Quantcast

Senutę partrenkęs L. Mikalauskas realios bausmės išvengė

Operos solistas, Kauno miesto savivaldybės tarybos narys Liudas Mikalauskas gali atsikvėpti – perėjoje partrenkęs 87 metų senutę, jis iš teismo išėjo beveik be jokių pasekmių, gal net sutaupęs 15 tūst. eurų. Įvykio liudininkė įsitikinusi, kad tokia bausmė neteisinga.

Operos solistas, Kauno miesto savivaldybės tarybos narys Liudas Mikalauskas gali atsikvėpti – perėjoje partrenkęs 87 metų senutę, jis iš teismo išėjo beveik be jokių pasekmių, gal net sutaupęs 15 tūst. eurų. Įvykio liudininkė įsitikinusi, kad tokia bausmė neteisinga.

Teismas paskelbė, kad L.Mikalauskas pripažintas kaltu pagal baudžiamojo kodekso 281 straipsnio 1 dalį, kuris numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų, bet nuo baudžiamosios atsakomybės jis atleistas pagal laidavimą. Tiesa, metus L.Mikalauskas turi gyventi nepriekaištingai – net administracinis pažeidimas laidavimą nutrauktų ir įsigaliotų kodekso numatytos bausmės.

Teismas neįpareigojo nukentėjusiajai atlyginti žalos, nes toks klausimas net nebuvo sprendžiamas. Nei ikiteisminio tyrimo, nei teismo proceso metu nukentėjusioji nepareiškė pretenzijų, nors, anot L.Mikalausko, iš jo reikalavo 15 tūkst. eurų. Ji finansines pretenzijas skriaudikui dar gali pateikti civiline tvarka.

Kaltinamasis pripažino savo kaltę, padėjo jai finansiškai, siūlė slaugę, bet jos nukentėjusioji atsisakė. L.Mikalauskas teigė bandęs su nukentėjusiąja tartis tris kartus, bet kiekvieną kartą reikalaujama kompensacija esą padvigubėdavo.

Prieš paskelbiant teismo nutartį L. Mikalauskas buvo ramus, teigė tvirtai žinantis, kad maksimalios bausmės – dvejų metų nelaisvės – išvengs.

„Nebuvo sunkinančių aplinkybių. Buvau blaivus, iš įvykio vietos nebėgau, nukentėjusiąja rūpinausi ir siūliau susitarti“, – kalbėjo L.Mikalauskas. Tačiau "Kauno dienos“ skaitytoja Irena Kizinienė teigė esanti įsitikinusi, kad sunkinančių įvykio aplinkybių būta. Anot jos, moterį automobiliu pertrenkęs L.Mikalauskas net nebandė kviesti greitosios pagalbos ir policijos, nukentėjusiąją įsisodino į mašiną ir norėjo išsivežti, o sustojo tik todėl, kad I.Kizinienė iškvietė tarnybas. I.Kizinienė – buvusi Kauno miesto apylinkės teismo teisėja.

„Negaliu praeiti, kai vyksta neteisybė. L. Mikalauskas sudarė labai nedoro žmogaus įspūdį. Pirmiausia, tai jis automobilį perstatė į gatvės kraštą, po to įsisodino nukentėjusiąją, sakė veš į ligoninę. Aišku, aš jam to neleidau daryti ir liepiau kviesti tarnybas, bet jis vis delsė“, – pasakojo I.Kizinienė. Moteris teigė, kad po įvykio praėjus keliems mėnesiams buvo iškviesta į policiją, kurios tyrėjams pasakojo, ką mačiusi, tačiau į teismą moters niekas kaip liudytojos nekvietė.

„Mane kelių policija pakvietė apklausai tik kovo 3 dieną, o po to daugiau nieko negirdėjau. Apie vykstantį uždarą teismo procesą sužinojau tik rugpjūčio 24 dieną iš žiniasklaidos. Jokio šaukimo negavau. Labiausiai bijau, kad ši byla nebūtų užglaistyta“, – kalbėjo moteris.

L.Mikalauskas pripažino, kad įsisodino nukentėjusiąją į automobilį, bet niekur jos vežti nenorėjo. „Taip, aš ją pasisodinau. Tam, kad nebūtų gatvėje su lūžusia koja. Ji prašė, kad parvežčiau ją namo, bet, savaime aišku, to padaryti negalėjau ir iškviečiau policiją“, – kalbėjo Kauno miesto savivaldybės tarybos narys.

Nukentėjusioji ir jos giminaičiai teismo nutartį komentuoti atsisakė.

„Mes pirma turime tarpusavyje pasikalbėti, mus nustebino“, – kalbėjo nukentėjusiosios giminaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jūratė

Jūratė portretas
Labai gaila,kad daugelis vairuotojų net nesiruošia pėsčiųjų praleisti perėjoje,nors tu ir pusvalandį lauktum...nes tik jie skuba ir tik jiems trukdo visokie pensininkai ir motinos su vaikais...

Kodel

Kodel portretas
uz nukentejusius (gal ir nekaltai), didziules pinigu sumas, pasiima "gimines"?...Juk uz laidojimo islaidas padengia "Sodra", t.y. is musu pinigu!!!!!!

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Manau tai doras ir sąžiningas vairuotojas. Kas per artimieji jeigu 87 metų leidžia vieną po miestą vaikščioti. Dabar išmokino vairuotojus, kad praleidinėja netgi po vieną stovinčią varną ant šaligatvio.Žiūrėk ir autobusui prireikia sustoti, kuriame 20-30 ir daugiau keleivių. Reikia įsikalti į galvą: gatvės ir keliai mašinoms, už kuriuos mokami mokesčiai. Vairuotojus reikėtų bausti tik tada kai nudauš ant šaligatvio, ar važiuojant per raudoną. Reikia galvoti prieš žengiant į gatvę ir išleidžiant į miestą senyvą ar jauną žm.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių