Quantcast

Makabriška Šančių paslaptis atskleista po kelių metų

Kauno apygardos teismas dar trims mėnesiams pratęsė dviejų Šančių gyventojų, įtariamų viename šio mikrorajono name įvykdytomis dviem žmogžudystėmis, suėmimą. Vieną jų auką išplukdė Nemunas, kitos palaikai atkasti šio namo ūkiniame pastate.

39-erių G.M. ir 31-ų V.T. savo kaltę pripažįsta. Juos demaskuoti padėjo Kauno teisėsaugininkų profesionalumas.

Pirmoji jų auka – R.P. buvo nužudytas 2014-ųjų rugpjūčio 31-ąją. Taip baigėsi įtariamųjų ir jų aukos konfliktas per išgertuves. R.P. buvo mirtinai sumuštas.

Velionio kūnas kelias dienas buvo slepiamas, o po to įmestas į Nemuną. Jis išplaukė po dviejų savaičių ties Kauno rajone esančiu Paštuvos kaimu.

Tada pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl velionio mirties priežasties buvo nutrauktas, dėl palaikų būklės nepavykus rasti tikslaus atsakymo.

Tai, kad R.P. mirtis buvo smurtinė, paaiškėjo tik pernai vasarą, jau daugiau kaip dvejus metus ieškant 2015-ųjų kovo 22-ąją be žinios dingusio Kauno rajono gyventojo A.P. Tada teisėsaugininkams pavyko nustatyti įtariamuosius, galbūt susijusius su mįslingu A.P. negrįžimu į namus. Tokiomis aplinkybėmis buvo sulaikyti G.M. ir V.T.

Pirmasis jau buvo teistas už vagystę. Antrasis – dėl smurto artimoje aplinkoje. Tačiau šį nusikaltimą jis padarė jau po abiejų nuslėptų žmogžudysčių.

Sulaikytieji ne tik prisipažino identiškomis aplinkybėmis tame pačiame Šančių name, kuriame vienas iš jų gyvena, nužudę abu savo sugėrovus, bet ir parodė, kur paslėpė antrojo – A.P., prieš kurį smurtauta jau ne tik rankomis ir kojomis, bet ir su peiliu, palaikus. Pernai birželį jie buvo atkasti šio namo ūkiniame pastate.

Ikiteisminiam šių nusikaltimų tyrimui vadovaujanti Kauno apygardos prokuratūros prokurorė Auksė Lipkevičienė "Kauno dienai" patvirtino, kad tyrimas jau artėja į pabaigą – beliko sulaukti teismo medicinos ekspertų išvados dėl vienam iš nukentėjusiųjų padarytų sužalojimų ir byla bus perduota teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

donorai

donorai portretas
kazkas nori organu tai patarimas zmogzdiuzius kad be reikalo neterstu zeme tuos parazitus organams

...

... portretas
Tokius tik organais išardyt... ne kaži kas gero ten bus, bet gal nors kam padės.

sanciai

sanciai portretas
tai tarybiniu chuliganu iseivija kur 1 /svogerio/ tevukas irgi buvo is tos sutvesAA o sunelis siuolaikinis savanaudis veidmainis......
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių