Quantcast

Daktarų gaujos narį nušovęs kaunietis: per jį ubagu tapau

"Kai jis nusivedė mane į tą namelį, supratau, kad tik vienas iš jo teišeis", – teigė prieš teismą dėl Daktarų gaujos nario Virginijaus Silvestravičiaus nužudymo stojęs Algis Taškevičius. "Kauno dienai" jis sutiko praskleisti šio mįslingo nusikaltimo širmą.

Savigynai įsigytas ginklas

"Kauno diena" rašė, kad Kauno mafijos veteranas V.Silvestravičius, tarp sėbrų turėjęs Virgelio pravardę, buvo rastas negyvas pernai, lapkričio 19-osios popietę, remontuojamame name Senamiestyje, Muziejaus gatvėje.

Velionio pakaušyje, smilkinyje ir kakle žiojėjo šautinės žaizdos.  Žmogžudyste įtariamas nušautojo pažįstamas nuo jaunystės laikų A.Taškevičius buvo sulaikytas už poros valandų – savo namuose Aleksote.

Iki tol į policijos akiratį nepatekusiam 55-erių A.Taškevičiui buvo nustatytas beveik vidutinis girtumas – 1,46 promilės. Tačiau jis tikino, kad alkoholį vartojo jau po tragedijos.

Sulaikant įtariamąjį, buvo paimtas ne tik legaliai jo laikytas pistoletas "Makarov", kuriuo buvo nušautas V.Silvestravičius, bet "CZ 92", kurį A.Taškevičius taip pat buvo įsigijęs savigynos tikslais.

Sulaikytasis tikino, kad nušovė V.Silvestravičių, nes šis jį puolė. Esą taip baigėsi tarp jų kilęs konfliktas dėl nekokybiškai atliktų pastato Muziejaus gatvėje remonto darbų. Jiedu su Virgeliu turėjo bendrą verslą. Nušautasis buvo Muziejaus gatvėje esančiame pastate vykusių remonto darbų, kuriuos organizavo A.Taškevičius, užsakovas.

Pirmenybė – atostogoms

Kaltinamojo 46-erių metų V.Silvestravičiaus nužudymu versiją, kad tai buvo būtinoji gintis, sujaukė ekspertų išvados dėl nusikaltimo aplinkybių. Jų esmė – į V.Silvestravičių buvo šauta du kartus. Ir abu – į galvą.

Po šių ekspertų išvadų A.Taškevičius atsisakė ikiteisminio tyrimo pareigūnams duoti parodymus. Esą dar kartą papasakos, kaip viskas buvo, teisme.

Tačiau vakar šios didelį atgarsį sukėlusios bylos atversti nepavyko, nepasirodžius teisme A.Taškevičiaus advokatui Tomui Kaminskui. Šis informavo teismą, kad prieš porą dienų prasidėjo jo atostogas, kurios truks iki rugsėjo 1-osios.

Kitas teismo posėdis numatytas tik spalio mėnesį, nes rugsėjį atostogaus ir teisėjas.

A.Taškevičius nesidangstė nuo žiniasklaidos fotoobjektyvų, kaip dažniausiai elgiasi tokiais nusikaltimais kaltinami teisiamieji. Vis dėlto nelabai jaukiai jautėsi prieš nemažą aukos artimųjų bei su jais atvykusių asmenų būrį.

Prašo solidaus atlygio

Nukentėjusiaisiais pripažinti V.Silvestravičiaus vaikai, tėvai bei sesuo pareiškė A.Taškevičiui solidžius ieškinius.

Sūnus bei dukra prašo priteisti po 80 tūkst. eurų, tėvai – po 60 tūkst., sesuo – 40 tūkst. Jie atvyko į teismą su advokatu.

"Esu šitiek padėjęs Virgelio šeimai, kai jis kalėjo. O dabar jie prašo tokių ieškinių", – guodėsi "Kauno dienos" prakalbintas A.Taškevičius.

Pasiteiravus, kodėl jis pats nepranešė apie tai, kas įvyko, policijai, teisiamasis atsakė, kad po įvykio pats bandė žudytis.

"Grįžau į namus, išgėriau ir patraukiau į vieną Aleksoto parkelį, kur norėjau nusišauti tuo pačiu pistoletu. Tačiau nepajėgiau, nors jau buvau parašęs ir atsisveikinimo raštelį", – pasakojo A.Taškevičius. Jis teigė, kad, grįžęs iš Senamiesčio į namus, iš karto neišdrįso pasakyti žmonai, kas atsitiko. O ši netrukus skambino Virgelio žmonai – gal pastaroji žino, kodėl jis grįžo toks nesavas. V.Silvestravičiaus žmona atsakiusi, kad pati ieško dingusio savo vyro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aleksas

aleksas portretas
tik zinantys visa tiesa pasakys tiesa.....zmogu nustekeno iki tiek,kad jau nebepajege buti arkliu tame kinkinyje,o pasitraukti ,patis zinome,neimanoma........ar sotus alkana uzjaus......ka? sup ........valstybe.....ka kalbet apie gyvuli,jai busimos zmonos prasomas ,zmogu degalinej nusauna,ir atsedi tik kelius metus,o kai zmogus jam stato namus,uz vadinama stoga,yra visiskai materialiai nustekentas,taip paima ir nusauna....vadinasi jis mylejo seima,ir norejo jiems kazka dar ir palikt,nes siu zmoniu mintyse ,buvo is jo dar ir namus atimt.visus tokius ....i pavesi ........ramiau butu.

Ania

Ania portretas
Labai keista kai tokie padorūs piliečiai draugauja ir bendrauja su banditais. Matomai, buvo nuo jaunystės bendrų reikalų. Sulaukus 50 metų norėtųsi viską pamiršti.

arnas

arnas portretas
daugiau tokiu vyru lietuvoje gal ir vadinamos mafijos nebutu tik vieno gaila kad jis ne ozys gali tekti kaleti laikykis.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių