Quantcast

Brutalius plėšimus vykdžiusių kauniečių byla pasiekė teismą

  • Teksto dydis:

Kauno teismui perduota dviejų vyrų byla, jie įtariami per trumpą laiką įvykdę du brutalius apiplėšimus, po nusikaltimų jie laiką leido lošimo namuose.

Kaip pranešė prokuratūra, tyrimo metu buvo nustatyta, kad vasario 16 dieną, apie 17.30 val., 30-metis R. J. ir 28 metų K. U. įsibrovė į butą Kauno centre bei pagrasinę ten buvusiai moteriai peiliu, o po to – ir daiktu, panašiu į pistoletą, pagrobė 1000 eurų vertės mobilaus ryšio telefoną bei 450 eurų.

Nepraėjus nė kelioms valandoms, apie 19 val., abu kaltinamieji jau kitoje miesto dalyje įsibrovė į kitą butą.

Šio apiplėšimo metu buvo pagrobta kompiuteris, televizorius, mobilaus ryšio telefonas, tušas blakstienoms bei veido pudra.

Bylos duomenimis, abu plėšimus kaltinamieji įvykdė būdami neblaivūs, po plėšimų laiką leido vienuose Kauno lošimo namuose.

Atliekant ikiteisminį tyrimą buvo surastas ir paimtas kaltinamųjų naudotas pistoletas, kuris dėl savo savybių priskiriamas nešaunamiesiems ginklams. Taip pat surasti dalis pagrobtų daiktų.

Abu kaltinamieji ne kartą teisti už vagystes, tačiau R. J. taip pat teistas ir už sunkų kūno sužalojimą bei kitus nusikaltimus. Abiems vyrams skirtos griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimas.

Baudžiamasis kodeksas už plėšimą panaudojant nešaunamąjį ginklą ar peilį numato laisvės atėmimo iki septynerių metų bausmę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Mylėkime kitus žmones kaip patys save. Tada nereikės sėdėt Kauno tardymo izoliatoriuje ir Pravieniškėse. Niekas su jumis nesielgs kaip su gyvuliais :) :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių