Quantcast

Buvusio Kauno raj. savivaldybės specialisto teismas nepasigailėjo

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę Kauno apygardos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs nuteistojo buvusio Kauno rajono savivaldybės administracijos Urbanistikos skyriaus vyresniojo specialisto Audriaus Gelumbausko skundą dėl Lazdijų rajono apylinkės teismo nuosprendžio, kuriuo jis buvo pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu, jį atmetė ir paliko galioti pirmosios instancijos teismo sprendimą.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnai, atlikę ikiteisminį tyrimą šioje baudžiamojoje byloje, nustatė, kad A. Gelumbauskas, kuris veikos padarymo laikotarpiu buvo ir Kauno rajono savivaldybės Nuolatinės statybos komisijos sekretorius, už 1 500 litų (daugiau nei 430 eurų) kyšį piliečiui D. J. pažadėjo paveikti Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos Kauno teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus vedėją A. M, kad šis Kauno rajone esantį statinį pripažintų tinkamu naudoti.

Lazdijų rajono apylinkės teismas A. Gelumbauskas pripažino kaltu ir jam skyrė bausmę – 90 MGL (beveik 3 390 eurų) baudą ir konfiskavo neteisėtai įgytas pajamas – daugiau nei 430 eurų.

STT pareigūnai buvo užfiksavę ir daugiau neteisėtų faktų, susijusių su minėto pareigūno galimu piktnaudžiavimu ir dokumentų klastojimu siekiant pripažinti statinius tinkamais naudoti, tačiau teismas jį išteisino konstatuodamas, kad nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Ikiteisminiam tyrimui šioje baudžiamojoje byloje vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau,

manau, portretas
išplauks į dar šiltesnius vandenis.Jei ką--padės partija, buvusi "darbovietė" parekomenduos į kokią miesto švarinimo įmonėlę.

Saulienas urbelis

Saulienas urbelis portretas
Tas tai nepaskandinamas:))
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių