dviem mėnesiams, motyvuodamas, kaip ir pirmąjį kartą skirdamas jam poros mėnesių suėmimą, – 16-metį būtina laikyti už grotų, nes paleistas į laisvę, jis gali pasislėpti nuo gresiančios atsakomybės.

Už savo šeimos nario nužudymą iš savanaudiškų paskatų Lietuvos įstatymai numato laisvės atėmimą nuo aštuonerių iki 20 metų arba iki gyvos galvos. Tiesa, maksimali O.B., kuris dar yra nepilnametis, gresianti bausmė – laisvės atėmimas iki dešimties metų.

Narkotikų šešėlis

Po močiutės, kuri buvo jo globėja, mirties O.B. liko visiškai vienas ir be gyvenamosios vietos.

Kartu gyvenęs senelis mirė prieš pusmetį iki tragedijos. Anot pažinojusiųjų šią šeimą, O.B. motina mirė nuo plaučių uždegimo, kai jis dar nėjo į mokyklą. Kas 16-mečio tėvas – nežinoma.

Oficialiai šiuo metu O.B. yra paskirta rūpintis vienų vaikų globos namų administracijai. Tačiau mažai tikėtina, kad ši pajėgs su juo susitvarkyti.

Apie tai, kad O.B. močiutė po senelio mirties su juo nebesusitvarko, vienos pakaunės gimnazijos, kurioje jis lankė dešimtą klasę, pedagogai teigė tik įtarę. Tačiau močiutė visada besąlygiškai jį gynė ir niekada niekam nesiskundė. Nors kaimynai pastaruoju metu įtarė O.B., kurio elgesys esą agresyvėjo akyse, pradėjus vartoti narkotikus.


Šiame straipsnyje: Rokainužudymasnusikaltimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių