Quantcast

Sukčiavimas internete: sumokėjo už automobilius, bet jų negavo

  • Teksto dydis:

Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą baudžiamojoje byloje dėl sukčiavimo internete - daugiau nei 100 asmenų buvo apgauti ir sumokėjo avansinius mokėjimus už automobilius, kurie taip ir nebuvo jiems pristatyti.

Policija ištyrė 112 nusikaltimų, susijusių su sukčiavimu, neteisėtu disponavimu elektronine mokėjimo priemone arba jos duomenimis, neteisėtu elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimu ir neteisėtu prisijungimu prie informacinės sistemos.

Kaip pranešė Kauno apskrities policija, ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad dešimt 1982–1994 metais gimusių asmenų, veikdami organizuotoje grupėje, kurios nariai tarpusavyje buvo pasiskirstę vaidmenimis, atliko skirtingas užduotis ir buvo susitarę sukčiaujant, apgaule įgyti kitų asmenų pinigines lėšas.

2012 metų birželio-lapkričio mėnesiais daugiau nei 100 asmenų visoje Lietuvoje kaip avansinius mokėjimus į nurodytas banko sąskaitas pervedė nuo 100 iki 1 500 litų (nuo 28,96 iki 434,43 eurų), tačiau automobiliai pristatyti nebuvo, pinigai taip pat nebuvo grąžinti.

Šioje baudžiamojoje byloje nukentėjusiųjų pateikti civiliniai ieškiniai turtinei žalai atlyginti siekia 10 000 eurų.

Kaltinamieji, supirkę keturių asmenų bankų korteles su prisijungimo kodais, internetiniuose puslapiuose www.autoplius.lt ir www.autogidas.lt, talpino skelbimus apie tariamai iš užsienio gabenamus pardavimui automobilius, o pagal skelbimus atsiliepusių automobilių pirkėjų reikalavo avansinio mokėjimo.

Vyrai, iš anksto žinodami, kad automobiliai nebus pristatyti, nurodydavo avansinius mokėjimus pervesti į bankų sąskaitas keturių asmenų, kurių banko korteles buvo įsigiję. Tokiu būdu įtariamieji užvaldė avansinius mokėjimus, kuriuos vėliau išgrynino ir pasisavino.

Kaltinamiesiems buvo skirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės. 6 iš kaltinamųjų anksčiau yra teisti, 4 – ne.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Meme

Meme portretas
Daug ju turi,tai tegul ,,avancuoja,, :)

Laimis

Laimis portretas
Kokie glušiai už automobilį gali mokėti avansą? Kol bus tokių glušių, bus ir sukčių.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių