Quantcast

Atsargiai: elektroniniai sukčiai puola

  • Teksto dydis:

Kaunietė Ina sutriko, šiandien sulaukusi elektroninio laiško iš Valstybinės mokesčių inspekcijos. Netrukus jis suprato, kad tai sukčių darbas.

Kaunietė Ina sutriko, šiandien sulaukusi elektroninio laiško iš Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI). "Po paskutinių metiniai apskaičiavimai savo fiskalinės veiklos mes nustatėme, kad jūs turite teisę gauti mokesčių grąžinimo iš 1,875.00 Lt", – teigiama laiške ir siūloma paspausti aktyvią nuorodą.

Tai padariusi kaunietė buvo nupkreipta į tinklalapį, labai primenantį VMI interneto svetainę. Ina pasakojo, kad, įdėmiau patyrinėjusi esą VMI puslapį, pastebėjo, jog, norint susigrąžinti mokesčius, jos prašoma nurodyti įvairius kredito kortelės duomenis, tarp jų ir slaptažodį.

"Supratau, kad tai sukčių darbas, tačiau mažiau akylą žmogų galėjo ir apakinti galimybė atgauti mokesčius", – pasakojo kaunietė.

"Siunčiamų laiškų adreso galūnė "@vmi-lt.lt" vizualiai panaši į Mokesčių inspekcijos naudojamą - @vmi.lt, tačiau Mokesčių inspekcija siunčiamuose elektroniniuose laiškuose neatskleidžia konfidencialios informacijos apie susidariusias permokas, nepriemokas ar pradelstus mokėjimus", – teigė VMI Komunikacijos vadovas Darius Buta.

VMI ragina gyventojus būti budrius ir nekreipti dėmesio į panašaus turinio laiškus.

Dėl šio sukčiavimo atvejo VMI kreipėsi į Policijos departamentą.

VMI primena, kad visa informacija apie gyventojų ir įmonių mokestines prievoles skelbiama autorizuotoje mokesčių mokėtojų erdvėje Mano VMI – www.vmi.lt/manovmi.

Esant neaiškumų dėl gaunamų laiškų turinio, mokesčių mokėtojai gali kreiptis į Mokesčių informacijos centrą 1882.


Šiame straipsnyje: VMIsukčiaiapgavopinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių