Quantcast

Automobilio bagažinėje – padirbti eurai

Nepėsčia gėlių pardavėja, pasikvietus į pagalbą Vilkijos seniūną Arūną Bačiūną, sulaikė ir policijai perdavė du jaunuolius, kurie, kaip įtariama, antradienio vakare planavo Kauno rajone paleisti į apyvartą apie 40 padirbtų 20 eurų kupiūrų. 

Nepėsčia gėlių pardavėja, pasikvietusi į pagalbą Vilkijos seniūną Arūną Bačiūną, sulaikė ir policijai perdavė du jaunuolius, kurie, kaip įtariama, antradienio vakare planavo Kauno rajone į apyvartą paleisti apie 40 padirbtų 20 eurų kupiūrų. 

Sukėlė įtarimą iš karto

Lemtinga stotele, iš kurios jiedu jau buvo nuvežti į Kauno policijos areštinę, tapo Vilkijos gėlių prekyvietė, kurioje dirba tik viena pardavėja. Pastaroji portalui kaunodiena.lt pasakojo, kad šie jaunuoliai jai sukėlė įtarimą iš karto. Pirmiausiai dėl to, kad savo "VW Golf" pasistatė kiek tolėliau.

Anot pašnekovės, labai jau įtartinas buvo ir vieno iš jų, atėjusio pirkti gėlių neva panelei, elgesys. Jis nelabai žinojo, ko nori. Galiausiai išsirinko vieną kardelį, kuris kainavo brangiausiai.

"20 eurų kupiūra, kuria šis pirkėjas bandė atsiskaityti, man iš karto sukėlė įtarimą – vos ją pačiupinėjus", – pasakojo moteris. Ir ji drąsiai tai pareiškė gėlę pirkusiam jaunuoliui.

Šis bandė tikinti, kad gavo banknotą grąžos, kai Aleksoto turguje pirko automobilio detalę.

Pavyko pergudrauti

Tačiau pardavėja išsitraukė pinigų tikrinimo aparatą ir įrodė, kad yra teisi – šis supypsėjo.

Nieko nelaukusi ji surinko Vilkijos policijos nuovados viršininko telefono numerį, bet jau buvo po 17 valandos ir nuovada nedirbo. Tada puolė skambinti Vilkijos seniūnui, kuris, laimė, tuo metu buvo vos už penkių kilometrų.

Seniūnas suspėjo laiku – jaunuoliai dar nebuvo pasprukę.

Pakeliui į gėlių prekyvietę seniūnas susisiekė su Bendruoju pagalbos centru. O kol atvyko policija, kurios teko laukti apie pusvalandį, paprašė jaunuolių dokumentų. Ir tai buvo labai gudrus ėjimas, nes įtariamieji nenorėjo išvažiuoti be jų.

Paaiškėjo, kad sulaikytieji – Kulautuvos gyventojai: 16-metis bei 19-metis Saulius S., nors iš pradžių bandė dėtis, kad esą yra iš Raudondvario.

Išsidavė patys

"Atvykus policijai, jai pašnabždėjome, kad patikrintų golfo bagažinę, – pasakojo A.Bačiūnas. – Belaukiant pareigūnų, jaunuoliai vis lindo į ją, tačiau, matydami, kad yra akylai stebimi, nesiryžo kažko padaryti".

Įtarimas pasitvirtino – ištraukus iš bagažinės šviesą atspindinčią liemenę, iš jos iškrito išsipūtusi piniginė. Jaunuolius išmušė raudonis. O netrukus 16-metis prisipažino, kad piniginė – jo. Piniginėje aptiktos 38 kupiūros vienodais numeriais, kaip įtariama, tokių pačių padirbtų 20 eurų kupiūrų. Tačiau tokio paties nominalo banknotas, kuriuo bandyta atsiskaityti už kardelį, turėjo kitą serijos numerį.

Įtariamieji netikrų pinigų įgijimu bei realizavimu – dar neteisti. Tačiau gyvenvietės kaimynai portalui kaunodiena.lt juos apibūdino ironiškai – kaip išradingus ir drąsius jaunuolius, vis patenkančius į įvairias istorijas. Šį kartą jie linkę teigti neva radę eurų banknotus, dėl kurių atsidūrė policijos areštinėje, Aleksoto turgavietėje.

Anot teisėsaugininkų, falsifikatai – gana aukštos kokybės. Vizualiai juos sunku atskirti nuo tikrų eurų. Tačiau dar tikslinama, ar šios klastotės – iš tos pačios, Europolo duomenimis, Italijoje pagamintos partijos, kuri buvo užplūdusi Lietuvą šių metų pradžioje, tik įsivedus eurą.

Manoma, kad įkliuvo eiliniai klastočių platintojai, kurie žino daugiau, negu kol kas pasakė.     


Šiame straipsnyje: euraipadirbti eurainusikaltimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

vv Vadziui

vv Vadziui portretas
Na,zinote,dar negirdejau,kad pinigu padirbinetoju produkcija taip reikalinga,anot jusu. Ir kas geriau,kad padirbs daugiau? Kai pats kokiame turguje gausite padirbta kupiura ir nieko apie tai nenutuokdamas pabandysite susimoketi parduotuveje,tikrai bus gerai,nes atsakysite,kaip uz platinima. Durnos kalbos ir tiek.

Vadis

Vadis portretas
Kuo daugiau šito mėšlo padirbs tuo geriau.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių