Quantcast

Dėl kyšininkavimo teista eksprokurorė atsipirko lygtine bausme

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismas buvusią Vilniaus apygardos prokurorę Liliją Balaišienę pripažino kalta dėl kyšininkavimo ir skyrė jai ketverių metų laisvės atėmimo bausmę atidedant jos vykdymą trejiems metams.

Taip pat teismas penkeriems metams atėmė teisę iš L. Balaišienės dirbti valstybės tarnyboje ir skyrė sumokėti 570 eurų įmoką į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą, pranešė ikiteisminį tyrimą atlikusi Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Buvusios pareigūnės pažįstamas Vadimas Pachomovas pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu. Jam skirta 3,5 metų laisvės atėmimo bausmė atidedant jos vykdymą trejiems metams ir sumokėti 570 eurų įmoką į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Ikiteisminis tyrimas šioje byloje pradėtas 2014 metų gruodžio 16 dieną generalinio prokuroro sprendimu. Surinkta duomenų, kad kaltinamieji iš vieno vilniečio reikalavo kyšio ir paėmė 10 tūkst. eurų už palankių jo atžvilgiu proceso sprendimų priėmimą prokurorės kontroliuotame ikiteisminiame tyrime.

2015 metų sausį L. Balaišienė atleista iš pareigų Vilniaus apygardos prokuratūroje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sena patarlė gyvuoja

sena patarlė gyvuoja portretas
varnas varnui akies nekerta

kembrikas

kembrikas portretas
Kenkejai visada laimi ,diklofosas ju neima ,mutavo.

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
už kyšius dabar nesodina,o jais dalijasi.Galima pagalvoti,kad tai pirmas kartas.O nori dar ir didelių atlyginimų.Juk jie jau nužmogėja tautos siurbėlės.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių