Quantcast

„Agentūros“ vadovui – teismo kirtis

Skandalingai pagarsėjusiam buvusio naktinio klubo "Mojo Lounge" savininkui, o dabar "Agentūros" vadovui Giedriui Ambrazevičiui gali tekti atsakyti už "Kauno liftų" darbuotojo terorizavimą. Kauno apygardos teismas nusprendė atnaujinti įrodymų tyrimą.

Nuskambėjusi istorija

Teisėjų kolegija užtruko minutę, priimdama sprendimą atnaujinti įrodymų tyrimą. G.Ambrazevičius privalės vėl stoti prieš teismą. Šį kartą – Kauno apygardos. Vakar jis nepasirodė posėdyje, kuriame buvo nagrinėjamas prokurorų skundas dėl jo išteisinimo. Atvyko tik G.Ambrazevičiaus advokatas, buvęs prokuroras Aidas Mažeika.

Į kitą posėdį, numatytą po kelių savaičių, bus kviečiamas ir bendrovės "Kauno liftai" avarinės tarnybos elektromechanikas Z.B.

"Kauno diena" rašė, kad, jam mįslingomis aplinkybėmis pakeitus parodymus, prieš tai šią bylą nagrinėjęs Kauno apylinkės teismas G.Ambrazevičių išteisino. Kaip teigiama prokurorų skunde, išteisintasis buvo linkęs sumenkinti savo veiksmų padarinius, nesigailėjo dėl jų ir neatsiprašė nukentėjusiojo. Jau nekalbant apie tai, kad jį išteisinant neatsižvelgta į liudytojų, mačiusių, kaip Z.B. atrodė po akistatos su G.Ambrazevičiumi, parodymus.

Kauno apygardos teismui nusprendus pakartotinai apklausti Z.B., G.Ambrazevičiaus advokatas A.Mažeika į tai reagavo iškalbingai, paprašydamas numatyti dar vieno – atsarginio posėdžio datą. Esą neaišku, ką Z.B., vieną kartą kalbantis vienaip, kitą – kitaip, pasakys šį kartą, todėl jam gali prireikti papildomo laiko pasirengti baigiamajai gynybinei kalbai.

Užpuolė vairuotoją

"Kauno diena" rašė, kad plačiai nuskambėjęs incidentas įvyko 2015-ųjų spalio 4-osios naktį.  Apie 5 val. "Kauno liftų" budėtoja užregistravo pranešimą, kad naktiniame klube "Mojo Lounge" V.Putvinskio gatvėje sugedo liftas, kuriame užstrigo žmonės. Įvykio vieton buvo pasiųstas budintis elektromechanikas Z.B. Jam atvykus, klubas jau buvo baigęs darbą. O pro užrakintas pastato duris matėsi pirmame aukšte stovintis liftas, kuriame jau nieko nebuvo.

Remiantis kaltinamuoju aktu, Z.B. sugrįžus į tarnybinį automobilį "VW Caddy", šį apstojo keturi gerokai įkaušę vyrai. Vienas jų, kaip paaiškėjo vėliau, – G.Ambrazevičius, savavališkai įlipo vidun ir, įsitaisęs priekinėje keleivio sėdynėje, netrukus išstūmė Z.B. laukan, o persėdęs į vairuotojo vietą nesėkmingai bandė užvesti transporto priemonę.

Tąnakt G.Ambrazevičiui buvo nustatytas 1,76 promilės girtumas. Jo draugai buvo blaivesni.

Teko bėgti

Nepavykus patiems užvesti "VW Caddy", chuliganai ėmė reikalauti, kad Z.B. nuvežtų juos į Karaliaus Mindaugo prospekte esančią piceriją.

Išsigandęs girtos kompanijos, Z.B. galiausiai jų reikalavimui pakluso. Vildamasis pakeliui sutikti policijos automobilį. Tačiau, bandant pasukti Centro policijos komisariato link, G.Ambrazevičius puolė prie rankinio stabdžio. O netrukus paleido į darbą ir kumščius, galiausiai pareikšdamas, kad už blogą važiavimą Z.B. gali sulaukti ir smūgio peiliu.

Išsigandęs Z.B. iššoko iš "VW Caddy" Griunvaldo gatvės ir Vytauto prospekto sankryžoje ir pasileido Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato link.

"Per šitiek darbo metų tokio įvykio dar neturėjau!" – vėliau pasakojo jis policijai, išdrįsęs grįžti prie minėtoje sankryžoje likusio "VW Caddy" tik su patruliais. "VW Caddy" buvo tuščias ir be galinio valstybinio numerio.

Šiuos savo parodymus, tąnakt duotus policijai, Z.B. perskaitė ir po jais pasirašė, neturėdamas jokių pastabų. Netrukus buvo sulaikyti ir buvę jo keleiviai.

Neskiria picos nuo peilio?

Tačiau teisme Z.B. staiga pareiškė, kad pareigūnai jo parodymus esą išvertė į savo teisinę kalbą. Viskas buvo ne taip. Tai jis supratęs, kai viską ramiai apmąstė.

Z.B. teisme teigė palaikęs savo bendrakeleivius bernvakario dalyviais. Ir sukęs su jais ratus po miesto centrą tik norėdamas, padedant policijai, kaip nors jais atsikratyti, nes nebuvo garantuotas, kad negaus naujo iškvietimo. O tokio krovinio vežiotis su savimi negalėjo.

Galiausiai Z.B. pareiškė, kad šalia sėdėjęs G.Ambrazevičius jam tik nestipriai sudavė į veidą, bet nemušė. O per triukšmą, kurį kėlė šio bendrakeleiviai, buvo sunku ką nors suprasti. Todėl, neaišku, ką jie šaukė, – "pica" ar "peilis".

Liko kvailio vietoje

Suabejoti pakeistais Z.B parodymais vertė ir jo bendradarbių ir policijos pareigūnų pasakojimai, kad, pabėgęs nuo užpuolikų, iš baimės jis tada vos pajėgė suregzti sakinį. O po to ilgai svarstė – rašyti pareiškimą ar ne, nes bijojo turėti daugiau kokių nors reikalų su jam į sūnus tinkančia jaunų vyrų kompanija.

Tą patį šie liudytojai pasakojo ir Kauno apylinkės teisme, kuriam buvo perduota grasinimu nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą kaltinamo G.Ambrazevičiaus byla. Ir liko kvailio vietoje, nes Z.B. teismui netikėtai pateikė naują tragikomišką tos nakties įvykių versiją, kuri jau buvo palanki G.Ambrazevičiui.

Ir Kauno apylinkės teismo teisėjas Arūnas Purvainis kapituliavo, nes G.Ambrazevičiaus tos nakties bendražygiai, žinoma, pasakojo tą patį, ką ir jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TEISINGUMAS

TEISINGUMAS portretas
Idomu kodel taip stropiai bylos eiga nusvietes sudportalis pamirso parasyti apie LIETUVOS AUKSCIAUSIO TEISMO sprendima, kuris LIETUVOS RESPUBLIKOS VARDU 2018 M. SPALIO 4D. nutarė panaikinti Kauno apygardos teismo Baudziamuju bylu skyriaus teiseju kolegijos 2017m. lapkricio 29d. nuosprendi ir palikti galioti Kauno apylinkes teismo 2016m. spalio 3d. isteisinamaji nuosprendi be pakeitimu. Kauno apylinkes teismas 2016m. isteisino G.A, nes nepadaryta veikla, turinti nusikaltimo ar baudziamojo nusizengimo pozymiu.

Infodiena

Infodiena portretas
2 agurkui komentatoriui>iš bankrutuojančios „Baltic Media Holding“ 51.15 proc. akcijų įsigijo „Sunra“. Registrų centro duomenimis, bendrovės „Sunra“ vienintelis akcininkas – „Sunra Investment“. Bendrija turi vieną tikrąjį narį – tą pačią „Sunrą“ ir vieną komanditorių. Tai Eimontas .Silvestras Akromas, kuris yra ir „Sunros“ vadovas.“. Minėtas sandoris įregistruotas 2014-ųjų rugpjūčio 27-ąją.E.S. Akromas – buvęs liūdnai pagarsėjusio Vladimiro Romanovo verslo partneris bei dabartinis p. Alos Kurauskienes draugas (AB Ūkio bankas stebėtojų tarybos narė) su savo šeima nesėkmingai bandanti prasibrauti į pramogų verslą (bankrutaves klubas Macao, pilies sodas, dar vadinamas Taboo bei nuolat policijos suvestinėse minimas, iki paryčių priešais bažnyšios langus dirbantis naktinis klubas Django). Būtų juokinga jeigu nebūtų graudu tokiais budais laimėti konkurencinę kovą.

misha

misha portretas
slykstu skaityti kaip kauno diena drabstosi purvais, kodel neraso, kad kauno diena turi tiesiogini interera kituose kauno naktiniuose klubuose ir del to bando ivairiais budais juodinti savo konkurentus ?
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių