Quantcast

17-metę kaunietę norėjo įdarbinti prostitute Olandijoje

Prieš Kauno apygardos teismą stojo Arnoldas Zaičenka, kaltinamas verbavęs dirbti prostitute Olandijoje septyniolikmetę kaunietę. Nukentėjusioji prašo iš jo 2 tūkst. eurų moralinio atlygio.

Susipažino per radiją

Bylos duomenimis, iš Šiaulių kilęs, tačiau jam inkriminuojamo nusikaltimo metu nuolatinės gyvenamosios vietos neturėjęs A.Zaičenka su nepilnamete susipažino 2014-ųjų rudenį per radijo skelbimą, kad ieško draugės. Septyniolikmetė paskambino jam pati.

Pirmą kartą užsidirbti pinigų Olandijoje, teikiant seksualines paslaugas, A.Zaičenka savo keliolika metų jaunesnei draugei pasiūlė vėžindamas ją automobiliu po Kauną. Tada nepilnametė jam nieko neatsakė. Tačiau netrukus išvyko su juo kelių dienų kelionėn į Olandiją, kurios metu A.Zaičenka nuvedė savo nepilnametę draugę į raudonųjų žibintų kvartalą.

Šios ekskursijos metu jai rodytos kvartalo vitrinose stovinčios merginos liepiant atkreipti dėmesį į šių aprangą ir elgseną. A.Zaičenka savo nepilnametei palydovei aiškino, kad jai pavyzdžiu rodytos moterys uždirba per mėnesį 1 tūkst. eurų ir po to jau jokio kito darbo nenori. Tačiau jis perspėjo, kad 15 proc. nuo savo uždarbio, teikiant seksualines paslaugas, septyniolikmetė turės atiduoti jam.

Neišvyko dėl atsitiktinumo

Grįžus į Lietuvą, A.Zaičenka ir toliau pramogavo su šia nepilnamete vežiodamas ją po įvairius Lietuvos viešbučius bei duodamas pinigų. Kadangi mergina jau turėjo šešiolika metų, daugiau jokių kaltinimų A.Zaičenkai nepareikšta.

Bylos duomenimis, kaltinamasis nepilnametės verbavimu prostitucijai liepė jai pasitikrinti pas ginekologus, nes esą jo siūlomą darbą gali dirbti tik sveikos moterys. Ir net nurodė septyniolikmetei, ką turėtų patobulinti savo išvaizdoje, ne tik duodamas pinigų įvairiems veido kremams, bet ir siūlydamas kosmetines procedūras esą trūkumams pašalinti.

Verbuojamoji turėjo būti išvežta į Olandiją 2015-ųjų birželį. Ir jau buvo perspėta, kad ten reikės gyventi su kitomis jau seniai panašiu darbu besiverčiančiomis merginomis. Tačiau dėl atsitiktinumo taip ir neišvyko.

A.Zaičenkai skubiai prireikus vykti į Olandiją vienam, ji neišdrįso ten važiuoti su jo draugu. Be to, laiku dukters likimu susirūpino jos mama, kurios iniciatyva po septyniolikmetės kelionės į Olandiją apie tai niekam nepranešus policija net buvo paskelbusi jos paiešką.

Nukentėjusioji nepasirodė

Jau du kartus (vieną – už policininko įžeidimą) teistas 36-erių A.Zaičenka jam pareikšto kaltinimo verbavus nepilnametę verstis prostitucija neprisipažįsta. Nors neneigia, kad su ją bendravęs ir net vykęs į Olandiją.

Pagal pareikštą kaltinimą jam gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.

Atvykęs vakar į teismą iš Norvegijos, kur dirba ne vienus metus, A.Zaičenka su žiniasklaida nebendravo ir buvo linkęs vengti fotoobjektyvų. Be to, jis prašė teisėjo nepradėti jo bylos nagrinėjimo, kadangi į posėdį neatvyko nukentėjusioji. Teigė turintis šiai daug klausimų, esą įrodančių jo nekaltumą.

Nukentėjusiosios advokatė teismui paaiškino, kad mergina planavo atvykti, tačiau neturėjo su kuo palikti krūtimi maitinamo savo kūdikio. Jau pilnametė nukentėjusioji yra sukūrusi šeimą. Tačiau, anot jos advokatės, vyro darbdaviai neišleido iš darbo. Vienas iš A.Zaičenkos advokatų siūlė teismui, jeigu nukentėjusioji ir toliau susidurtų su tokiomis problemomis, kreiptis pagalbos į Vaiko teisių apsaugos tarnybą – kad šios specialistės pasirūpintų laikina kūdikio priežiūra.

Turi problemų ir Norvegijoje

Teisėjas Kęstutis Dargužis nusprendė pradėti bylos nagrinėjimą nukentėjusiajai nedalyvaujant.

Nuspręsta ją nagrinėti už uždarų durų atsižvelgiant į tai, kad bylon sugulusių įvykių metu nukentėjusioji buvo nepilnametė ir, jai aiškinantis santykius su teisiamuoju, gali iškilti klausimų ir apie privatų jųdviejų gyvenimą.

Bylą nagrinėjančiam teisėjui užkliuvo ir tai, kaip A.Zaičenka, kuriam skirtos tokios kardomosios priemonės, kaip rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei dokumentų paėmimas, įsigudrino dirbti Norvegijoje? Teisiamasis aiškino, kad ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai jam leido ten važiuoti ir net grąžino dokumentus.

Kaip prisipažino pats teisiamasis, Norvegijoje jis taip pat įsivėlė į kriminalinę istoriją. Jam yra pareikštas kaltinimas muštynių byloje. "Mane buvo užpuolę girti asmenys", – neigė savo kaltę ir Norvegijos teisėsaugos tiriamoje byloje iki šiol šeimos nesukūręs A.Zaičenka.


Šiame straipsnyje: Arnoldas Zaičenkaprostitucija

NAUJAUSI KOMENTARAI

to Manon

to Manon portretas
tai, kad jūsų žinios labai jau pasenusios...

Manon

Manon portretas
iki šiol šeimos nesukūręs? Na tai tikrai promachas, galėtų įdėmiau pasidairyti. Yra gi net čia panelė Cizinauskaitė.

...

... portretas
Verslumas nuo jaunystės...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių